آمریکا دو نهاد چینی را به اتهام مشارکت در هک زیرساخت و وزارت خزانهداری تحریم کرد
دولت بایدن روز جمعه از تحریمهایی برای دو نهاد چینی متهم به حمله سایبری خبر…
۲۹ دی ۱۴۰۳
۲۷ خرداد ۱۴۰۳
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
بلومبرگ در گزارشی با اشاره به اطلاعات چند شرکت تحقیقاتی می گوید موج اخیر بازار کریپتو و ورودی سرمایه از VCها باعث شده تا مجموع سرمایهگذاریهای جسورانه در استارتآپهای رمزارزی از ۱۰۰ میلیارد دلار عبور کند. دادههای ارائه شده از شرکت تحقیقاتی DeFiLlama نشان میدهد که مجموع سرمایههای ورودی به بازار کریپتو از سال ۲۰۱۴ تا به امروز به ۱۰۱ میلیارد دلار رسیده است. طبق دادههای شرکت Block Research نیز بیش از ۹۵ میلیارد دلار از سرمایهگذاریها مربوط به سال ۲۰۱۷ و پس از آن است.
به گزارش پیوست، استارتآپها و پروژههای کریپتویی در قالب قراردادهای سرمایهگذاری جسورانه و فروش توکن به جذب سرمایه به بازار کریپتو و رشد آن کمک کردهاند اما برخی از تحولات به زیانهای سنگین و حتی خروج کامل VCها از این بازار منجر شدهاند.
یکی از پیروزیهای سرمایهگذاران را میتوان عرضه عمومی شرکت کوینبیس در سال ۲۰۲۱ دانست که با ارزشگذاری ۸۶ میلیارد دلار به بازار سهامی رفت و سود چشمگیری را برای سرمایهگذاران اولیه محقق کرد.
با این حال برخی از تحولات بازار کریپتو، بسیاری از سرمایهگذاران خرد و کلان این بازار را متضرر کرد. صرافی FTC و پلتفرم اعطای وام کریپتویی BlockFi از جمله مهمترین آنها هستند که زمانی یکی از جذابترین فرصتهای سرمایهگذاری به حساب میآمدند اما در پی فروپاشی آنها، بسیاری از فعالان بزرگ از جمله Tiger Global Management و Temasek Holdings به طور کامل از بازار رمزارزها خارج شدند.
در پی رشد دوباره بازار، شرکت Tiger Global از آغاز سال ۲۰۲۳ دوباره به این صنعت ورود کرد اما طبق دادههای شرکت تحقیقاتی Block Research تنها چهار قرارداد را از آن تاریخ منعقد کرده است. شرکت Temasek نیز که ۲۷۵ میلیون دلار سرمایهگذاری آن در FTX به صفر تبدیل شد، میگوید هیچ برنامهای برای سرمایهگذاری روی صرافیهای رمزارزی ندارد.
دوران اوج جذب سرمایه استارتآپهای کریپتو به سالهای ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ باز میگردد و زمانی بازمیگردد که صنعت فینتک نیز بهترین دوران خود را از لحاظ جذب سرمایه سپری میکرد. به این ترتیب در سال ۲۰۲۱ بازار کریپتو بیش از ۳۶ میلیارد دلار و فینتکها نیز بیش از ۱۱۳ میلیارد دلار را جذب خود کردند. از آن سال تا به امروز حجم سرمایهگذاریها کمتر و کمتر شده است.
یکی از راهکارهای پربازده و سریع برای سرمایهگذاران حوزه کریپتو، سرمایهگذاری در قالب خرید توکنهایی است که پس از عرضه عمومی معمولا سود چشمگیری را نصیب شرکتها میکنند.
البته که سرمایهگذاری در این بازار با محدودیتهایی مثل یک دوره قفل توکن و عدم اجازه فروش همراه است اما به طور کلی زمان بازدهی سرمایه را برای VCها از حدود پنج تا ۱۰ سال به نزدیک ۲ سال کاهش میدهد.
علاقه چشمگیر VCها به توکنهای رمزارزی باعث شده تا در سالهای اخیر بخش اصلی سود بازار نصیب سرمایهگذاران اولیه و آنهایی شود که توکنهای رمزارزی را پیش از عرضه به بازار عمومی خریداری کردهاند. عرضهکنندهها معمولا برای جلوگیری از ریزش شدید ارزش بازار خود یک دوره قفل توکن را برای سرمایهگذاران در نظر میگیرند و برای مثال سرمایهگذار اولیه نمیتواند تا ۶ ماه پس از عرضه عمومی توکن داراییهای خود را به فروش برساند.
البته راهکارهایی نیز برای دور زدن این محدودیتها وجود دارد و VCها برای مثال میتوانند حقوق توکنهای قفل شده خود را براساس قردادهایی به فروش برسانند (که معمولا به دلیل قفل بودن سرمایه با تخفیفهایی به نسبت قیمت بازار همراه است.)
دادههای شرکت تحقیقاتی Block Research نشان میدهد که بازوی سرمایهگذاری کوینبیس یا Conbase Ventures با ۴۴۳ سرمایهگذاری حدود ۴ درصد از تمامی قرادادهای کریپتو از سال ۲۰۱۷ را به خود اختصاص میدهد. شرکتهای Animoca Brands و Outlier Ventures در ردههای دوم و سوم قرار دارند.
دادههای شرکت تحقیقاتی PitchBook نیز نشان میدهد که حجم سرمایهگذاریهای جسورانه جهان کریپتو در اولین سه ماهه امسال (۲۰۲۴) رشد چشمگیری را به نسبت فصل قبلی تجربه کرد و مجموع سرمایهگذاریها از ۱.۹ میلیارد دلار در سهماهه چهارم سال ۲۰۲۳ به ۲.۵ میلیارد دلار افزایش یافت. افزایش سرمایهگذاری باعث شد تا استاراتآپهایی مثل Farcaster، Berachain و Hidden Road Partners بیش از یک میلیارد دلار ارزشگذاری شوند.