skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

روز دوم رویداد پاندورا برگزار شد؛ «CVC»ها را دریابید

۲۵ خرداد ۱۴۰۳

زمان مطالعه : ۳ دقیقه

روز دوم رویداد پاندورا برگزار شد و تجربه سرمایه‌گذاران و سرمایه پذیری در ایران مورد بحث قرار گرفت.

به گزارش پیوست؛ علی رشیدی به عنوان بنیان‌گذار استارت‌آپ «S team» و برگزارکننده این رویداد، درباره فلسفه برگزاری رویدادهایی مانند پاندورا که در کارنامه «S team» گفت: احتیاج به برگزاری رویدادهایی از این دست که سرمایه‌گذار و استارت‌آپ کنار یکدیگر بنشینند و گفتگو کنند، از دل اولین شکست استارت‌آپی من بیرون آمده است. سال‌ها پیش زمانی که به عنوان استارت‌آپ اولین محصول خود را تولید کردم، هیچ تیمی همراه من حضور نداشت و به همین علت، اسپانسر آلمانی که در ابتدا از ایده من استقبال کرده بود، محصول من را به علت نداشتن تیم رد کرد. بعد از آن به مرور با برگزاری اولین همایش استارت‌آپی در دانشگاه شریف با تعداد شرکت‌کنندگان بسیار پایین این تجربه خوب را کسب کردم.

تاب‌آوری بالا لازمه تبدیل شدن به استارت‌آپ موفق

مشکات اسدی، مدیرعامل کسب و کارهای نوین «آن» در توضیح کسب و کار خود گفت: ماهیت ما «CVC» است و شتابدهنده و آکادمی «آن»، در زیرمجموعه این کسب و کار فعالیت می‌کنند. معمولا استارت‌آپ‌های حوزه معدن هدف‌ ما هستند. بزرگ‌ترین چالشی که در فرایند سرمایه گذاری تجربه کرده‌‌ایم، آشنایی نداشتن تیم‌ها به فرایند مالی و حقوقی است‌. کسانی که می‌خواهند کسب‌وکار راه بیندازند باید به قانون تجارت ایران تمرکز کنند چرا که تمرکز تیم‌ها روی مسائل فنی باعث می‌شود که سایر گزینه‌ها‌ی آموزشی فراموش شود.

او در آخر به استارت‌آپ‌ها توصیه کرد: ما در کشور عدم قطعیت‌ها زندگی می‌کنیم. داشتن توانایی‌های مختلف برای بالا رفتن تاب‌آوری برای استارت‌آپ‌های تازه‌کار مهم است.

کاوه گودرزی مدیرعامل شتاب‌دهنده جهش درباره آفت‌های استارت‌آپی بیان کرد: آفت استارت‌آپ‌های تازه‌کار، توجه نکردن به مشاوره‌ها است. استارت‌آپ‌ها باید توجه کنند که زبان سرمایه‌گذار را نمی‌دانند و واسطه‌ها همیشه می‌توانند در بستن قرارداد و مشکلات اخذ سرمایه کمک‌کننده باشند. همیشه سعی کرده‌ایم واسطه بین دولت و بخش خصوصی باشیم اما متاسفانه دولتی‌ها فکر می‌کنند به واسطه احتیاج ندارند.

او ادامه داد: به نسل جدید که با تکنولوژی عجین هستند امیدوار هستم و توصیه می‌کنم که دانشجویان شروع به اجرایی کردن ایده‌های خود کنند و دست به تیم‌سازی و شبکه‌سازی بزنند. اما نکته‌ای برای کسانی که می‌خواهند وارد حوزه کارآفرینی شوند دارم و آن این‌ است که بار مالی آن را بپذیرند. در وهله اول این افراد باید بدانند که این مسیر به صورت سریع بازدهی مالی نخواهد داشت و چه بسا در گام‌های اول کارآفرین شاید حقوق پایین‌تری نسبت به باقی اعضا دریافن کند. هرچقدر شرایط به‌هم‌ریخته‌تر و سخت‌تر باشد، کارآفرین‌ها می‌توانند خود را بهتر نشان بدهند. تغییرات در دنیای صنعتی به سرعت در حال انجام است و مرزها در حال از بین رفتن هستند.

محمد گرویی، متخصص سرمایه‌گذاری خطر پذیر درباره نقش اساسی شتابدهنده‌ها در سرنوشت استارت‌آپ‌ها گفت: سرمایه‌گذار خطر پذیر شرکتی یا همان «CVC»ها می‌توانند نقش موثری در مسیر استارت‌آپ‌ها داشته باشند و آنها را به بازار و سرمایه‌گذار وصل می‌کند. «CVC»ها  کورسوی امیدی هستند که در این اکوسیستم داریم.

او افزود: در لایه‌های بالاتر سرمایه‌گذارها، دید خوبی وجود دارد اما مدیران میانی برای این موضوع نسبتا گارد دارند. موضوع دیگر‌ این است که سرمایه‌پذیر تازه‌کار،‌ شتابدهنده را به عنوان شریک تجاری بپذیرند  و کمک بگیرند تا مراحل اولیه را خوب شروع کنند.

گرویی همچنین گفت: شتابدهنده‌ها به استارت‌آپ‌ها کمک می‌کنند که زیر چرخ‌های سرمایه‌گذاری له نشوند. حوزه استارت‌آپی در ایران با همان مدلی که در کشورهای دیگر جلو رفته، پیش نخواهد رفت. مهم‌ترین بخش نیز بخش اقتصادی و سیاسی است. در روند استارت‌آپ شدن رویای یونیکورن شدن را باید کنار گذشت و به اتفاقاتی که در دل صنعت می‌افتد دقت کرد.

https://pvst.ir/i5o

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو