داریک میخواهد انبار نگهداری طلای بانک کارگشایی را هوشمند کند
«داریک» به عنوان سامانه هوشمند معاملات و انبارداری فلزات گرانبها میخواهد انبار طلای بانک کارگشایی…
۲۱ آذر ۱۴۰۳
۱۰ تیر ۱۴۰۳
زمان مطالعه : ۹ دقیقه
حضور شاتل در نمایشگاه الکامپ پس از ۱۸ سال غیبت با خبرهایی در مورد فعالیتهای این شرکت همراه بود و حسن شانهساز زاده رئیس هیأت مدیره گروه شرکتهای شاتل در نشست خبری این شرکت تولیدکنندگان مودم ایرانی را بزرگترین چالش فعلی شاتل نامید.
به گزارش پیوست، در نشست خبری گروه شرکتهای شاتل که در حاشیه بیستوهفتمین نمایشگاه الکامپ برگزار شد، حسن شانه ساززاده رئیس هیأت مدیره گروه شرکتهای شاتل در کنار آرش کریمبیگی مدیرعامل شاتل موبایل و محمدحسین میرطاووسی، مدیرعامل نماوا به توضیح فعالیتهای این شرکت پرداخت.
شانهساز زاده در صحبتهای خود پیشرفت فیبرنوری را مدیون حمایتهای جدی عیسی زارع پور وزیر ارتباطات دانست و در مورد وضعیت فعلی این پروژه گفت: پروژه فیبرنوری دو قسمت اساسی دارد یک قسمت بحث Home Pass است. یعنی مشترکینی که فیبر از فاصله سیصد متری آنها عبور میکند و ما این قابلیت را داریم که ظرف یک ماه به آنها سرویس بدهیم. یعنی از زمانی که مشترک ثبتنام و هزینه را پرداخت میکند ظرف یک ماه باید ما سرویس مشترک را تحویل بدهیم. این پروژه در مشهد پیشرفت خیلی خوبی داشته است و بعد از آن قم را هم کاملا پوشش دادیم. قسمت دومی که در حوزه فیبر است بحث Home Connected است. یعنی مشترکینی که به فیبر متصل میشوند و مهمترین چالش ما در این قسمت عبور از دیوار خانههای شهروندان است و مردم در این زمینه گاهی همکاری نمیکنند. ما هفتاد دستگاه ترنچر داریم که برای حفاری زمین استفاده میشود. عزمی که در این دولت بود و زحمتی که آقای زارع پور برای هماهنگی با استانداریها انجام داد بیسابقه بود. همین کاری که ما ظرف یک سال انجام دادیم در اروپا ظرف ده سال انجام شده و با همتی که آقای وزیر داشتن تقریبا یک سوم حفاری کشور در مدت کوتاه یک سال و نیم انجام شد و انشاالله این مسیر در دولت بعدی هم ادامه پیدا کند.
شانهساز زاده با اشاره به تمرکز این شرکت روی سرویسهای فیبرنوری گفت: قیمت و کیفیت فیبرنوری شاتل در مقایسه با DSL بسیار رقابتی است. یعنی با توجه به اینکه بیش از صد برابر سرعت ADSL افزایش دارد قیمت با درنظر گرفتن سرعت و کیفیت خیلی کمتر از سرویس ADSL محاسبه میشود. ضمن اینکه ما هزینههای مازادی که با مخابرات پرداخت میکردیم را نداریم و به همین دلیل سرویسهایی مثل نماوا، شبکههای صدا و سیما، شبکههای اجتماعی ایرانی یا سرویسهای ویدیو استریمینگ را روی فیبر رایگان عرضه میکنیم.
او در ارتباط با سرویسهای ارائه شده در گروه شاتل گفت: ما تنها اپراتوری در ایران هستیم که سرویس صوتی و داده را هم به صورت ثابت و هم به صورت موبایل عرضه میکنیم. یکی دیگر از حوزههای کاری ما بحث نماوا است که سرمایهگذاری چشمگیری در آن انجام شده و همکاران من در حوزه تولید و توسعه فرهنگی بسیار زحمت میکشند
محمدحسین میرطاووسی، مدیرعامل نماوا در این نشست، ضمن تشریح وضعیت فعلی نماوا گفت: نماوا از سال ۹۲ برای ایجاد رضایتمندی بیشتر در مخاطبین گروه شرکتهای شاتل به وجود آمد و از سال ۹۵ در دسترس عموم قرار گرفت. نماوا دارای یک تیم جوان چندصد نفره با میانگین سنی کمتر از سی و پنج سال در حوزه فرهنگ و هنر ایران در حال خدمت است. ما ۶۵ سریال تولید کردیم که حدود ۳۰ عنوان از این تعداد به صورت اختصاصی از نماوا پخش شده است. از میان این تولیدات، سریالهای به یادماندنی مثل قورباغه، خاتون، هم رفیق، سیاوش، هیولا و اخیرا هم جنگل آسفالت و اوکازیون همگی جزو پربینندهترین سریالهای شبکه نمایش خانگی هستند. برای مثال سریال قورباغه بر اساس نظرسنجیهای پر طرفدارترین سریال برای نسل Z با مجموع بیش از شش صد میلیون دقیقه برای قسمت اول بوده است.
