مشکل فنی بانکی موجب تاخیر در تسویه پرداختیارها شد
براساس اطلاعیه پرداختیارهای زرینپال، وندار و جیبیت، تسویه پرداختیاری امروز، یکم آذر ۱۴۰۳، با تاخیر…
۱ آذر ۱۴۰۳
۱۱ شهریور ۱۳۹۹
زمان مطالعه : ۲ دقیقه
پس از هواوی و تیکتاک، حالا نوبت پروژه کابلهای زیردریایی اینترنت است تا تحت تاثیر روابط متشنج آمریکا وچین قرار گیرد و مسیرش تغییر کند؛ پس از اینکه مسئولان آمریکا نسبت به پروژه گوگل و فیسبوک برای اتصال لسآنجلس به هنگکنگ از طریق ۸ هزار مایل فیبر نوری و استفاده نادرست پکن از آن ابراز نگرانی کردند، این دو شرکت پروژه را نا تمام باقی گذاشتند.
به گزارش پیوست طبق گزارش مجله مهندسان الکتریکی و الکترونیکی (IEEE)، شبکه کابل نوری اقیانوس (PLCN) که بخشی از اقدامات سیلیکون ولی برای تکمیل زیرساخت اینترنت جهان بود این قابلیت را داشت که ۱۴۴هزار گیگابایت اطلاعات را ظرف تنها یک ثانیه بین آمریکا و چین جا به جا کند.
ارتباط این پروژه با گروه رسانه و تلکام دکتر پنگ باعث قرار گرفتن آن زیر ذربه بین دولت شد، این گروه یکی از چند ارائهکننده خدمات اینترنت بزرگ خصوصی است که البته در مالکیت غولهای دولتی چین قرار دارد.
حالا طبق این گزارشات پروژه کابلهای زیردریایی اینترنت از مبدا امریکای شمالی قرار است به مقصد تایوان و فیلیپین اجرا شود اما دیگر هنگکنگ جایی در این پروژه نخواهد داشت. پیش از این یکی از مقصدهای درنظر گرفته شده برای این کابلهای زیردریایی اینترنت هنگ کنگ بود. حذف هنگکنگ از این پروژه پس از آن صورت گرفت که مشخص شد کمیسیون ارتباطات فدرال دولت آمریکا به هیچ عنوان اجرای این پروژه را در صورت حضور هنگکنگ به عنوان یکی از مقصدهای کابلهای زیردریایی تایید نخواهد کرد.
حمله دولت ترامپ به تکنولوژی ساخت چین تحت عنوان «برنامه پاک» با تمرکز روی شبکههای G5 آغاز شد و دو سازنده بزرگ از جمله هواوی و ZTE را تحت تاثیر قرار داد.
از آن زمان تا به امروز مرزهای این پروژه گسترش یافته و ارائهدهندگان خدمات ابری، کابلهای زیر دریایی و سازندگان گوشیهای هوشمند و فروشگاههای اپلیکیشن را نیز تحت تاثیر قرار داده است-تیکتاک و ویچت تازه ترین اهداف این برنامه محسوب میشوند.
منبع: caixinglobal