skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

نگاهی به ۲۰ زبان برتر و کاربردی برنامه‌نویسی در سال ۲۰۲۴ برای توسعه‌دهندگان

۱۴ شهریور ۱۴۰۳

زمان مطالعه : ۲۰ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۱۱ شهریور ۱۴۰۳

انواع زبان‌های برنامه‌نویسی

بازار فنی مدام در حال به‌روزرسانی و تغییر است و یک برنامه‌نویس یا علاقه‌مند به این حوزه باید با زبان‌های جدید، خود را به‌روز نگه دارد. اگر چه عوامل مختلف، نقش مهمی در تصمیم‌گیری برای یادگیری زبان‌های برنامه‌نویسی دارد، اما آشنایی با کاربرد و ویژگی‌های آنها در حوزه‌های متفاوت برنامه‌نویسی کمک می‌کند تا توسعه‌دهندگان انتخاب مناسب‌تری داشته باشد. در این مطلب به معرفی ۲۰ زبان‌ برنامه‌نویسی در سال ۲۰۲۴ پرداخته‌ایم که بیشترین کاربرد را برای توسعه‌دهندگان دارد. 

به گزارش پیوست، توجه به برخی از فاکتورهایی چون موارد زیر راهنمای خوبی هستند تا شما زبان موردنظرتان را به راحتی انتخاب کنید:

  • ابتدا باید اهداف هر یک از زبان‌ها را درک کرد و درنظر بگیرید پس از یادگیری زبان برنامه‌نویسی می‌خواهید چه شغل و چه کاری را دنبال کنید.
  • سپس، تحقیقات کامل بازار را انجام دهید و انواع زبان‌های برنامه‌نویسی حوزه‌ای که می‌خواهید وارد آن شوید را انتخاب کنید.
  • پس از آن، باید نیاز صنعت و سبد شغلی حرفه مورد نظر را درک کنید. مهارت‌ها و زبان‌های مورد نیاز در زمینه انتخابی را یاد بگیرید.
  • ممکن است بخواهید یکی از ساده‌ترین زبان‌های برنامه‌نویسی را شروع کنید و به تدریج سطح دشواری خود را بالا ببرید. پایتون و روبی زبان‌های خوبی برای شروع به حساب می‌آیند.
  • به دنبال مطالب ساده و در دسترس باشید تا بتوانید به سرعت یاد بگیرید. به انجمن‌ها و شبکه‌ها بپیوندید و با افرادی در سطح بالای این حوزه ارتباط برقرار کنید.
  • در نهایت، به بازآفرینی و یادگیری ادامه دهید؛ زیرا بازار دائما در حال تغییر است.

بهترین زبان‌های برنامه‌نویسی برای یادگیری در سال ۲۰۲۴ کدام‌اند؟

جاوا-اسکریپت و پایتون، ۲ زبان محبوب در صنعت برنامه‌نویسی است که تقاضای بالایی دارند. اکثر استارتاپ‌ها از چارچوب‌های بک‌اند مبتنی بر پایتون مانند Django ، Flask و NodeJS استفاده می‌کنند. این زبان‌ها همچنین بهترین زبان‌های برنامه‌نویسی برای یادگیری مبتدیان محسوب می‌شود.
در ادامه لیستی از محبوب‌ترین و بهترین زبان‌های برنامه‌نویسی که در سال ۲۰۲۴ عرضه خواهد شد آوردیم. 
۱- Java Script
۲-  Python
۳-  Go
۴-  Java
۵-  Kotlin
۶- PHP
۷- C#
۸-  Swift
۹-  R
۱۰-  Ruby
۱۱- C and C++
۱۲-  Matlab
۱۳-  TypeScript
۱۴- Scala
۱۵-  SQL
۱۶-  HTML
۱۷-  CSS
۱۸- NoSQL
۱۹- Rust
۲۰- Perl

۱- جاوا-اسکریپت، نرم افزار محبوب توسعه وب

جاوا اسکریپت یک زبان‌ برنامه‌نویسی سطح بالا است. این زبان توسط ۹۷.۸ درصد از کل وبسایت‌ها به عنوان زبان‌ برنامه‌نویسی سمت کلاینت استفاده می‌شود. این زبان‌ برنامه‌نویسی در ابتدا تنها برای توسعه مرورگرهای وب مورد استفاده قرار می‌گرفت اما اکنون برای توسعه وبسایت‌های سمت سرور و برنامه‌های غیر مرورگر وب نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.
جاوا اسکریپت در سال ۱۹۹۵ ایجاد و در ابتدا با نام Live Script شناخته شد. با این حال، جاوا در آن زمان زبان بسیار محبوبی بود؛ بنابراین به عنوان «برادر کوچکتر» جاوا تبلیغ شد. در طول زمان، جاوا اسکریپت به یک زبان کاملا مستقل تکامل یافت. امروزه جاوا اسکریپت اغلب با برنامه جاوا اشتباه گرفته می‌شود و اگرچه شباهت‌هایی بین آنها وجود دارد اما این ۲ زبان از هم متمایز هستند. این نرم‌افزار محبوب‌ترین زبان‌ برنامه‌نویسی در جهان است و بین سازمان‌های مختلف از محبوبیت بالایی برخوردار است. میانگین درآمد توسعه‌دهنده جاوا در هر سال حدود ۱۱۲،۱۵۲ دلار است.