مدیرعامل نماوا در ادامه با اشاره به مشکلاتی که برای بزرگترین سریال شبکه نمایش با سرمایه ۲۰۰ میلیارد تومانی ایجاد شده است، گفت: سال گذشته سال بسیار سختی برای نماوا بود چون در حال تولید یک سریال ملی-تاریخی و گرانترین سریال شبکه نمایش خانگی بودیم که قرار بود این سریال از فروردین ماه پخش شود. ولی متاسفانه این سریال با وجود دریافت دو برابر هزینه تولید توسط تهیهکننده هنوز به مرحله پخش نرسیده است. این هزینه میتوانست برای تولید پنج یا شش سریال کافی باشد ولی نماوا به دلیل ارزشی که برای مخاطبین خود قائل بود، شروع به تولید یک سریال ملی و وطن پرستانه با صد درصد سرمایه گذاری اختصاصی کرد. مطمئنا با قفل شدن حدود دویست میلیارد تومان از سرمایه در گردش هر شرکتی این کسبوکار با مشکل و چالش مواجه میشود. نماوا یک سرمایه ملی است و در واقع متعلق به فرهنگ و سینمای این کشور است همگی امیدواریم این مشکل به زودی رفع شود
در این نشست خبری آرش کریمبیگی مدیرعامل شاتل موبایل ضمن معرفی این شرکت اعلام کرد: شاتل موبایل یک اپراتور MVNO است که به عنوان بازوی خدمات همراه شاتل نقش آفرینی میکند. گروه شرکتهای شاتل عملاً تنها اپراتور مخابراتی ایران با سرویسهای کامل است و در واقع یک اپراتور چهار وجهی است. یعنی سرویسهای fix broadband مستقل با برند شاتل، سرویسهای موبایل با برند شاتل موبایل، تلفن ثابت را با اسم شاتل تاک و سرویسهای vod را با برند نماوا عرضه میکند.
کریمبیگی در ادامه گفت: شاتل موبایل اپراتوری است که بر اساس مجوز سازمان تنظیم مقررات در اسفند سال ۹۵ فعالیت خودش را به طور رسمی شروع کرد و از ۱۱ شهریور ۹۶ در بازار ایران سیم کارت با شماره ۰۹۸ کد ۱ و کد ۲ ارائه میکند. شاتل موبایل تنها اپراتور ایران است که از روز اول تمام اجزای هسته شبکه موبایل را در قالب پروانهای که داشت خودش تامین کرده و شبکه مستقل خودش را دارد. این شبکه مستقل امروز به شبکه رادیویی هر سه اپراتور ایرانسل، همراه اول و رایتل متصل است. یعنی هر محلی که یکی از این سه تا اپراتور پوشش رادیویی داشته باشند مشترکین سیم کارتهای شاتل موبایل میتوانند از خدمات ارتباطی استفاده کنند.
ما از زمستان دو سال قبل یک پتنت نوآورانه را در شاتل موبایل بهعنوان تنها اپراتور موبایل دانش بنیان ایران به صورت فنی پیادهسازی و ثبت کردیم که امروز با اسم همین سیم کارت هوشمند شناخته میشود و ثبت اختراع شده است. بر اساس این ایده نوآورانه بدون اینکه به اقدامی از سوی مشترک نیاز داشته موقعیت جغرافیایی مشترک را تحلیل میکند و بهترین سرویس را بر اساس پوشش رادیویی به او ارائه میدهد. ضمن اینکه مشترک از طریق کد دستوری *1# و از طریق اپلیکیشن شاتل موبایل میتواند هم استعلام کند که الان به کدام شبکه رادیویی متصل است. همچنین میتواند خودش شبکه اتصال مورد علاقه را انتخاب کند.
کریم بیگی با مقایسه بستههای ارتباطی و داده این شرکت گفت: از نظر تنوع بستهها اپراتورهای دیگر تقریباً ۲۴ و ۳۶ بسته اینترنت عرضه میکنند اما شاتل موبایل امروز ۶۷ بسته را عرضه میکند. تلاش کردیم که هم از نظر تنوع و هم از منظر صرفه اقتصادی بتوانیم ارزش افزوده ایجاد کنیم. شاتل موبایل تنها اپراتور تلفن همراه ایران است که سرویس IP را روی سیم کارتهای خود عرضه میکند که برای کسب و کارهای کوچک ارزشمند است. همگرایی خدمات سازمانی را هم در ایران صرفا شاتل عرضه میکند که شامل خدمات ابر ثابت و ابر همراه شاتل است. با این خدمات یک سازمان یا مجموعه تجاری میتواند با یک قرارداد از امکان اتصال به ابر امن شاتل و شاتل موبایل در تمام شهرها و جادههای کشور استفاده کند.
