نشان: بهجای انتساب دستاوردهای بخش خصوصی به فیلترینگ دلایل واقعی محدودیتها را بگویید
نشان در بیانیهای نسبت به صحبتهای رسول جلیلی عضو شورای عالی فضای مجازی که رشد…
۳۰ آبان ۱۴۰۳
گزارش سالانه رهتاب نشان میدهد هوشمندسازی فرآیندهای تأمین و توزیع کالاهای اساسی و متعاقباً مدیریت و تنظیم بازار بر اساس جمعآوری، رصد و تحلیل داده اهمیت قابل توجهی دارد و حضور یک سامانه هوشمند میتواند نقش مهمی در برنامهریزی و شفافسازی وضعیت بازار هر استان ایفا کند.
در سال ۱۴۰۲، توزیع هوشمند حدود ۷۹۹ هزار تن بار به ارزش حدود ۴۴ همت در بستر رهتاب انجام شده است و بیش از ۲۳ هزار کاربر فعال از این سامانه استفاده کردهاند. سامانه رهتاب، به عنوان راهکار مدیریت هوشمند زنجیره تأمین و توزیع کالاهای اساسی، در سال ۱۳۹۸ راهاندازی شده و در ۶ استان عملیاتی شده است. این سامانه با مجوز وزارت جهاد کشاورزی و کارگروه تنظیم بازار کشور، به منظور ساماندهی و بهینهسازی فرایندهای تأمین و توزیع کالاهای اساسی فعالیت میکند. در سال ۱۴۰۲ رهتاب توانست راهکار هوشمندسازی زنجیره تأمین مرغ گوشتی را در استانهای خوزستان و کهگیلویه و بویر احمد پیادهسازی کند. همچنین رهتاب راهکار جدید خود را برای هوشمندسازی توزیع کالاهای اساسی مانند برنج خارجی، شکر، گوشت سفید و گوشت قرمز منجمد در استان خوزستان پیادهسازی کرد.
یکی از مواردی که در این گزارش به آن اشاره شده توزیع اقلام اساسی در دو استان اصفهان و خوزستان است که در قالب چندین طرح و کالای مختلف انجام شده است. در این نمودار تعداد طرحها و کالاها قابل مشاهده است.
حجم بارهای توزیع شده و ارزش ریالی اقلام اساسی عرضه شده را میتوانید در نمودار زیر مشاهده کنید.
یکی از کاربردهای این سامانه امکان مدیریت و برنامهریزی برای تأمین و توزیع کالاهای اساسی مانند مرغ است که کمبود و بیشبود آن باعث ناهمترازی میان عرضه و نیاز واقعی بازار میشود. سامانه رهتاب امکان دسترسی به این اطلاعات را فراهم میکند و یکی از نمونههای موفق آن را میتوان در عرضه مرغ گوشتی مشاهده کرد.
در مورد عملکرد سامانه رهتاب در حوزه مدیریت بازار میتوان به فرآیند توزیع اشاره کرد که در تصویر زیر رهگیری و رصد ناوگان حمل مرغ زنده گوشتی در استان اصفهان دیده میشود.
از دیگر عملکردهای این سامانه در زمینه مدیریت بازار، دادههای مربوط به توزیع در نقاط مختلف کشور است که امکان مدیریت عرضه و تقاضا بر اساس ظرفیت مازاد تولید در استانهای مختلف را فراهم میکند.
با توجه به حساسیت موجود در حوزه تأمین و توزیع کالاهای اساسی ظرفیت ابری این سامانه در سال گذشته دو برابر افزایش پیدا کرده و با رشد ۱۰۰ درصدی با آپ تایم زیرساخت ابری به میزان ۷/ ۹۹ %همراه بوده است.
در سال گذشته روزانه بهطور متوسط بیش از ۷ میلیون درخواست به زیرساخت رهتاب ارسال شده است که ۹۶ درصد آنها در کمتر از ۱۴۰ ثانیه پاسخ داده شدهاند. از دیگر نکاتی که در این گزارش به آن اشاره شده همکاری با مرکز تخصصی آپای دانشگاه صنعتی اصفهان به عنوان مرکز عملیات امنیت SOC است.