۲-پایتون، محبوب‌ترین زبان‌ برنامه‌نویسی

پایتون یکی از محبوب‌ترین زبان‌های برنامه‌نویسی امروزی است و به دلیل سهولت در خوانایی و یادگیری برای مبتدیان راحت است. این زبان یک زبان‌ برنامه‌نویسی آزاد و متن‌باز با ماژول‌های پشتیبانی گسترده و توسعه جامعه، یکپارچگی آسان با سرویس‌های وب، ساختارهای داده‌ای کاربرپسند و برنامه‌های دسکتاپ مبتنی بر GUI است. پایتون، زبان‌ برنامه‌نویسی محبوبی برای برنامه‌های یادگیری ماشین و یادگیری عمیق است.
پایتون برای توسعه بسته‌های تصویربرداری ۲ بعدی و انیمیشن سه بعدی مانند بلندر، Inkscape و اتودسک کاربرد دارد. همچنین از آن برای ساخت بازی‌های ویدیویی محبوبی از جمله تمدن چهارم، وگاس تریک و تون تاون استفاده شده است. پایتون برای کاربردهای علمی و محاسباتی مانند FreeCAD و Abcus و توسط وبسایت‌های مشهوری مانند یوتیوب، uora، Pinterest و اینستاگرام مورد استفاده قرار می‌گیرد. از جهت جایگاه شغلی،‌توسعه‌دهندگان پایتون به‌طور متوسط حقوق سالانه‌ای حدود ۱۰۹،۰۹۲ دلار دریافت می‌کنند.

۳-زبان ساده گو(Go)، کنترل سیستم چند هسته‌ای و پایگاه داده

زبان برنامه‌نویسی گو
زبان توسعه وب Go
گو در سال ۲۰۰۷ توسط گوگل برای APIها و اپلیکیشن‌های تحت وب توسعه داده شده است. گو اخیرا به دلیل سادگی و همچنین توانایی در کنترل سیستم‌های چندهسته‌ای، شبکه‌ای و پایگاه‌های داده عظیم به یکی از سریع‌ترین زبان‌های برنامه‌نویسی در حال رشد تبدیل شده است.
این زبان که با نام Golang نیز شناخته می‌شود، برای رفع نیازهای برنامه‌نویسانی که روی پروژه‌های بزرگ کار می‌کنند، ساخته شده است. این زبان به لطف ساختار ساده و مدرن میان بسیاری از شرکت‌های بزرگ فناوری اطلاعات محبوبیت پیدا کرده است. شرکت‌هایی که از Go به عنوان زبان‌ برنامه‌نویسی استفاده می‌کنند شامل گوگل، اوبر، توییچ، دراپ باکس و تعدادی دیگر هستند. Go همچنین به دلیل چابکی و عملکردی که دارد در نظر دانشمندان داده نیز محبوبیت پیدا کرده است.
توسعه‌دهندگان Go می‌توانند به‌طور متوسط سالانه ۱۴۱،۶۵۴ دلار درآمد داشته باشند و به ۲۶۱،۰۰۰ دلار برسند.

۴- زبان‌ برنامه‌نویسی جاوا

جاوا یکی از محبوب‌ترین زبان‌های برنامه‌نویسی است که امروزه مورد استفاده قرار می‌گیرد. این زبان‌ برنامه‌نویسی با ساختار شی‌ءگرا که متعلق به شرکت اوراکل است به دلیل قابلیت‌های نوشتن، اجرا در هر جایی (WORA) به استانداردی برای اپلیکیشن‌هایی تبدیل شده است که می‌توانند صرف‌ نظر از پلتفرم مانند مک، ویندوز، اندروید، iOS و غیره مورد استفاده قرار بگیرد. درنتیجه، جاوا به خاطر قابلیت حمل در پلتفرم‌ها، از مراکز داده پردازنده مرکزی گرفته تا گوشی‌های هوشمند شناخته می‌شود. امروزه بیش از ۳ میلیارد دستگاه در حال اجرای برنامه‌های ساخته شده با جاوا هستند.