مدیرعامل شاتل موبایل با اشاره به رویکرد ایجاد ارزش در محصولات این شرکت گفت: در حوزه محصولات سازمانی ما از ده ماه پیش راهکار پیامک سازمانی را به سبد محصول اضافه کردیم. امسال امیدوار هستیم که بتوانیم برای اولین بار در ایران سرویس پیامک امن را در میان محصولاتمان ارائه کنیم. یکی از ارزشهای این محصول امنیت محتوای پیامکها مانند پیامکهای بانکی است که طبعاً از نظر حریم شخصی و ایمنی پرداخت اهمیت دارد.
به گزارش پیوست، او در ادامه به مصوبه سازمان تنظیم مقررات اشاره کرد و گفت: یکی از مواردی که امیدواریم با پشتیبانی سازمان تنظیم مقررات امسال بتوانیم انجام دهیم ارائه SMS Mask است که به جای شماره فرستنده میتواند عبارت نام آن سازمان و شرکت را نمایش دهد. این موضوعات میتواند جلوی بخش قابلتوجهی از تخلفات در حوزه بانکی به خصوص مواردی مانند کلاهبرداریها را مسدود کند. این موضوع از سمت کمیسیون تنظیم مقررات تصویب و بهمن سال گذشته ابلاغ شده اما برخی از اپراتورها هنوز در این مورد اقدامی نکردهاند.
رئیس هیات مدیره گروه شرکتهای شاتل در صحبتهای خود با انتقاد از وضعیتی که برای مودمهای فیبرنوری ایجاد شده است گفت: ما هنوز از نظر مودمهای ONT و OLT چالش داریم و تولید کنندههای داخلی نتوانستند قیمت و کیفیت مورد انتظار مردم و بازار را ارائه کنند. ما از نظر قیمت بسیار تحت فشار هستیم و یک بسته اینترنت، نصب، راهاندازی و مودم را با قیمت سه میلیون تومانی عرضه میکنیم. الان تولید کننده مودم درخواستش این است که حدود ۲ میلیون تومان از این مبلغ را دریافت کند. در صورتی که اگر خود ما مشغول به تولید شویم تقریبا میتوانیم هزینه این محصول را برای مردم نصف بکنیم. الان یکی دوتا از تولید کنندههای مودم میخواهند از طریق مجاری قانونی فشار بیاورند برای اینکه فروش انحصاری ایجاد کنند اما ما از لحاظ قیمت، کیفیت و هم از لحاظ زمان تحویل با آنها دچار چالش هستیم.
آرش کریمبیگی، مدیرعامل شاتل موبایل نیز با اشاره به تکرار این مشکل در زمینه مودمهای سیمکارتی گفت: این چالش در مورد مودمهای سیم کارتی هم وجود دارد و عملاً به بهانه تولید داخل به نوعی انحصار ایجاد شده است. قیمتی که تولید کنندههای داخلی به اپراتورها ارائه میدهند گرانتر از عددی است که مودم را از چین بخرید، هزینه انتقال بدهید و وارد ایران کنید. طنز تلخ ماجرا وقتی بیشتر میشود که یکی از این تولیدکنندگان که مدعی تولید در ایران است پیشفاکتور با نرخ دلار میدهد. ما از تولید داخل استقبال میکنیم اما اینکه بهجای رقابت بخواهید با انحصار جلو بروید در بهترین حالت اگر عقب نروید، دچار سکون میشوید.
حسن شانه ساززاده رئیس هیأت مدیره گروه شرکتهای شاتل در پایان این نشست در پاسخ به پرسش خبرنگاران در مورد تعرفه حفاری در تهران گفت: در مورد هزینه حفاری ۴۰۰ هزار تومان برای شهر تهران ابلاغ شده که متاسفانه تاکنون شهرداری تمکین نکرده و اجرایی نشده است. بعد از تهران در ۸ کلان شهر تعرفه مجوز حفاری ۱۵۰ هزار تومان است که اکثراً تمکین کردند و اجرا شده است. بعضی از شهرها مثل مشهد و قم در قالب مشارکت عمل کردند و به جای هزینه حفاری از درآمد آتی سهم گرفتند. الان تنها شهری که ما باهاش مشکل اساسی داریم تهران است و هیچ کاری هم نتوانستیم انجام دهیم.