طاقچه سال ۱۴۰۲ به ۱۲ میلیون نصب رسیده است
طاقچه در گزارش سال ۱۴۰۲ خود اعلام کرده است که این پلتفرم کمک کرده که…
۱۸ مهر ۱۴۰۳
۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
زمان مطالعه : ۵ دقیقه
سپیده داوودی مدیر محصول دسترسیپذیری دیوار میگوید: اگر در پلتفرمها، ویژگی یا امکان خاصی برای دسترسیپذیری افراد دارای معلولیت در نظر گرفته نشود، به معنای آن است که ۵ میلیون نفر نادیده گرفته شدهاند. این عدد به تعداد کل مردم استان فارس است.
به گزارش پیوست، حسام آرمندهی همبنیانگذار دیوار و کافهبازار همزمان با روز جهانی آگاهی از دسترسیپذیری (GAAD)، به موضوع دسترسیپذیری دیجیتالی در پلتفرمها پرداخت و از توجه تیم طراحی دیوار دراین باره صحبت کرد. او گفت: همیشه در دیوار از تنوع و گوناگونی استقبال کردهایم. تمرکز تیم اجرایی دسترسیپذیری دیوار، از جنس انتخاب و رویکرد ما بوده و نه بحث اقتصادی آن، چون ما این فعالیت را از جنس حق و حقوق شهروندی میبینیم و دسترسپذیری اولین گام برای توجه به جامعه معلولان است.
سپیده داودی مدیر محصول دسترسیپذیری دیوار هم به تفصیل از جزئیات روند دسترسیپذیری در پلتفرمها و اهمیت آن صحبت کرد و افزود: ۴.۸ میلیون نفر فرد دارای معلولیت در ایران داریم. اگر دسترسی پذیری را در محصولاتتان در نظر نگیرید باید بدانید که امکان استفاده ۵ میلیون نفر را از محصولتان گرفتهاید و آنها نمیتوانند از پلتفرم شما استفاده کنند. به تعبیری مثل این است که استان فارس با ۵ میلیون جمعیت را نادیده گرفته باشید.
او ادامه داد: استراتژی ما در دیوار از ابتدا توجه به دسترسیپذیری بود اما از سال ۹۸ به صورت جدی آن را دنبال کردهایم. پروپوزال دسترسیپذیری دیجیتال را تدوین کردیم و از طریق شبکههای اجتماعی، دوستان و آشنایان و سمنهای فعال در این حوزه جلسات متمرکزی برگزار کردیم.نکته حائز اهمیت اینجاست که هر پلتفرم بنا محصول و خدمتی که ارائه میدهد باید به جزئیات دسترسیپذیری پلتفرم خود توجه کند. اما در واقع این موضوع بیش از هر چیز به استراتژی و اهداف کل شرکت برمیگردد.دسترسی پذیری دیجیتالی یک مسیر مداوم است و محدود به یک دوره کوتاه نیست.
حسین شرفی طراح محصول موسسه Kamsol Elite و فعال حوزه دسترسیپذیری هم در ارائهای به اهمیت توجه به تمام انواع معلولیتها در پلتفرمها و چرایی آن پرداخت و گفت: به صورت میانگین پانزده درصد افراد در جهان دارای انواع مختلفی از معلولیتها هستند و هر برند باید به اندازه خود با انجام فعالیتهایی در باب مسئولیت اجتماعی به هویت برند خود نیز کمک کند. ضمن اینکه میتوان جامعه افراد دارای معلولیت را هم بخش مهمی از درآمدزایی دانست. شرفی همچنین به اهمیت توجه روزافزون پلتفرمها به مقوله دسترسیپذیری در ایران پرداخت و افزود: جامعه ایران در حال پیر شدن است و همین مسئله سالمندی نیز به خودی خود به این مسئله دامن میزند که باید پلتفرمها بیش از پیش به این مهم توجه کنند.