جاوا به‌طور گسترده‌ای در توسعه وب، برنامه و همچنین داده‌های بزرگ استفاده می‌شود. جاوا همچنین در پشت چندین وبسایت محبوب از جمله گوگل، آمازون، توییتر و یوتیوب مورد استفاده قرار می‌گیرد. همچنین به‌طور گسترده یکی از زبان‌های مورد استفاده کاربران است. چارچوب‌های جدید جاوا مانند Spring، Struts و Hibernate نیز بسیار محبوب هستند. با وجود میلیون‌ها توسعه‌دهنده جاوا در سراسر جهان، صدها راه برای یادگیری جاوا وجود دارد. همچنین، برنامه‌نویسان جاوا جامعه آنلاین گسترده‌ای دارند و از یکدیگر برای حل مشکلات پشتیبانی می‌کنند.

جاوا زبان پیچیده‌‌ای برای یادگیری است اما توسعه‌دهندگان باتجربه و با مهارت‌های کدنویسی جاوا، تقاضای بالایی دارند. میانگین درآمد توسعه‌دهنده جاوا در سال حدود ۱۰۹،۲۲۵ دلار است.

۵- کتلین

کوتلین یک زبان‌ برنامه‌نویسی عمومی است که در اصل با نام پروژه کوتلین توسط JetBrains در سال ۲۰۱۱ توسعه و رونمایی شد. اولین نسخه این زبان به صورت رسمی در سال ۲۰۱۶ منتشر شد. این زبان با جاوا قابل تعامل است و از زبان‌های برنامه‌نویسی تابعی پشتیبانی می‌کند.

این زبان‌ برنامه‌نویسی به‌طور گسترده برای برنامه‌های اندروید، وب، دسکتاپ و توسعه برنامه سمت سرور استفاده می‌شود. کوتلین برای بهتر بودن از جاوا ساخته شده است. بیشتر اپلیکیشن‌های گوگل مبتنی بر این زبان است. برخی از شرکت‌هایی که از کوتلین به عنوان زبان برنامه‌نویسی خود استفاده می‌کنند عبارتند از کورسرا، پینترست و پست ماتس. توسعه‌دهندگان کوتلین به طور متوسط سالانه ۱۳۶۰۰۰ دلار درآمد دارند و پتانسیل کسب درآمد تا ۱۷۱،۵۰۰ دلار را دارند.

۶زبان اپن سورس PHP

PHP یک زبان‌ برنامه‌نویسی متن باز (open source) است که در سال ۱۹۹۰ ایجاد شد. بسیاری از توسعه‌دهندگان وب، یادگیری PHP را ضروری می‌دانند زیرا این زبان برای ساخت وبسایت‌های بسیاری در اینترنت، از جمله سایت‌های برجسته مانند فیسبوک و یاهو مورد استفاده قرار می‌گیرد.

برنامه‌نویسان عمدتا از PHP برای نوشتن اسکریپت‌های سمت سرور استفاده می‌کنند؛ اما توسعه‌دهندگان نیز می‌توانند از این زبان برای نوشتن اسکریپت‌های خط فرمان استفاده کنند. برنامه‌نویسان با مهارت‌های کدنویسی سطح بالای این زبان نیز می‌توانند از آن برای توسعه اپلیکیشن‌های دسکتاپ استفاده کنند.

PHP زبانی نسبتا آسان برای یادگیری برای توسعه‌دهندگان مبتدی محسوب می‌شود. متخصصان PHP به چندین انجمن آنلاین اختصاصی دسترسی دارند که دریافت، پشتیبانی و پاسخ به سوالات را آسان می‌کند. به طور متوسط، برنامه نویسان این حوزه حقوق سالانه ای در حدود ۱۰۷،۴۰۹ دلار دریافت می کنند.

۷برنامه‌نویسی با #C 

#C (سی شارپ) که توسط مایکروسافت توسعه یافته، در دهه ۲۰۰۰ به خاطر پشتیبانی از مفاهیم برنامه‌نویسی شیءگرا به شهرت رسید. این زبان یکی از پرکاربردترین زبان‌های برنامه‌نویسی چارچوب NET است. آندرس هلسبرگ، خالق #C، می گوید این زبان بیشتر شبیه ++C است تا جاوا.

#C بیشتر برای اپلیکیشن‌های ویندوز، اندروید و iOS مناسب است، زیرا از محصول محیط توسعه یکپارچه، مایکروسافت ویژوال سی++ کمک می‌گیرد. سی شارپ در انتهای چندین وبسایت محبوب مانند بینگ، دل، ویژوال استودیو و مارکت واچ استفاده می‌شود. توسعه‌دهندگان #C سالانه حدود ۱۱۱،۷۶۰ دلار درآمد دارند.

۸زبان سویفت با مهارت کم کدنویسی

برنامه سویفت
زبان کدنویسی نسبتا ساده سویفت

چند سال پیش، سوئیفت در رتبه‌بندی ماهانه شاخص TIOBE از زبان‌های برنامه‌نویسی محبوب، در بین ۱۰ زبان برتر قرار گرفت. اپل در سال ۲۰۱۴ سوئیفت را برای اپلیکیشن‌های لینوکس و مک توسعه داد.

