یک همکاری جدید برای به چالش کشیدن سلطه گوگل در صنعت جستجو
دو شرکت اروپایی یکی در برلین و دیگری در پاریس برای به چالش کشیدن سلطه…
۲۲ آبان ۱۴۰۳
۲۶ اسفند ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
شرکتهای تلکام و فناوری به اجبار و پس از آسیب به کابلهای انتقال اینترنت در دریای سرخ و اخلال در خدمات و اینترنت سراسر جهان، مسیر انتقال ترافیک را به اجبار جابجا میکنند.
به گزارش پیوست به نقل از فایننشال تایمز، پس از آسیب به کابلهای زیر دریایی در نتیجه اصابت لنگر کشتی Rubymar که در ماه فوریه هدف حوثیها قرار گرفته و غرق شد، چندین شرکت اقداماتی را در دست اجرا قرار دادهاند.
مایکروسافت، غول فناوری آمریکایی، این هفته اعلام کرد که «قطعی مداوم کابل» در دریای سرخ به ظرفیت شرق آفریقا و در نتیجه روند انتقال ترافیک ضربه زده است.
دریای سرخ مجرای انتقال مهمی برای ترافیک اینترنت بین خاورمیانه، آفریقا، آسیا و اروپا از طریق کابلهای زیردریایی است که حدود ۹۹ درصد از دادههای میانقارهای را منتقل میکنند. طبق برآورد شرکت مشاوره TeleGeography، بیش از ۱۰ میلیارد دلار تراکنش مالی روزانه از طریق این کابلها منتقل میشوند.
به گفته این گروه حملات حوثیها در حمایت از فلسطینیان به تازگی شدت گرفته است. ایالات متحده میگوید لنگر کشتی Rubymar که در نتیجه غرق شدن کشتی به کابلها اصابت کرده باعث قطعی و اخلال در ترافیک جهانی شده است.
طبق برآورد شرکت ارتباطات HGC Global، مستقر در هنگکنگ و ارائه دهنده پوشش بینالمللی، ۲۵ درصد از ترافیک بینالمللی پس از قطعی چندیدن کابل زیردریایی با اخلال مواجه شده و درنتیجه اقداماتی برای تغییر مسیر اینترنت در دستور کار قرار گرفته است.
شرکت Seacom، مالک چندین کابل زیردریایی، نیز میگوید خدمات خود را ماه گذشته به مسیر تازهای منتقل کرده است و مشتریان این شرکت «کسبوکارشان در شرق و جنوب آفریقا» با مشکلاتی مواجه شد.
با این حال این شرکت میگوید نسبت به تعمیر کابلها «خوشبین» است و در سهماهه دوم سال ۲۰۲۴ باید در انتظار این مساله بود اما «نا امنی مداوم» ممکن است به مشکلات پیشبینی نشدهای منجر شود.
دیگر شرکت تلکام نیز تاثیر قطع کابلها را ناچیز خواندهاند. شرکت Orange، که از کابلهای دریای سرخ استفاده میکند اما مالکیت بر هیچکدام از آنها ندارد، میگوید امنیت این کابلها را افزایش میدهد. این اوپراتور فرانسوی در کنار AT&T و Tata Communications، به فایننشال گفتند که میتوانند در صورت بروز مشکل مسیر انتقال ترافیک را جابجا کنند.
مدیران و تحلیلگران میگویند آسیب به کابلها و تغییر مسیر ترافیک پدیده نادری نیست و فعالیت کشتیهای ماهیگیری و لنگر کشتیها نیز به وفور باعث قطعی میشوند.
الان مالدین، رئیس تحقیقات TeleGeography، میگوید چنین موضوعاتی «به طور میانگین هر سه روز یک بار در جایی از جهان» باعث مشکل میشوند.
اوپراتورها امکان انتقال ترافیک را دارند و بیشتر کشورها هم به مشکل چندانی بر نمیخورند. به گفته او در صورتی شرایط سختی میشود که دو سه کابل دیگر، آنهم از آنهایی که ظرفیت بالایی دارند، دچار قطعی شوند و در این صورت چندین اوپراتور به مشکل میخورند.
حوثیها میگویند هدف حملات آنها کابلهای زیر دریایی نیست و مقامات یمن نیز اعلام کردهاند که با شرکتهای بین المللی برای کمک به تعمیر آنها همکاری میکنند.
به گفته مقامات یکی از شرکتهای سازنده کابل در مدیترانه، در بدترین حالت و حتی قطعی تمام کابلها، ترافیک باید از مسیرهای طولانیتری منتقل شود که سرعت اینترنت، کیفیت، معاملات مالی و اپلیکیشنهای ابری را متاثر میکند.