بانک مرکزی شرایط بازشدن درگاههای پرداخت برای صرافیهای رمزارزی را اعلام کرد
بانک مرکزی شرایط بازشدن درگاههای پرداخت برای کارگزاریهای رمزارزی یا صرافیهای رمزارزرا اعلام کرد. به…
۲۹ دی ۱۴۰۳
۱۲ تیر ۱۴۰۳
زمان مطالعه : ۲ دقیقه
طبق اعلام دولت چین در روز دوشنبه، کمیتهای در این کشور وظیفه پیشنویس استانداردهایی را برعهده میگیرد که قرار است روند استفاده از رابطهای کاربری مغز-کامپیوتر را رهبری کند. به نظر دولت چین به دنبال توسعه فناوری بومی در این حوزه نوپا است.
به گزارش پیوست به نقل از بلومبرگ، مستنداتی از وزارت صنعت و فناوری اطلاعات چین نشان میدهد که دولت این کشور با دعوت از متخصصان صنعتی و فنی شرکتها، موسسات تحقیقاتی، دانشگاهها و دیگر صنایع از آنها خواسته تا روی چند استاندارد از جمله برای کدگذاری و رمزگشایی، مخابره داده و تصویرسازی داده در مغز با یکدیگر همکاری کنند.
رابطهای مغز-کامپیوتر یکی از حوزههای جدید فناوری هستند که در آن از سیگنالهای مغزی برای کنترل یک دستگاه خارجی استفاده میشود و هدف این است که برای مثال کاربر بتواند یک بازوی روباتی را با سیگنالهای مغزی خود کنترل کند.
یکی از مشهورترین شرکتهای این حوزه نورالینک است که در سال ۲۰۱۶ توسط ایلان ماسک همبنیانگذاری شد. این شرکت در حال کار روی یک چیپ مغزی است که به زودی برای دومین بار روی یک داوطلب انسانی آزمایش میشود.
بیانیه جدید دولت چین نشان میدهد که پکن به دنبال پیشروی بیشتر و هدفمند در این حوزه فناوری است تا توان همپایی با رقبای غربی، از جمله نورالینک، را داشته باشد. تلاشهای پیشین دولت چین بیشتر روی تحقیقات آکادمیک تمرکز داشت.
شی جینپینگ، رئیس جمهور چین، به دلیل سلطه دیگر کشورها بر یک سری از فناوریهای استراتژیک، خواستار پیشبرد نوآوری بومی شده است. پکن به طور خاص میلیاردها دلار سرمایه را به توسعه صنعت نیمه رسانا اختصاص داده و در تلاش است تا با محدودیتها و تحریمهای ایالات متحده در تجهیزات تولید چیپ و خرید آن مقابله کند.
با این حال فعالیت چین در حوزه رابط مغزی-کامپیوتری تا به امروز محدود بوده است و تمرکز آن روی تحقیقات دانشگاهی است. تلویزیون دولتی چین در ماه مارس گزارش داد که یک بیمار معلول حرکتی پس از دریافت دستگاهی به نام Neural Electronic Opportunity توانست بخشی از قدرت حرکتی خود را احیا کند. این دستگاه توسط دانشگاه Tsinghua در مغز بیمار کار گذاشته شد.
چین در ماه فوریه نیز دستورالعمل اخلاقی در حوزه مطالعات رابط مغزی-کامپیوتری را منتشر کرد. دولت در حال حاضر روند دریافت بازخورد عمومی را در پیش گرفته و فعالان این حوزه برای ارائه بازخورد خود تا ۳۰ جولای زمان دارند.