skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

ایران‌کیش و بانک تجارت امکان پرداخت از طریق NFC را فراهم کردند ۵ بانک و یک اپلیکیشن تا کنون به پروژه کهربا وصل شده‌اند

۱۸ بهمن ۱۴۰۲

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

پات‌لایف اپلیکیشن پرداخت شرکت ایران‌کیش با همکاری بانک تجارت برای نخستین بار، امکان پرداخت غیرتماسی یا پرداخت از طریق NFC را برای کارتخوان‌های NFCدار فراهم کرد.

به گزارش پیوست، در سیستم کهربا برای استفاده از ان‌اف‌سی، می‌توان به صورت tap and go از گوشی همراه برای استفاده در پایانه‌های فروشگاهی  استفاده کرد. در حال حاضر این سرویس در شبکه‌ پرداخت، روی کارت‌خوان‌های nfcدار ایران کیش و بانک تجارت عملیاتی شده است.

هدف از این پروژه، ارتقای استانداردهای امنیتی شبکه پرداخت کشور و افزایش امنیت داده‌‌ها است. در این روش باتوجه به نبود نیاز به حضور فیزیکی کارت در زمان انجام تراکنش‌های حضوری، مخاطره کپی شدن کارت بانکی تقریبا از بین می‌‌رود.

کماکان این پروژه با استفاده از کارت‌های صادرشده در شبکه بانکی کشور فعالیت خواهد کرد با این تفاوت که در این پروژه برای انجام تراکنش خرید، نیازی به‌همراه داشتن فیزیک‌کارت در فروشگاه و کنار پایانه فروشگاهی نیست و اگر به هر دلیلی کارت بانکی همراه دارنده کارت نبود، تلفن همراه هوشمند از طریق اپلیکیشن پات‌لایف این امکان را دارد که به‌صورت غیرتماسی با پایانه فروشگاهی تعامل برقرار کند و تراکنش خرید را انجام دهد.

در این رونمایی، مهران محرمیان، معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی درباره اهمیت پروژه کهربا گفت: پروژه کهربا مسئله استانداردسازی خدمات حوزه پرداخت را دارد. امنیت بالا و راحتی کاربر از موارد مهم این پروژه است. این موارد برای ما اهمیت استراتژیک دارد. در همین راستا در آینده موضوع اتصالات بین‌المللی بیشتر از گذشته مورد توجه خواهد بود. بدون استفاده از این استانداردها استفاده از اتصالات بین‌المللی غیرممکن است. تا الان پنج بانک به این پروژه پیوسته‌اند. ما از سایر بانک‌ها نیز دعوت می‌کنیم از این پروژه استفاده کنند.

به گفته محرمیان، اولین اپلیکیشن این پروژه، اپلیکیشن پات‌ لایف ایران کیش است. این استاندارد نوعی استاندارد باز است و محدود به یک اپلیکیشن نیست اما اولین اپلیکیشن این حوزه را بانک تجارت و کارت اعتباری ایران کیش ایجاد کردند اما سایر PSPها هم می‌توانند در این زمینه اپلیکیشن خود را بیاورند.

محرمیان درباره تفاوت این پروژه با سایر پروژه ها گفت: اولین بار است که بین اپلیکیشن و دستگاه کارتخوان ارتباط مستقیم شکل گرفته است. فناوری NFC در دنیا کاربرد گسترده‌تری پیدا کرده و هرروز متنوع‌تر می‌شود. امیدواریم ما هم با این اتفاق دیگر از دنیا عقب نباشیم.

پروژه کهربا چرخه تراکنش‌ها را استاندارد می‌کند

علیرضا موسوی، مدیرعامل ایران کیش با اشاره به عملیاتی بودن این پروژه گفت: رونمایی‌های پیشین بیشتر جنبه نمادین داشته است اما این رونمایی کاملا عملیاتی است. پروژه کهربا باعث استاندارد شدن چرخه تراکنش در کشور است. شاخصه اصلی این پروژه، رفتن به سمت استاندارد EMV و در نتیجه ارتباط کشور با سایر سوئیچ‌های دنیا است. همچنین افزایش امنیت تراکنش هم، شاخص مهم دیگر این پروژه است.

موسوی درباره تعداد دستگاه‌های کارتخوان بانک تجارت که این امکان را درخود دارند، گفت: بالای ۸۵ درصد دستگاه‌های بانک تجارت این ویژگی را دارند و قطعا در شبکه پرداخت هم همین ضریب وجود دارد. البته این در شرایطی است که همه شرکت‌های شبکه پرداخت به این چرخه متصل شوند. بیشتر از ۷ میلیون دستگاه در کل شبکه پرداخت باید بتوانند از این سرویس استفاده کند.

مدیرعامل ایران کیش درباره تجربه کاربری توضیح داد: ما باید تجربه کاربری این اپلیکیشن را بیشتر کنیم؛ البته نه فقط اپلیکیشن پات لایف که برای ایران کیش است، بلکه بعدتر بقیه سرویس‌های بانک مرکزی مثل ریال دیجیتال را به این سیستم‌ها متصل می‌کنیم که بتوانیم از ریال دیجیتال هم در شبکه پرداخت استفاده کنیم. این پروژه می‌تواند به جلوگیری از هک‌ داده‌‌ها و افزایش امنیت پرداخت‌های مالی کاربران کمک کند.

به گفته موسوی، هرچه امنیت بالاتر باشد و طرز استفاده ساده‌تر باشد، مردم راحت‌تر می‌توانند از آن استفاده کنند. این پروژه در بخش فرهنگ‌سازی هم باید رشد کند زیرا عمده تراکنش‌های شبکه پرداخت کارت‌های مغناطیسی است و باید به‌مرور روی استاندارد EMV برود و درنتیجه امنیت و ارتباط با دنیا بیشتر شود.

همانطور که کارت مغناطیسی بین مردم شکل گرفت، کارت هوشمند و استفاده از ابزار‌های پرداخت‌سازی هوشمند قطعا بین مردم رشد می‌کند.

در پروژه کهربا مشتریان یک‌بار نسبت به فعال‌سازی و نصب یکی از برنامه‌های حوزه پرداخت اقدام می‌کنند. کاربر کارت‌ بانکی خود را روی این برنامک ثبت می‌کند، سپس در هر تراکنش خرید، مشابه تراکنش‌های خرید کارتی دیگر، به‌روی پایانه فروشگاهی مبلغ تراکنش درج می‌شود، بعد از تایید مبلغ توسط پذیرنده، تلفن همراه هوشمند که کارت بر روی آن ثبت شده است به‌صورت غیرتماسی کنار پایانه قرار می‌گیرد و بلافاصله عملیات تایید تراکنش آغاز می‌شود و رسید الکترونیکی به‌روی تجهیز پایانه فروشگاهی و نیز برنامک هوشمند در اختیار مشتری قرار می‌گیرد.

https://pvst.ir/h6y

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو