با مدل زبانی گوگل نوتبوک آشنا شوید: از پرسش و چکیده تا پادکست مقالهها
گوگل نوتبوک الام (Google NotebookeLM) یکی از تازهترین محصولات بخش هوش مصنوعی گوگل است که…
۱۵ آذر ۱۴۰۳
۲ اسفند ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
فایننشال تایمز میگوید مایکروسافت رقیب دیرینه اپل و متا که حالا در حوزه واقعیت ترکیبی و تبلیغات وارد جدال با کوپرتینوییها شده است، تغییراتی که غول آمریکایی در اکوسیستم iOS اعمال کرده را برای پیروی از قوانین خدمات دیجیتال اتحادیه اروپا (DSA) ناکافی برآورد کردهاند و برای تغییر شرایط در اروپا تلاش میکنند. به گفته مدیران هردو شرکت، پیروی اپل از مقررات به گونهای است تا در عمل همه چیز به همان روال سابق باشد.
به گزارش پیوست، اپل در پاسخ به قوانین بازارهای دیجیتال اتحادیه اروپا که ضربالعجل ۷ مارس را برای غولهای فناوری مشخص کرد، قوانین فروشگاه اپلیکیشن خود را در قاره سبز تغییر داد. توسعه دهندگان حالا میتوانند اپلیکیشنهای خود را در گزینههای دیگری به جز اپ استور عرضه کنند.
اما تقریبا هیچکس از این تغییرات راضی نیست و حتی خود اپل هم استفاده از گزینههای شخص ثالث را مانع محافظت از کاربران میداند. منتقدان هم میگویند این تغییرات با محدودیتهایی همراه است که عملا آنها را بی ثمر میکند. با اینکه اپلیکیشنها در فروشگاههای شخصثالث مالیات کمتری به اپل میپردازند و کمیسیون این شرکت از ۳۰ به ۱۷ درصد کاهش مییابد، اما توسعه دهندگان با یک دوراهی مهم روبرو هستند که در یک سمت آن دسترسی به فروشگاه اپل است و در سمت دیگر رجوع به یک فروشگاه خارجی و ترک کامل اپ استور.
علاوه بر اینکه فروشگاههای شخص ثالث مخاطبان کمتری را شامل میشود و درنتیجه انگیزه برای مهاجرت به آنها کمتر است، توسعه دهندگانی که بیش از یک میلیون دانلود در سال دارند باید در ازای هر دانلود یا بروزرسانی به اپل ۵۰ سنت پرداخت کنند که به گفته منتقدان عملا تخفیف کمیسیون را بیاثر کرده و حتی برخی توسعه دهندگان باید مبلغ بیشتری به اپل بپردازند.
علاوه بر این، توسعه دهندگان برای استفاده از سیستم پرداخت اپل نیز باید یک مالیات ۳ درصدی بپردازند.
مارک زاکربرگ، مدیرعامل متا، پیشنهاد اپل را «دشوار» و «در تضاد» با مقصود قانون اتحادیه اروپا خوانده و میگوید تعجب میکند «اگر توسعه دهندهای بخواهد به فروشگاههای شخص ثالث برود.»
فیل اسپنسر، رئیس بخش گیمینگ مایکروسافت، نیز به فایننشال تایمز گفت: «اولین گامهایی که اپل [برای پیروی از DMA] برداشته بیش از حد بازدارنده هستند که بتوانند یک جایگزین معنادار برای فروشگاه فعلی بزرگترین پلتفرمهای گیمینگ یا همان گوشیهای هوشمند، فراهم کنند. درنتیجه ما برای باز کردن فضا به همکاری با رگولاتورها ادامه میدهیم.»
دیمین گرادین، یکی از وکلای توسعه دهندگان منتقد اپل، توضیح میدهد که پس از بیانیه اپل «حدود یک ساعت زمان برد تا توسعهدهندگان بفهمند سرشان کلاه رفته است. تقریبا همه به همان شرایط قبلی پایبند میمانند و DMA اساسا هیچ تاثیری نخواهد داشت.»
به گفته گرادین: «کمیسیون اروپا به مردم گفته است: کمکمان کنید، از مواردی غیرعملی [تغییرات اپل] مثالهایی بدهید.» ضربالعجل هفت مارس احتمالا آغازگر یک تنش تازه و کشمکشی میان اپل و اتحادیه اروپا خواهد بود.
اپل اما در پاسخ میگوید، «ماهها صرف مکالمه با کمیسیون اروپا» درمورد DMA کرده است و برنامه این شرکت ماحصل کار «صدها عضو تیم اپل است که دهها هزار ساعت» روی این راهحل وقت گذاشتهاند.
کمیسیون اروپا حالا در مواجهه با بازخوردهای منفی در رابطه با بازدهی این قانون، که طرح آن سالها زمان برده، دچار تردید شده است. باید دید که بازوی اجرایی اروپا به دنبال قانون جدید میرود یا از ابزار جریمه و تحریمی که براساس DSA در اختیار دارد استفاده میکند.