مدیرعامل شب: میانگین رزرو سفرها از ۲۷ روز به ۹ روز رسیده است
مدیرعامل «شب»، پلتفرم فعال در حوزه گردشگری و رزرو اقامتگاه معتقد است شرایط اقتصادی و…
۲۶ دی ۱۴۰۳
۲۳ بهمن ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
افزایش فعالیت صندوقهای تحت حمایت دولت عربستان باعث شده تا برای اولین بار در سالی که گذشت عربستان از لحاظ سرمایهگذاریهای جسورانه از رقیب منطقهای خود پیشی بگیرد. طبق آمار، استارتآپهای سعودی بیش از نیمی از سرمایهگذاری VCها در منطقه منا را به خود اختصاص دادهاند.
به گزارش پیوست، دادههای پلتفرم Magnitt در دبی که دادههای سرمایهگذاری جسورانه را دنبال میکند استارتآپهای عربستان در سال گذشته میلادی ۱.۴ میلیارد دلار سرمایه از VCها جذب خود کردهاند که نشانگر یک رشد ۳۳ درصدی است.
با این حال طبق دادههای همین شرکت در سال گذشته تنها ۳۶۶ سرمایهگذار از استارتآپهای منطقه منا (خاورمیانه و شمال آفریقا) حمایت کردهاند که یک ریزش ۳۰ درصدی را به نسبت سال ۲۰۲۲ نشان میدهد.
عربستان سعودی و امارات بزرگترین بازیگران منطقه هستند و بخش فناوری عربستان با تمرکز دولت برروی «نوآوری، یک پروژه یونیکورنی و سرمایهگذاری صندوقهای ثروت ملی از جمله SVC، Jada و Sanabil» تقویت شده است. به گفته بلومبرگ در سه ماهه چهارم سال گذشته این سرمایهگذاریها شامل دو قرارداد بزرگ با فینتکهای Tabby و Tamara بود و باعث شد عربستان در کنار سنگاپور، ترکیه، اندونزی و ویتنام به جمع پنج بازار نوپا از لحاظ جذب سرمایه بپیوندد.
فیلیپ باهوشی، بنیانگذار و مدیرعامل Magnitt، در مصاحبهای گفت: «تماشای رشد اکوسیستم سرمایهگذاری جسورانه سعودی فوقالعاده بود. این کشور به نسبت دیگر کشورهای ما دیرتر به فضای VC ورود کرد و سال ۲۰۲۳ را با حدود ۱.۴ میلیارد دلار و ۲ یونیکورن مستقر در عربستان به پایان رساند. تماشای ادامه این روند رشد در سال ۲۰۲۴ و فراتر از آن هیجان انگیز است.»
صندوق سرمایهگذاری عمومی عربستان (PIF) در راستای توسعه صنعت سرمایهگذاری جسورانه و تشویق کارآفرینان به تاسیس کسبوکار، کارآفرینی و تنوع اقتصادی، مبالغ هنگفتی را به شرکتهای فناوری و استارتآپهای اختصاص داده است. این صندوق ۷۰۰ میلیارد دلاری یک صندوق مادر یک میلیارد دلاری برای شرکتهای سرمایهگذاری جسورانه احداث کرده و به صورت مستقیم نیز از طریق زیرشاخه خود Sanabil، به سرمایهگذاری میپردازد.
با وجود سرمایهگذاریهای گسترده داخلی، بسیاری از فعالان خارجی در سالی که گذشت توجه کمتری به منطقه داشتند. طبق دادههای Magnitt، تعداد سرمایهگذاران فعال در حوزه استارتآپی سال گذشته ۳۰ درصد کاهش یافته و با وجود توجه اولیه سیلیکونولی و سرمایهگذاران جهانی، تنها ۴۵ درصد از سرمایهگذاران مربوط به خارج از منطقه منا بودند.
عربستان همچنین خود یکی از سرمایهگذاران بزرگ در اکوسیستمهای خارجی نیز به حساب میآید. گزارش تازهای نشان میدهد که اکوسیستم فینتک انگلستان، یکی از بزرگترین مراکز فینتکی اروپا، برای جذب سرمایه به سراغ سعودیها رفته است.