معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی: مصوبه اجرای گام سوم طرح اصلاح نظام کارمزد به زودی ابلاغ میشود
معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی با انتقاد نسبت به نگاه تک بعدی به زیست بوم…
۲۷ آبان ۱۴۰۳
۱۲ دی ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۲ دقیقه
تعداد شرکتهای پرداختیار لیستشده روی سایت شاپرک به ۱۴ شرکت کاهش یافته و در این لیست نام هیچکدام از پرداختیارهای اصلی بازار دیده نمیشود.
به گزارش پیوست، در شرایطی تعداد شرکتهای پرداختیاری دارای مجوز و لیستشده روی سایت شاپرک به ۱۴ شرکت کاهش یافته است که در دورهای تقریباً ۱۸۰ شرکت به عنوان شرکتهای پرداختیار شناساییشده از سوی شاپرک نامشان روی سایت این شرکت موجود بود.
۹۸ درصد بازار به ۲۰ پرداختیار اصلی که تقریباً نام هیچکدام از این پرداختیارها در لیست فعلی که روی سایت شاپرک قرار دارد موجود نیست.
با الزام شرکتهای پرداختیار به دریافت مجوز از طریق درگاه ملی مجوزها، تفاهمنامهای که میان شاپرک و متقاضیان ارائه خدمات پرداختیاری بسته میشد شکل مجوز به خود گرفت و دیگر متقاضیان دریافت مجوز و همچنین متقاضیان تمدید مجوز باید از طریق درگاه ملی مجوزها اقدام میکردند؛ هرچند در نهایت بانک مرکزی باید مجوز آنها را تایید و به درگاه ملی مجوزها اعلام کند.
تاکنون به دلایل مختلف مجوز بسیاری از پرداختیارها تمدید نشده و هنوز بانک مرکزی زمان مشخصی برای تمدید مجوزهای آنان اعلام نکرده است.
اولین تفاهمنامههای پرداختیاری شهریورماه ۱۳۹۸ میان پنج شرکت پرداختیار و شاپرک به امضا رسید و از آن تاریخ تا آذرماه ۱۳۹۹ به صورت قطعی ۸۶ شرکت با شاپرک تفاهمنامه پرداختیاری امضا کرده بودند و تعداد این شرکتها در طی سالها به حدود ۱۸۰ شرکت نیز رسید.
در شرایط فعلی تعداد شرکتهای پرداخت یا PSPهایی که نامشان روی سایت شاپرک قرار گرفته تقریباً با تعداد شرکتهای پرداختیار برابر است. هماکنون ۱۲ شرکت PSP مجوز فعالیت دارند و تعداد شرکتهای پرداختیار نیز به ۱۴ شرکت رسیده است.
در مرحله ابتدایی به نظر میرسید به دلیل مشکل سیستمی درگاه ملی مجوزها، تمدید مجوز پرداختیارها ممکن نبود اما با وجود برطرف شدن برخی از آن مشکلات هنوز نام شرکتهای پرداختیاری به لیست شرکتهای دارای مجوز بازنگشته است. در شرایط فعلی به نظر میرسد تمدید پروانه پرداختیاری مشکلتر از دریافت مجوز آن از ابتدا باشد.