سوئیفت که یک زبان‌ برنامه‌نویسی متن باز است و یادگیری آن دشوار نیست، تقریبا از هر چیزی از زبان‌ برنامه‌نویسی Objective – C پشتیبانی می‌کند. سویفت در مقایسه با سایر زبان‌های برنامه‌نویسی به مهارت‌های کدنویسی کمتری نیاز دارد و می‌توان از آن در IBM Swift Sandbox و IBM Bluemix استفاده کرد. سوئیفت در برنامه‌های محبوب iOS مانند وردپرس، موزیلا فایرفاکس، ساندکلاد و حتی در بازی Flappy Bird مورد استفاده قرار می‌گیرد. متخصصانی که اپلیکیشن‌های iOS را توسعه می‌دهند، میانگین حقوق سالانه آنها حدود ۱۰۶،۶۵۲ دلار است.

۹-زبان کدنویسی R

R، این زبان متن باز در اصل نسخه متفاوتی از زبان S است. بسیاری از کدهایی که توسعه‌دهندگان برای S می‌نویسند بدون تغییر روی R اجرا می‌شود. برنامه‌های ساخته شده در R برای پردازش آمار، از جمله مدل‌سازی خطی و غیرخطی، محاسبه، آزمایش، تجسم و تحلیل استفاده می‌شود.

برنامه‌هایی که با استفاده از زبان R کدگذاری می‌شود می‌تواند با تعدادی از پایگا‌ه‌های داده ارتباط برقرار کرده و داده‌های ساختاریافته و بدون ساختار را پردازش کنند. R منحنی یادگیری متوسطی دارد و در مقایسه با سایر زبان‌های دیگری که در این مطلب به‌ معرفی آنها پرداخته‌ایم آسان نیست.

با این حال، R مانند دیگر زبان‌های برنامه‌نویسی متن باز، دارای یک جامعه آنلاین فعال از توسعه‌دهندگان است. این مورد همیشه یک مزیت هنگام یادگیری مهارت‌های جدید کدنویسی به حساب می‌آید. به‌طور متوسط، توسعه‌دهندگان R حقوق سالانه‌ای حدود ۹۰،۹۴۰ دلار دریافت می‌کنند.

۱۰زبان روبی، برای برنامه‌نویسی رویه‌ای و تابعی

برنامه روبی
زبان برنامه‌نویسی روبی

اگر می‌خواهید با زبانی شروع کنید که یادگیری آن نسبتا ساده است، روبی را در نظر بگیرید. این زبان که در دهه ۱۹۹۰ توسعه یافت، به گونه‌ای طراحی شد که انسان‌ها به شیوه ساده‌تری می‌توانند ارتباط برقرار کنند. این در حالی است که هنوز از نقطه نظر معماری شیءگرا انعطاف‌پذیر است و از نشانه‌گذاری برنامه‌نویسی رویه‌ای و تابعی پشتیبانی می‌کند.

یک چارچوب کاربردی وب که در روبی پیاده‌سازی می‌شود«روبی روی ریلز» (RoR) است. توسعه‌دهندگان روبی از آن به عنوان زبانی آسان برای نوشتن در مدت‌ زمانی کوتاه یاد می‌کنند. این ویژگی‌ها منجر به جامعه بزرگی از توسعه‌دهندگان روبی و علاقه روزافزون به این زبان در میان توسعه‌دهندگان اولیه شده است. میانگین حقوق یک توسعه‌دهنده روبی حدود ۱۲۱۰۰۰ دلار در سال است.

۱۱-زبان کدنویسی C و C ++، قدیمی‌ترین و محبوب‌ترین برنامه

زبان کدنویسی C احتمالا قدیمی‌ترین و محبوب‌ترین زبان‌ برنامه‌نویسی است و ریشه سایر زبان‌های برنامه‌نویسی مانند C #، جاوا و جاوا اسکریپت محسوب می‌شود. C ++ نسخه بهبود یافته C است. امروزه بسیاری از توسعه‌دهندگان به تنهایی از یادگیری C صرف نظر می‌کنند؛ در حالی که دیگران فکر می‌کنند یادگیری C ابتدا پایه ارزشمندی برای توسعه C ++ فراهم می‌کند. هر ۲ زبان به‌طور گسترده‌ای در علوم کامپیوتر و برنامه‌نویسی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

توسعه‌دهندگان C و C ++ می‌تواند از کامپایلرها برای پلتفرم‌های مختلف استفاده و برنامه‌‌های توسعه یافته به این زبان‌ها را تا حد زیادی قابل انتقال کنند. هم C و هم C ++ زبان‌های با کارایی بالا محسوب می‌شود. به این ترتیب، آنها به‌طور گسترده‌ای در توسعه برنامه‌هایی که در آنها عملکرد، یک مساله حیاتی است مانند برنامه‌های کلاینت یا سرور، محصولات تجاری مانند فایرفاکس و ادوبی و بازی‌های ویدیویی، استفاده می‌شود. توسعه‌دهندگان C و C ++ به‌طور متوسط سالانه ۱۱۸،۳۶۶ دلار درآمد دارند.

