skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

کمیسیون اصل ۹۰ مجلس به وزارت بهداشت: مجوز انحصاری توزیع آنلاین دارو برداشته شود

علی مومنی علی مومنی نویسنده میهمان

۲۲ آذر ۱۴۰۲

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

کمیسیون اصل ۹۰ مجلس خبر داده در جلسه‌ای به مسئولان وزارت بهداشت تاکید شده، یا باید مجوز انحصاری توزیع آنلاین دارو به بیمه دی لغو شود یا چنین مجوزی به دیگر متقاضیان نیز داده شود.

به گزارش پیوست، علی خضریان، سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس به خبرگزاری خانه ملت گفته این جلسه با حضور وزیر بهداشت، رئیس سازمان غذا و دارو، معاون پارلمانی وزارت ارتباطات، معاون سیاستگذاری وزارت اقتصاد و مدیر کل دفتر سیاستگذاری معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری برگزار شده است تا اختلافات در این خصوص حل شود.

آن طور که خضریان گفته در این جلسه تصمیم گرفته ایرادهای پیش‌نویس «آیین‌نامه اجرایی، ضوابط و اصول حاکم بر اپراتورهای هوشمند حوزه سلامت الکترونیک» رفع شود به گونه‌ای که تمرکز بر محوریت شرکت‌های دانش‌بنیان در لایه اپراتوری و جلوگیری از انحصار برای مجموعه‌های خاص باشد. این پیش‌نویس باید ظرف یک ماه به تصویب کارگروه اقتصاد دیجیتال برسد و کمیسیون اصل ۹۰ مجلس نیز بر آن نظارت می‌کند.

اواخر آبان ماه بود که وزارت بهداشت پیش‌نویس این آیین‌نامه را به کارگروه اقتصاد دیجیتال ارسال کرد، تکلیفی که هیات وزیران تیر ماه ۱۴۰۱ به این وزارتخانه محول کرده بودند. پس از این اما کارگروه اقتصاد دیجیتال به پیش‌نویس‌ مذکور ایراد گرفت و گفت دستورالعمل توزیع دارو از طریق پلتفرم‌ها باید به صورت کامل از این آیین‌نامه جدا باشد و در قالب دستورالعملی جدا به کارگروه اقتصاد دیجیتال فرستاد شود.

سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس همچنین گفته است: در این جلسه تأکید شد استانداردهای بهداشتی و ضوابط خرده‌فروشی دارو از مبدا داروخانه‌های دارای مجوز از طریق پلتفرم‌های برخط و با انتشار و ابلاغ فهرست داروهای غیرمجاز و تفکیک داروهای نسخه‌ای و بدون نسخه (OTC) و همچنین امکان دسترسی پلتفرم‌ها به سامانه رهگیری و اصالت سنجی دارو (TTAC) ظرف مدت یک ماه توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تدوین و پس از طرح در کارگروه ویژه اقتصاد دیجیتال و اخذ نظرات اعضا، ابلاغ شود.

انحصار رفع شود

مجلس دوبار در مورد اعطای مجوز انحصاری توزیع آنلاین دارو به بیمه دی به وزارت بهداشت اخطار داد. بار نخست رئیس کمیته اقتصاد دیجیتال مجلس، مجتبی توانگر، در نامه‌ای به وزیر بهداشت از این امر انتقاد کرد و خواستار فراهم شدن زمینه فعالیت این پلتفرم‌ها شد. بار دوم نیز نصرالله پژمان‌فر، رئیس کمیسیون اصل ۹۰ در این رابطه به وزیر بهداشت انتقاد کرد.

حال در این جلسه نیز در مورد این مجوز انحصاری بحث شده است. خضریان در این رابطه گفته است یا باید مجوز انحصاری بیمه دی لغو شود یا این امکان برای دیگران نیز فراهم شود: در چارچوب رفع انحصار و ایجاد فضای رقابتی در خدمات دارویی مجوز انحصاری تحویل دارو درب منزل اعطایی به شرکت سهامی بیمه دی از حیث عدم ثبت مجوز در درگاه ملی مجوزها، مغایر تبصره ۲ ماده ۱ قانون تسهیل صدور مجوز کسب‌وکار مصوب ۱۴۰۰ و از حیث امتناع از صدور مجوز برای دیگر کسب‌وکارهای متقاضی همان خدمت نیز مشمول تبصره ۲ ماده ۷ اصلاحی ۱۳۹۹ قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی شناخته شد. لذا مقرر شد مجوز اعطا شده مسترد یا امکان ارائه خدمات مطابق تبصره ۲ ماده ۸ آیین‌نامه هیأت وزیران به صورت مساوی و بدون انحصار برای همه کسب‌وکارهای متقاضی و دارای شرایط و مشمولیت برای تحویل دارو، به آحاد جامعه فراهم شود.

او همچنین گفته پلتفرم‌های توزیع دارو باید به سامانه استعلام وضعیت دارو متصل شوند:‌ یکی دیگر از مصوبات مهم، تدوین دستورالعمل تحویل برخط دارو برای داروهای با نسخه و بدون نسخه از طریق پلتفرم‌ها و کسب‌وکارهای اینترنتی بود و بنا شد این حق به صورت مساوی برای همه شرکت‌ها و نه به صورت انحصاری برای یک شرکت خاص فراهم شود. همچنین تأکید شد تا فهرست داروها و کالاهای بهداشتی ممنوعه در اختیار سکوها قرار گرفته و زمینه اتصال آن‌ها به سامانه تی تک جهت استعلام وضعیت دارو در داروخانه‌ها جهت بهبود کیفیت خدمات رسانی ارائه شود.

عضو هیات رئیسه کمیسیون اصل ۹۰ مجلس در مورد تعیین تکلیف داده‌های سلامت مردم نیز به خانه ملت گفته است:‌ تکلیف ۲۰ ساله‌ای در مورد مواد ۶۰ و ۷۹ قانون تجارت الکترونیک در زمینه نحوه پردازش و نگهداری داده‌های سلامت مردم بر عهده وزارت بهداشت و سازمان برنامه است که در این جلسه شکل اجرایی به خود گرفت و مقرر شد این تکلیف نیز ظرف مدت دو ماه نهایی و ابلاغ شود.

در این بخش قانون تجارت الکترونیکی آمده است  وزارت بهداشت باید «آیین‌نامه ذخیره، پردازش و یا توزیع داده‌پیام‌‌های مربوط به سوابق پزشکی و بهداشتی» را تهیه کند.

https://pvst.ir/goc
علی مومنی
علی مومنینویسنده میهمان

    در دانشگاه علامه اقتصاد خوانده‌ام با اینکه هیچ گاه عاشق آن نبودم. اولین بار در میانه دوره کارشناسی بود که در یک دوره چند ساعته روزنامه‌نگاری اقتصادی شرکت کردم که البته آورده‌ای نداشت اما سودای روزنامه‌نگار شدن را به سرم انداخت. حالا در پیوست می‌نویسم و حوزه‌‌های مورد علاقه‌ام اینترنت، اقتصاد دیجیتال و عرصه‌هایی است که اینها به عالم سیاست گره می‌خورند.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو