اوپنایآی روی تحقیق درمورد «اخلاقیات هوش مصنوعی» سرمایهگذاری میکند
بزرگترین استارتآپ هوش مصنوعی جهان در حال تامین مالی یک تحقیقات آکادمیک درمورد الگوریتمهایی است…
۳ آذر ۱۴۰۳
۱ بهمن ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
مدیرعامل بزرگترین استارتآپ هوش مصنوعی جهان در حال مذاکره با سرمایهگذاران خاورمیانهای و تولیدکنندگان چیپ از جمله TSMC است تا نیاز شرکت به نیمهرسانا و البته وابستگی آن به انویدیا را کاهش دهد.
به گزارش پیوست به نقل از فایننشال تایمز، آلتمن با برخی از ثروتمندترین سرمایهگذاران خاورمیانه برای تامین بودجه پروژه جدید خود مذاکره میکند. این پروژه قرار است چیپ مورد نیاز برای آموزش و ساخت مدلهای هوش مصنوعی را فراهم کند و کارخانههایی خاص تولید این چیپهای احداث خواهد شد.
کارآفرین ۳۸ ساله با سرمایهگذاران اماراتی از جمله شیخ طحنون بن زاید آل نهیان، یکی از ثروتمندترین و با نفوذترین چهرههای دبی، برای تامین بودجه این پروژه مذاکره میکند.
به گفته افراد مطلع، او همچنین با شرکت تولید نیمه رسانای تایوانی (TSMC) نیز مذاکراتی را برای همکاری در حوزه ریختهگری چیپ در پیش گرفته است.
اوپنایآی و TSMC از اظهارنظر درمورد این گزارش خودداری کردهاند و فایننشال تایمز هنوز امکان دسترسی به شیخ طحنون را نداشته است.
شیخ طحنون یکی از قدرتمندترین چهرههای امارات متحده عربی و برادر شیح محمد بن زاید آل نهیان، رئیس دولت امارات است و به عنوان مشاور امنیت ملی دولت او فعالیت دارد. او همچنین بر بخش تجاری و در حال توسعه امارات نظارت دارد و بر هیات مدیره برخی از مهمترین صندوقهای سرمایهگذاری ابوظبی ریاست میکند.
از جمله آنها میتوان به صندوق ۸۰۰ میلیارد دلاری اداره سرمایهگذاری ابوظبی و ADQ، یکی دیگر از بازوهای سرمایهگذاری دولت، اشاره کرد. او همچنین رئیس هیات مدیره شرکت هولدینگ بینالمللی، بزرگترین شرکت عمومی امارت و G42، شرکتی در حوزه هوش مصنوعی که با مایکروسافت و اوپنایآی همکاری میکند، را نیز برعهده دارد.
هنوز مشخص نیست که سم آلتمن به دنبال جذب چه مبلغی است اما طراحی و توسعه چیپ بسیار پرهزینه است و اگر شرکتی قصد رقابت با انویدیا، غولی که حالا ارزش بازارش از هزار و پانصد میلیارد دلار هم عبور کرده، را داشته باشد، رقم سرمایه مورد نیاز میلیاردها دلار است.
چیپ و نیمهرسانا در سال گذشته به مهمترین کالا برای استارتآپهای سیلیکون ولی و کسبوکارهای فناورنه سراسر جهان تبدیل شدند و معدود تولیدکنندگان این کالای مهم نقش تعیینکنندهای را در تعیین سرونوشت هوش مصنوعی عهدهدار شدهاند.
چیپهای فوقالعاده قدرتمندی که پردازندههای گرافیکی انویدیا پرچمدار آنها به حساب میآیند، سنگ بنای انقلاب هوش مصنوعی هستند.
اوپنایآی و دیگر شرکتهای پیشتاز هوش مصنوعی برای آموزش و فعال نگه داشتند مدلهای بزرگ زبانی به هزاران چیپ قدرتمند نیاز دارند و رقابت سنگینی در حوزه خرید چیپ را شاهد هستیم. تنها چند شرکت در سراسر جهان زنجیره عرضه این کالای مهم را کنترل میکنند.
اوپنایآی که در حال حاضر روی یک مدل زبانی جدید کار میکند و قرار است در سال جاری با عبور از GPT-4، جهش مهمی را رقم بزند، با هر بروزرسانی به چیپهای بیشتری نیاز خواهد داشت.
هنوز مشخص نیست که آیا پروژه تولید چیپ سم آلتمن قرار است زیرمجموعهای از اوپنایآی باشد یا خود یک نهاد جداگانه است اما به گفته دو فرد مطلع، اوپنایآی مشتری اصلی این شرکت خواهد بود.
آلتمن نوامبر سال گذشته به یک باره توسط هیات مدیره شرکت از سمت خود اخراج شد و در توضیح اقدام هیات مدیره از رو راست نبودن با تیم مدیریتی صحبت شده بود. با این حال پس از مدت کوتاهی و طی چند روز، آنهم در پی اعتراض کارمندان و سرمایهگذاران، آلتمن به جایگاه قبلی خود بازگشت و اینبار هیات مدیره بود که بیشتر اعضایش کنار رفتند.