skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

جهش هوش مصنوعی با ماشین غول‌آسای ۳۸۰ میلیون دلاری ASML

۲۳ بهمن ۱۴۰۲

زمان مطالعه : ۳ دقیقه

شرکت هلندی ASML، تولیدکننده پیشرفته‌ترین تجهیزات تولید چیپ جهان، به تازگی از یک ماشین غول‌آسای ۱۶۵ تنی رونمایی کرده است که قیمتی برابر با برخی استارت‌آپ‌های موفق دارد. به گفته مدیران این شرکت، جهش تولیدی که به لطف فناوری آنها رقم می‌خورد قدرت پردازشی و فضای ذخیره مورد نیاز هوش مصنوعی را فراهم می‌کند.

به گزارش پیوست، شرکت اینتل از اولین مشتریان این ماشین ۳۸۰ میلیون دلاری اولین نمونه آن را در کارخانه اورگان خود دریافت کرده و سفارش‌های بیشتری برای آن دارد. روز جمعه فعالان رسانه‌ای برای اولین بار از این توانستند از این ماشین عظیم تولید چیپ که High-NA فرابنفش قوی نام‌گذاری شده دیدن کردند.

طبق گزارش بلومبرگ، اینتل از سال ۲۰۲۵ تولید خود با استفاده از این ماشین را کلید می‌زند. High-NA قادر است روی نیمه‌رساناهایی با ضخامت ۸ نانومتر خطوطی را چاپ کند و به این ترتیب قدرت چاپ روی نیمه‌رساناهایی ۱.۷ کوچکتر از نسل قبلی را دارد.

نسل‌های مختلف چیپ که از آنها با نام ۷، ۵ و یا ۳ نانومتری یاد می‌شود و طراحی ۳ نانومتری به عنوان جدیدترین آنها در چیپ به کار رفته در آیفون ۱۵ پرو دیده می‌شود در واقع ترنزیستور‌های بیشتری را فضای محدود‌تری جای می‌دهند. برای جا گرفتن این ترنزیستور‌ها باید بتوانید خطوط نازک‌تری را چاپ کنید و High-NA دقیقا همین کار را به بهترین روش حال حاضر انجام می‌دهد.

شرکت ASML هلند با تولید ماشین‌آلاتی از این قبیل برای تولیدکنندگان چیپ از اهمیت بالایی در جهان فناوری برخوردار است به طوری که بخش مهمی از اثرگذاری تحریم‌های ایالات متحده بر چین به همکاری این شرکت و دولت هلند گره خورد.

مدیران ASML می‌گویند این سیستم یکی از ضرورت‌های هوش مصنوعی است و می‌تواند پردازش متراکم مورد نیاز آن را ممکن سازد. پیتر ونینک، مدیرعامل این شرکت هلندی، ماه گذشته در مصاحبه‌ای با بلومبرگ گفت هوش مصنوعی «حجم عظیمی از قدرت رایانشی و ذخیره داده نیاز دارد. به نظرم بدون ASML، یا بدون فناوری ما، این اتفاق رخ نمی‌دهد. [هوش مصنوعی] محرک بزرگی برای کسب‌وکار ما خواهد بود.»

به گفته سخنگوی ASML، نصب اولین سیستم ۱۵۰ هزار کیلوگرمی این شرکت به ۲۵۰ محفظه، ۲۵۰ مهندس و شش ماه زمان نیاز دارد.

پیشرفت فناوری و افزایش تولید محصولات دیجیتالی تقاضا برای چیپ در سراسر جهان را افزایش داد. موج جدید هوش مصنوعی نیز باعث شد تا تقاضا برای چیپ‌های پردازنده گرافیکی که یکی از انواع پردازنده‌هستندن به اوج خود برسد.

از این رو شرکت‌‌ها و حتی دولت‌های متعددی در سرتاسر جهان برای پیشتازی و تولید جدید‌ترین چیپ‌ها تلاش می‌کنند. اینتل، انویدیا، AMD از جمله مهمترین تولیدکنندگان پردازنده‌های گرافیکی هستند و با وجود سلطه قاطع انویدیا بر صننعت هوش مصنوعی، دو بازیگر دیگر نیز برای کسب سهم از این بازار تلاش می‌کنند.

در آن سو و در قلب دومین قدرت اقتصادی جهان که حالا در صنعت چیپ‌های پیشرفته و هوش مصنوعی با تحریم‌های ایالات متحده روبرو است نیز شرکت SMIC مهمترین تولیدکننده نیمه‌رسانا به حساب می‌آید و هواوی نیز با کمک همین شرکت چیپ‌هایی را برای استفاده خاص هوش مصنوعی تولید کرده است.

https://pvst.ir/h7m

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو