توافق چند میلیارد دلاری اینتل با آمازون برای تولید تراشههای هوش مصنوعی
اینتل با امضای یک قرارداد چند میلیارد دلاری با سرویسهای وب آمازون (AWS) برای تولید…
۲۷ شهریور ۱۴۰۳
۹ خرداد ۱۴۰۳
زمان مطالعه : ۲ دقیقه
عربستان سعودی در ازای تاسیس کارخانه تولیدی و دفتر منطقهای لنوو در این کشور ۲ میلیارد دلار روی لنوو، تولیدکننده بزرگ چینی، سرمایهگذاری میکند. دولت این کشور انتظار دارد که این سرمایهگذاری به ایجاد ۱۵ هزار فرصت شغلی و ۱۰ میلیارد دلار تولید ناخالص داخلی تا سال ۲۰۳۰ منجر شود.
به گزارش پیوست به نقل از بلومبرگ، صندوق سرمایهگذاری Alat، واحدی از صندوق ثروت ملی عربستان، میگوید در ازای احداث کارخانه و تاسیس دفتر مرکزی منطقهای لنوو در این کشور ۲ میلیارد دلار روی تولیدکننده چینی سرمایهگذاری میکند.
عربستان سعودی با صندوقهای سرمایهگذاری پر پول خود مدتی است که رویکرد جدیدی برای سرمایهگذاری را در پیش گرفته است. صندوقهای سرمایهگذاری در قراردادهای اخیر خود موضوعاتی مثل آموزش نیروی داخلی و کارآفرینی را به عنوان پیششرط سرمایهگذاری مطرح کردهاند که نشانگر تغییر رویکرد این کشور ثروتمند نفتی به شرکتهای خارجی و به ویژه شرکتهای چینی است.
محمد بن سلمان، ولیعهد پادشاهی عربستان، جذب سرمایه خارجی را یکی از اولویتهای خود عنوان کرده و میگوید برای رهایی از اتکا به درآمد نفتی تلاش میکند. با این حال تا به اینجای کار میل چندانی به سرمایهگذاری در داخل عربستان دیده نشده و سرمایه خارجی کمتر به توسعه داخلی عربستان اختصاص یافته است.
در نتیجه دولت از صندوق ثروت عمومی یک هزار میلیارد دلاری خود برای ترغیب شرکتهای خارجی استفاده میکند. سرمایهگذاری روی شرکتهای خارجی معمولا با پیششرط سرمایهگذاری آنها در عربستان انجام میشود.
صندوق Alat، با بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار سرمایه، به یکی از بازوهای اصلی در پیشبرد این طرح تبدیل شده است. این صندوق در ازای کمک به پیشبرد اهداف دولتی مبنی بر تبدیل عربستان به یکی از مراکز تولید لوازم الکترونیکی، در شرکتهای خارجی سرمایهگذاری میکند.
این صندوق در ابتدای سال جاری میلادی نیز از قراردادهایی با شرکت SoftBank و یک شرکت تولیدکننده تجهیزات نظارتی چین خبر داد که قرار است کارخانهای را در عربستان احداث کند.
سعودیها به لطف نقدینگی بالای خود در دیگر صنایع نیز اهداف مشابهی را دنبال میکنند.
عربستان همچنین با ارائه ۵ میلیارد دلار سرمایه به بلک راک، بزرگترین صندوق مدیریت دارایی جهان، این شرکت را ملزم کرده تا تیمی برای مدیریت این سرمایه در عربستان ایجاد و از آن برای سرمایهگذاری در خاورمیانه استفاده کند. سرمایهگذاری دیگری روی شرکت خودروسازی Lucid که در زمینه خودروهای الکترونیکی فعالیت دارد نیز در نهایت به احداث کارخانهای در کرانه غربی عربستان منتهی شد.