۱۲- زبان متلب، مختص کدنویسی 

متلب یک زبان‌ برنامه‌نویسی اختصاصی متعلق به شرکت MathWorks است که در اواسط دهه ۱۹۸۰ منتشر شد. این سیستم به‌طور خاص برای دانشمندان و مهندسان ساخته شده است. 
برنامه‌نویسان از متلب برای ساخت اپلیکیشن‌های یادگیری ماشین و یادگیری عمیق استفاده می‌کنند. برنامه‌های مبتنی بر متلب به کاربران امکان تجزیه و تحلیل داده‌ها، ایجاد الگوریتم، پردازش تصاویر و تائید تحقیقات را می‌دهد. این زبان‌ برنامه‌نویسی به اندازه پایتون محبوبیت ندارد اما زبانی است که در بخش سخت‌افزار کاربرد بسیاری دارد. 

مزایای متلب:

به‌طور کلی یادگیری متلب نسبت به دیگر زبان‌های برنامه‌نویسی لیست ما آسان‌تر است.
  • می توان از آن برای اجرای آسان و تست الگوریتم‌ها استفاده کرد
  • به راحتی می‌توان در کد نوشته شده خطایابی انجام داد
  • تجزیه‌ و‌ تحلیل و تجسم گسترده داده‌ها را فعال می‌کند

نکات منفی متلب:

متلب به عنوان یک زبان تفسیر شده در مقابل کامپایل، نسبتا کند عمل می‌کند. فایل‌های نصب آن حجم قابل توجهی از فضای کامپیوتر را اشغال می‌کند چون به‌طور کامل بر دسکتاپ شما نصب می‌شود.
وبسایت MathWorks بخش گسترده‌ای دارد که به پاسخ سوالات درباره متلب اختصاص دارد. توسعه‌دهنده متلب هر سال به‌طور متوسط ۱۰۰،۷۶۰ دلار حقوق می‌گیرد.

۱۳- TypeScript، یک زبان تازه‌وارد مبتنی بر وب

TypeScript یک زبان تازه وارد در حال پیشرفت در لیست‌های زبان‌های برتر برنامه‌نویسی است. این برنامه در سال ۲۰۱۲ توسط مایکروسافت توسعه یافت و یک نسخه تایپ شده جاوا اسکریپتی است که برای پایه‌های کد بزرگ مناسب است. TypeScript برای ایجاد پروژه‌های مبتنی بر جاوا اسکریپت با تایپ در توسعه سمت کاربر و سمت سرور استفاده می‌شود که برای کشف خطاها و جلوگیری از مشکلات سیستمیک مفید است.

این زبان به سرعت در بین برنامه‌نویسان، به‌ویژه برای برنامه‌هایی در مقیاس بزرگ محبوبیت پیدا کرده است. عموما یادگیری آن به برنامه‌نویسانی در سطح متوسط تا پیشرفته که دانش اولیه درمورد زبان جاوا اسکریپت را دارند، توصیه می‌شود.

مزایای تایپ‌اسکریپت:

  • گزینه عالی برای انجام پروژه‌های بزرگ
  • این انجمن دارای سریع‌ترین رشد جامعه GitHub است
  • توسعه جاوا اسکریپت را کارآمدتر می‌کند

TypeScript در نظرسنجی وضعیت جاوا اسکریپت در سال ۲۰۲۱ به عنوان «تطبیق‌پذیرترین فناوری» معرفی شد. توسعه‌دهندگان تایپ‌اسکریپت معمولا به طور متوسط ​​سالانه ۷۵۱۹۹ دلار درآمد دارند.

۱۴- اسکالا، زبان ماشین مجازی جاوا

زبان برنامه‌نویسی اسکالا
زبان اسکالا کاربردی برای کلان داده و یادگیری ماشین

اسکالا یک زبان ماشین مجازی جاوا همه‌منظوره و ایمن است که بهترین زبان‌های برنامه‌نویسی oop و کاربردی را در یک زبان خاص با کیفیت بالا ترکیب می‌کند. اسکالا برای کاهش و حذف اشکالات در برنامه‌های بزرگ و پیچیده، ایده‌آل است. این زبان‌ برنامه‌نویسی هم از برنامه‌نویسی شی‌گرا و هم از برنامه‌نویسی کاربردی پشتیبانی می‌کند.

محبوبیت اسکالا، احتمالا به دلیل پیچیدگی آن و توصیه به کسب دانش پایه‌ای در جاوا، C، C++ یا پایتون چندان رشد نکرده است. اما در زمینه کلان داده و یادگیری ماشین از شهرت خوبی برخوردار است.

