آمریکا پاسخ چین به اوپنایآی را در لیست سیاه قرار داد
واشنگتن شرکت Zhipu چین، مهمترین استارتآپ این کشور در حوزه توسعه مدلهای بزرگ زبانی، را…
۲۸ دی ۱۴۰۳
۱۳ تیر ۱۴۰۳
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
گزارشی از مجله وایرد به قرار گرفتن اخبار ساخته هوش مصنوعی در ردههایی بالاتر از منابع واقعی و حتی معتبرترین منابع انگلیسی زبان اشاره میکند. در این گزارش که چند تیتر و موضوع خاص را بررسی کرده، وبسایتی به نام Syrus #Blog که بیشتر محتوای خود را از خبرگزاریهای معتبر کپی میکند توانسته در صفحه اول و حتی در رده اول و دوم ردهبندی بخش اخبار گوگل قرار گیرد. این در حالی است که گوگل مدعی است با تغییرات بزرگ در الگوریتم خود و سیاستهای جدید هرزنامه یا اسپم، محتوای ساخته هوش مصنوعی را هدف گرفته است.
به گزارش پیوست، اولین نمونه در بررسیهای وایرد به مقالهای از همین مجله مربوط میشود. در پاسخ به جستجوی خبرنگار وایرد برای عبارت «adobe train ai content»، گوگل در بخش اخبار خود محتوای مربوط به وبسایت Syrus #Blog را بالاتر از مقاله وایرد قرار میدهد.
این وبسایت در موارد دیگری تنها یک رده پایینتر از خبرگزاریهایی مثل بلومبرگ، رویترز یا تککرانچ قرار میگیرد و این در حالی است که بخش زیادی از محتوای آن کپیبرداری از همین خبرگذاریها است.
گزارشی از 404 Media در ماه ژانویه اعلام کرد که مقالات ساخته هوش مصنوعی چندین مرتبه در نتایج گوگل برای جستجوهای ساده مشاهده شدهاند. دو ماه بعد در ماه مارس اما گوگل سیاست اسپم خود را تغییر داد و تغییراتی را نیز بر الگوریتم خود اعمال کرد.
در پایان آوریل نیز شرکت گوگل اعلام کرد تغییراتی را برای حذف نتایج غیرمفید از بخش ردهبندی خود اعمال کرده است. الیزابت تاکر، مسئول مدیریت محصول گوگل، در یک پست وبلاگی گفت: «تا ۱۹ آوریل، ما اعمال این تغییرات را نهایی کردهایم. شما از این پس ۴۵ درصد محتوای کمکیفیت و غیراصیل کمتری در بخش جستجو مشاهده میکنید و پیشرفت ۴۰ درصدی را در تمام بخشها انتظار داریم.»
اما با وجود تغییرات، همچنان برخی از محتوا هایی که با کمک هوش مصنوعی ساخته شدهاند به بقای خود در بخش جستجو ادامه میدهند. لیلی ری، رئیس ارشد بهینهسازی موتور جستجو در آژانس بازاریابی Amsive، میگوید: «در حال حاضر این مساله بسیار بزرگی در گوگل است و به سختی میتوان دلیل واقعی آن را پیدا کرد. برخی از مشتریان ما میگویند، ببین، آنها مقاله ما را برداشت و با هوش مصنوعی تغییرش دادند. یک نسخه بازنویسی شده با هوش مصنوعی و چند است که درست به نوشته ما در محتوای اصلی شباهت دارد.»
مالک وبسایت Syrus Blogs که به نظر یک آژانس تبلیغاتی ایتالیایی است میگوید از هوش مصنوعی برای تجزیه تحلیل و جمعآوری محتوا کمک میگیرد اما به دارایی ذهنی احترام میگذارد و برای مثال در پایین هر مقاله، لینکی شما را به منابع ارجاع میدهد. جالب اینکه به گفته ادمین این وبسایت، هدف اصلی جذب کلیک و درآمد تبلیغاتی از گوگل نیست بلکه آنها میخواهند الگوریتمهای هوش مصنوعی را در زبانهای مختلف بررسی کنند. به نظر میرسد که میزان اصلاحات این وبسایت در محتوای اصلی باعث شده تا سیاستهای اسپم گوگل را نقض نکنند، البته گوگل پاسخ مستقیمی برای این وبسایت ارائه نکرده است.
قرار گرفتن محتوای ساخته هوش مصنوعی در راس پلکان بخش اخبار گوگل باعث خشم بسیاری از تولیدکنندگان محتوای واقعی شده است و بسیاری حتی این اتفاق را نشانههایی بر پایان مسیر حرفهای خود در مسیر تولید محتوا میدانند.
با این حال برخی دیگر از متخصصان SEO نیز معتقدند گوگل فعالیت خوبی در مدیریت بخش جستجوی خود دارد و تنها دلیل عملکرد ضعیف آن در مواجهه با هوش مصنوعی، جدید بودن این سبک از محتوا و قدرت روز افزون ابزارها است که آنهم با گذشت زمان و درنتیجه بروزرسانیهای کوچک تغییر میکند.