او همچنین ادامه داد: طبق آمارهای جهانی ۱۳ میلیون کاربر ایرانی دائما با مشکل در کار با محصولات دیجیتال مواجهند و ۷۰درصد جامعه حداقل یکبار در زندگی دچار معلولیت شده و ۱۰۰ درصد انسانها محدودیتهای محیطی را تجربه میکنند. از اینروست که باید دسترسیپذیری را در اولویت فعالیتهایمان قرار دهیم. وقتی از طراحی دسترسپذیر صحبت میکنیم باید به دوطیف مختلف محصول بپردازیم. محصولات ویژوآل یا غیرویژوآل یعنی برای کاربران بینا و نابینا و هریک از اینها به نوبه خود دارای تفاوتهای اساسی هستند که طراحان محصول باید به آن توجه کنند.
در ادامه رویداد طاها حامیفر طراح محصول دیوار هم در ارائهای فنی به بیان جزئیاتی راجع به انجام فرآیند فنی دسترسپذیری محصول دیجیتال به موضوع اهمیت تست اپلیکیشنها و پلتفرمها پرداخت و پرهام دوستدار مدیر دسترسیپذیری در Booking.com هم به تفصیل از فرآیند دسترسیپذیری در بوکینگ صحبت کرد و افزود: دسترسیپذیری فرآیندی مستمر و مداوم است که نیاز به نظارتی مداوم دارد.
در ادامه رویداد هم در پنل تخصصی انتقال تجربههای دسترسیپذیری دیجیتال شرکتها امید هاشمی کارشناس دسترسپذیری دیوار، دسترسیپذیری را یک سفر تدریجی و مرحلهای برشمرد و گفت: مشکلات افراد دارای معلولیت در دسترسیپذیریهای دیجیتال محدود به ایران نیست اما به اشتراکگذاری و انتقال دانش در این باره میتواند راهگشا باشد. اما نکته حائز اهمیت اینجاست که دسترسیپذیری پلتفرمها بسته به منابعی که سازمانها در اختیار دارند افت و خیز بیشتری پیدا میکنند و اگر منابع به درستی تخصیص داده نشود طبیعی است که این دسترسیپذیری کمتر خواهد شد.
هاشمی در ادامه به اهمیت حضور افراد دارای معلولیت در سازمانها اشاره کرد و گفت: اگر این باور ذهنی در مدیران سازمانها برای استخدام و حضور جامعه معلولان در سازمانها وجود داشته باشد، به تدریج فرهنگسازیهای گستردهای در این باره شکل میگیرد. او همچنین از هوش مصنوعی و فرآیند تسهیلگری این فناوری برای افراد دارای معلولیت صحبت کرد و افزود: فناوریها و هوش مصنوعی نقش به سزایی در سادهسازی امور روزمره کاربران دارای معلولیت دارند و تا کنون هم در بسیاری زمینهها توانستهاند مشکلات را تسهیل کنند.
محمدحسین محسنی بنیانگذار اپلیکیشنساز پازلی هم در این باره گفت: با توجه به تجربه زندگی در کنار افراد دچار معلولیت متوجه اهمیت آن و شاهد محدودیتهایی که حتی به خانوادههای افراد معلول هم تحمیل میشود، بودم به همین خاطر هم معتقدم هریک از ما شرکتها به خودی خود باید در دسترسی پذیری پلتفرمهایمان مسئول باشیم و بیتفاوت از کنار آن عبور نکنیم.
علی نصرآبادی مدیرفنی کافهبازار، هم در ادامه به مشکلاتی که در برخی نرمافزارهای تبدیل متن به صدا در زبان فارسی وجود دارد و گفت: اندرویدمارکت بازار دوزبانه است اما در بخش فارسی ما با چالشهای بیشتری مواجهیم و در این بخش باید با همافزاییهای بیشتر این مشکل را حل کنیم.
محمد اسکندری راهبر محصول تپسی هم در زمینه تاکسیهای اینترنتی در بحث دسترسیپذیری گفت: ما از مدتها قبل با توجه به حساسیتهای مدیران ارشد تپسی و بخش روابط عمومی روی دسترسپذیری تپسی تمرکز کردهایم، ویژگیهای خاصی در اپلیکیشن تپسی برای این کار لحاظ شده است.
عطیه سروی مدیرمحصول فیدیبو هم در این باره گفت: ما در فیدیبو از طریق یک سری کانالها و گروهها به جامعه افراد دارای معلولیت دسترسی داریم و از بازخوردها و فیدبکهای آنها بهرهمند میشویم، اما همچنان معتقدیم این مسیر جای بهتر شدن دارد و کارهای زیادی پیش رو داریم.