مزایای اسکالا:

  • بسیار کاربردی
  • سریع‌تر از پایتون
  • ایده‌آل برای تجزیه و تحلیل داده‌ها

اسکالا زبان پیچیده‌ای است اما این پیچیدگی به آن انعطاف زیادی می‌دهد. شرکت‌هایی که از اسکالا استفاده می‌کنند عبارتند از نتفلیکس، توییتر و نیویورک تایمز. توسعه‌دهندگان اسکالا به طور متوسط ​​سالانه ۱۲۷۰۰۵ میلیون دلار درآمد دارند.

لازم به ذکر است مقادیری که درمورد مقدار درآمد برنامه‌نویسان هر زبان عنوان می‌شود مقادیری است که به طور متوسط در ابتدای سال ۲۰۲۴ اعلام شده است.

۱۵- SQL، زبان استاندارد پایگاه داده

SQL یک زبان پرس‌و‌جوی پایگاه داده استاندارد است و برای دسترسی و دستکاری داده‌ها در پایگاه‌های داده استفاده می‌شود. SQL یک زبان اعلامی است که صرفا نتایج مورد نظر را مشخص می‌کند نه مراحل دستیابی به آن نتایج را. SQL ابزاری قدرتمند برای دسترسی و دستکاری داده‌ها است و پرکاربردترین زبان جست‌وجو پایگاه داده در جهان به‌شمار می‌رود.

مزایای SQL:

  • SQL یک زبان کوئری پایگاه داده استاندارد است که کاربران را قادر می‌سازد تا داده‌ها را از یک پایگاه داده به سرعت مورد جست‌وجو قرار دهند.
  • SQL به‌طور گسترده در بسیاری از برنامه‌ها و محیط‌ها مانند برنامه‌های کاربردی وب، انبارهای داده و برنامه‌های کاربردی تجارت الکترونیک استفاده می‌شود.
  • SQL مزایای بسیاری را نسبت به سایر زبان‌های پرس‌وجو پایگاه داده ارائه می‌دهد. بهبود عملکرد، یکپارچگی داده‌ها و دستکاری آنها از جمله این مزایا است.

معایب SQL:

  • اگر با مفاهیم برنامه‌نویسی یا پایگاه داده آشنا نیستید، یادگیری SQL می‌تواند چالش‌برانگیز باشد
  •  SQL می‌تواند در مقایسه با زبان‌های دیگر کند باشد، عمدتا هنگام کار با پایگاه داده‌های بزرگ
  • این زبان برای انواع خاصی از وظایف مانند محاسبات پیچیده ریاضی یا یادگیری ماشین، مناسب نیست

۱۶- HTML، برنامه کاربردی ایجاد صفحات وب

HTML زبان استاندارد برای ایجاد صفحات وب و برنامه‌های کاربردی است. HTML برای ایجاد صفحات وب استفاده می‌شود. می‌توانید از HTML برای افزودن تصاویر، پیوندها و دیگر محتواها به صفحه وب خود استفاده کنید. HTML یک زبان‌ برنامه‌نویسی ساده است. برای ایجاد یک صفحه وب اولیه نیازی به دانستن چیزهای زیادی در مورد آن نیست.

تصاویر و سایر اشیاء مانند فرم‌های تعاملی را می‌توان با استفاده از ساختارهای HTML در صفحه تولید شده جاسازی کرد. این امکان ایجاد اسناد ساختاریافته را با نشان دادن معناشناسی ساختاری برای عناصر متن از جمله عنوان، پاراگراف، فهرست، پیوند، نقل قول و سایر اشیاء فراهم می‌کند. عناصر HTML با تگ‌هایی مشخص می‌شود که در براکت‌های کد برنامه نوشته می‌شود.

مزایای HTML:

  • مزایای استفاده از HTML شامل ایجاد صفحات وب با ساختار مناسب و مطابق با استانداردها است که نگهداری و به‌روزرسانی آن آسان است.
  • یادگیری HTML نیز آسان است و یک نقطه شروع عالی برای کسانی است که تازه وارد توسعه وب شده‌اند.
  • HTML برای ساختار و ارائه محتوا در وب استفاده می‌شود و معمولا در کنار CSS و جاوا اسکریپت استفاده می‌شود.
  • علاوه‌بر این، HTML5 پشتیبانی بهتری از محتوای چندرسانه‌ای و تعاملی ارائه و آن را به ابزاری قدرتمند برای ایجاد تجربه‌های جذاب وب تبدیل می‌کند.
  • HTML5 آخرین نسخه است و شامل ویژگی‌های جدیدی مانند عناصر ویدیویی و صوتی، فضای ذخیره‌سازی محلی و گرافیک‌های دوبعدی، سه‌بعدی است.

HTML5 به گونه‌ای طراحی شده است که کاربر پسندتر و کارآمدتر از نسخه های قبلی HTML باشد.

معایب HTML:

چند اشکال احتمالی در استفاده از HTML به عنوان یک زبان توسعه وب وجود دارد.

  • از آنجایی که HTML یک زبان نشانه گذاری است، به اندازه یک زبان‌ برنامه‌نویسی مانند جاوا اسکریپت یا PHP رسا نیست، به این معنی که برنامه‌ها یا صفحات پیچیده وب می‌توانند برای توسعه در HTML چالش برانگیزتر باشد.
  • علاوه‌بر این، HTML زبان چندان امنی نیست، بنابراین توسعه‌دهندگان وب باید هر ورودی کاربر را با دقت رمزگذاری کنند تا از آسیب‌پذیری‌های امنیتی به درستی جلوگیری کنند.                                     در نهایت، یادگیری HTML برای تازه واردان می‌تواند تا حدودی چالش برانگیز باشد، زیرا دارای عناصر و قوانین نحوی مختلف است.

۱۷– CSS، زبان شیوه‌نامه‌ای برای توسعه وب

CSS یک زبان شیوه‌نامه است که برای توصیف نحوه ارائه صفحه‌ای که در یک زبان نشانه‌گذاری تولید شده است، استفاده می‌شود. یک شیوه‌نامه که مجموعه‌ای از قوانین برای مرورگرهای وب است، می‌تواند یک HTML یا XML را کنترل کند. تمام تگ‌های HTML، از جمله متن در بدنه سند، سرفصل‌ها، پاراگراف‌ها و سایر عناصر متنی، با استفاده از CSS استایل‌بندی می‌شود.

مزایای CSS:

زبان CSS برای استایل دادن به تمام تگ‌های HTML، از جمله بدنه سند، سرفصل‌ها، پاراگراف‌ها و سایر مطالب استفاده می‌شود. CSS همچنین می‌تواند برای استایل دادن به نحوه نمایش اجزای جدول، عناصر شبکه و تصاویر استفاده شود.
توسعه‌دهندگان وب از CSS برای ایجاد وبسایت‌های واکنش‌گرا و در دسترس استفاده می‌کند. CSS می‌تواند ایجاد وبسایت‌هایی را که در همه دستگاه‌ها، از جمله تلفن‌های همراه و تبلت‌ها، زیبا به نظر می‌رسد، برای توسعه‌دهندگان وب آسان‌تر کند.
CSS همچنین می‌تواند به دسترسی بیشتر وبسایت‌ها برای افراد دارای معلولیت کمک کند. یادگیری و استفاده از CSS آسان است؛ بسیاری از آموزش‌ها و منابع به صورت آنلاین در دسترس است و هر کسی می‌تواند از CSS برای استایل دادن به صفحات وب خود استفاده کند.

معایب CSS:

خطایابی (دیباگینگ) CSS می‌تواند چالش‌برانگیز باشد. هنگامی که در یک فایل CSS خطا وجود دارد، ردیابی منبع مشکل ممکن است دشوار و نوشتن آن می‌تواند زمان‌بر باشد. فایل‌های CSS می‌تواند بزرگ و پیچیده باشد. ایجاد و نگهداری آنها زمان زیادی می‌برد. به‌طور کلی، CSS ابزار قدرتمندی است که می‌تواند برای استایل دادن به اسناد وب استفاده شود. با این حال، دانستن معایب احتمالی قبل از استفاده از آن ضروری است.

۱۸برنامه NoSQL، حوزه بیگ دیتا

پایگاه‌های داده NoSQL پایگاه‌های داده غیررابطه‌ای است که برای ارائه عملکرد و مقیاس‌پذیری بالا طراحی شده‌اند. پایگاه‌های داده NoSQL اغلب در برنامه‌های کاربردی داده‌های بزرگ استفاده می‌شود جایی که داده‌ها در بسیاری از گره‌ها توزیع می‌شوند.

چهار دسته کلیدی پایگاه‌های داده NoSQL به شرح زیر است:

  • فروشگاه‌های با ارزش کلیدی
  • فروشگاه‌های ستونی
  • فروشگاه‌های اسناد
  •  پایگاه داده‌های گراف

مزایای NoSQL:

  • NoSQL یک سیستم پایگاه داده است که از مدل سنتی رابطه‌ای استفاده نمی‌کند.
  • پایگاه داده‌های NoSQL اغلب برای برنامه‌های کاربردی کلان داده که نیاز به مقیاس سریع دارند استفاده می‌شود.
  • پایگاه داده‌های NoSQL می‌تواند سریع‌تر و مقیاس‌پذیرتر از پایگاه داده‌های رابطه‌ای باشند.

معایب NoSQL:

  • پایگاه‌های داده NoSQL معمولا نسبت به پایگاه‌های داده SQL بلوغ کمتری دارد و به همین دلیل، ممکن است برخی از ویژگی‌ها و عملکردهایی را که پایگاه‌های داده SQL ارائه می‌دهد، نداشته باشد.
  • علاوه‌بر این، از آنجایی که پایگاه‌های داده NoSQL نسبت به پایگاه‌های داده SQL استاندارد کمتری دارد، یافتن پرسنل ماهری که بتواند با آنها کار کند ممکن است موجب ایجاد چالش شود.
  •  پایگاه داده‌های NoSQL ممکن است نسبت به پایگاه‌های داده SQL با برنامه‌ها و زیرساخت‌های موجود سازگاری کمتری داشته باشد.

۱۹– زبان‌ برنامه‌نویسی سیستمی و ایمن Rustِ

Rust یک زبان‌ برنامه‌نویسی سیستمی است که بسیار سریع اجرا می‌شود، از خطاهای segfault جلوگیری و ایمنی رشته را تضمین می‌کند. Rust از نظر حافظه نیز کارآمد است؛ از حداقل حافظه استفاده می‌کند و برای سیستم‌های جاسازی شده ایده‌آل است.

مزایای Rust:

  • Rust یک زبان سریع و کارآمد است که برای ایجاد برنامه‌های کاربردی با کارایی بالا استفاده می‌شود.
  • این برنامه همچنین یک زبان امن و قابل اعتماد است که آن را برای توسعه نرم‌افزارهای حیاتی بسیار مناسب می‌کند.
  • علاوه‌بر این، Rust برای یادگیری و استفاده آسان است و دارای یک جامعه بزرگ از توسعه‌دهندگانی است که همیشه مایل به کمک هستند.

معایب Rust:

در حالی که این زبان کدنویسی دارای ویژگی‌های بسیاری است که آن را به یک زبان جذاب تبدیل می‌کند، استفاده از آن شامل معایبی است.

  • نیاز به پشتیبانی یا اسناد بیشتری برای سایر زبان‌ها وجود دارد، زیرا زبان جدیدی است و یادگیری و استفاده از Rust را دشوار می‌کند.
  • علاوه‌بر این، Rust فقط از برخی پلتفرم‌ها پشتیبانی می‌کند و ادغام با پایگاه‌های کد موجود می‌تواند چالش‌برانگیز باشد.

زبان برنامه‌نویسی مفسر Perl

پرل یک زبان برنامه‌نویسی مفسر، سطح بالا و همه منظوره است. Perl در ابتدا توسط لری وال در سال ۱۹۸۷ به عنوان یک زبان برنامه‌نویسی همه منظوره یونیکس برای تسهیل پردازش گزارش توسعه یافت. این زبان از آن زمان تاکنون، دستخوش تغییرات و بازنگری‌های زیادی شده است.

Perl به دلیل تطبیق‌پذیری و قدرت آن به‌طور گسترده به عنوان «چاقوی ارتش سوئیس» در میان زبان‌های برنامه‌نویسی شناخته می‌شود. برای کارهای مختلف از جمله توسعه وب، برنامه‌نویسی شبکه، مدیریت سیستم و غیره استفاده می‌شود.

مزایای پرل:

  • Perl یک زبان برنامه‌نویسی قدرتمند با ویژگی‌ها و برنامه‌های کاربردی بسیار است. به‌طور گسترده‌ای در مدیریت سیستم، توسعه وب، برنامه‌نویسی شبکه و بسیاری از زمینه‌های دیگر استفاده می‌شود.
  • یادگیری پرل آسان است و نحو مختصر آن را به انتخابی عالی برای مبتدیان تبدیل می‌کند. همچنین یک زبان کدنویسی همه کاره محسوب می‌شود و به شما امکان می‌دهد برنامه‌هایی را در سبک‌های مختلف بنویسید.
  • پرل از بسیاری از پایگاه‌های داده پشتیبانی عالی دارد و این موضوع آن را به انتخاب خوبی برای برنامه‌های کاربردی مبتنی بر پایگاه داده تبدیل می‌کند. همچنین از گرافیک و مالتی مدیا پشتیبانی خوبی دارد و برای برنامه‌های غنی از رسانه گزینه مناسبی است.

معایب پرل:

اگرچه Perl یک زبان برنامه‌نویسی جالب و پراز  ویژگی است، اما معایبی نیز دارد.

  • اول از همه، یادگیری آن نسبت به برخی از زبان‌های دیگر مانند پایتون چالش برانگیزتر است و منحنی یادگیری بسیار شیب‌داری دارد و می‌تواند مبتدیان را گیج کند.
  • علاوه‌بر این، پرل به اندازه زبان‌های دیگر به‌طور گسترده مورد استفاده قرار نمی‌گیرد، بنابراین پشتیبانی چندانی از آن در دسترس نیست.
  • در نهایت، می‌تواند در مقایسه با برخی از زبان های دیگر بسیار کند باشد.
https://pvst.ir/iuj

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو