skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

اقتصاد دیجیتال

صبا رضایی نویسنده میهمان

راه رهایی از پیامک‌های تبلیغاتی؛ مدیرکل رگولاتوری: به ۱۹۵ شکایت کنید

صبا رضایی
نویسنده میهمان

۲۵ آذر ۱۴۰۲

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۹ دی ۱۴۰۲

پیامک‌های تبلیغاتی، مزاحمان این روزهای کاربران هستند. بسیاری از کاربران تلفن‌های همراه از این امر شکایت دارند که تعداد پیامک‌های تبلیغاتی همواره رو به افزایش است و با وجود ارسال کد ۱۱ برای لغو این پیامک‌ها یا مسدود کردن شماره‌های ارسال‌کننده پیامک‌ها بازهم پیامک‌ها و تماس‌های تبلیغاتی از شماره‌های شخصی متعدد ادامه دارد. مدیرکل حفاظت از حقوق مصرف‌کننده سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی می‌گوید شکایت به سامانه ۱۹۵ راه خلاصی از این پیامک‌ها است.

برطبق مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات، ارسال پیامک‌های تبلیغاتی از شماره‌های شخصی ممنوع است و سیم‌کارت متخلفین مسدود می‌شود اما ازآنجا که متخلفان به راحتی می‌توانند سیم‌کارت دیگری از اپراتوری جدید دریافت کنند، همچنان به فعالیت خود ادامه می‌دهند. از سویی دیگر از آنجا که کاربران از این پیامک‌ها شکایت دارند، به نظر نمی‌رسد روش خوبی برای تبلیغات باشد.

به گزارش پیوست، مشترکین تلفن‌های همراه می‌توانند با شماره‌گیری کد دستوری #۸۰۰*، مراجعه به سامانه ثبت و پاسخگویی به شکایات ۱۹۵ و استفاده از نرم‌افزارهای «اپراتور من» پیامک‌های تبلیغاتی را برای شماره خود مدیریت کنند.

تخلفات با شماره‌های شخصی

پیمان قره‌داغی، مدیرکل حفاظت از حقوق مصرف‌کننده سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی به پیوست گفت: منشا ارسال پیامک‌های تبلیغاتی دودسته است؛ برخی پیامک‌های تبلیغاتی توسط سیم کارت های شخصی برای افراد ارسال می‌شوند. افرادی که کسب‌وکاری دارند برای تبلیغات از طریق شماره‌های شخصی خود به افراد مختلف پیامک تبلیغاتی ارسال می‌کنند.

او افزود: به استناد مصوبه شماره 21 شورای عالی فضای مجازی ارسال پیامک‌های نبوه و تبلیغاتی از طریق شماره‌ تلفن‌های شخصی ممنوع است و مشترکین تلفن همراه نباید با سیم کارت شخصی خود پیامک های انبوه و تبلیغاتی ارسال کنند.

پیمان قره‌داغی
پیمان قره‌داغی، مدیرکل حفاظت از حقوق مصرف‌کننده سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی

قره‌داغی گفت: دسته دوم پیامک‌های تبلیغاتی هستند که با پیش شماره هایی از قبیل ۱۰۰۰، ۲۰۰۰، ۳۰۰۰، ۵۰۰۰ و… ارسال می‌شوند. برخی از کسب‌وکارها به منظور اطلاع‌رسانی کالا و یا خدمات خود به مشتریان لیستی از شماره آنها تهیه و پیامک‌های تبلیغاتی خود را برای آنها ارسال می‌کنند. در برخی موارد صاحبان کسب و کار و بنگاه‌های اقتصادی، بدون کسب اجازه از مشترکین پیامک‌های تبلیغاتی ارسال می‌کنند. در این راستا تعدادی از شهروندان حسب درخواست بنگاه یا کسب‌وکار مربوطه شماره تلفن همراه خود را در اختیار آنها قرار می‌دهند که این امر موجب قرار گرفتن شماره آنها در لیست باشگاه مشتریان مربوطه شده و پیامد آن دریافت پیامک‌های تبلیغاتی ناخواسته و نارضایتی مردم است. بنابراین از هموطنان تقاضا می‌شود در صورت عدم تمایل به دریافت پیامک‌های تبلیغاتی از در اختیار گذاشتن شماره تلفن خود اجتناب کنند.

ارسال پیامک‌های تبلیغاتی از طریق سرشماره‌ها

قره‌داغی یکی از راه‌های لغو دریافت پیامک‌های انبوه و تبلیغاتی از سرشماره‌های پیامکی را شماره‌گیری کد دستوری #۸۰۰* و مسدودسازی دریافت پیامک تبلیغاتی عنوان کرد و گفت: علاوه برای این مشترکین می توانند با مراجعه به پنل کاربری اپراتورخود از قبیل همراه من، ایرانسل من و رایتل من یا طی تماس با مرکز پشتیبانی اپراتور مربوطه دریافت پیامک‌های تبلیغاتی را مسدود کنند.

او افزود: سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی جهت سهولت و مدیریت مناسب باشگاه مشتریان توسط خود مشترک قابلیت لغو و یا عضویت در باشگاه مشتریان یک کسب‌وکار خاص را با ارسال کد ۱۱ برای لغو و کد ۱۲ برای عضویت به سرشماره همان کسب و کار فراهم کرده است.

قره‌داغی گفت: نظارت بر ارسال پیامک‌های تبلیغاتی مطابق قوانین و مقررات یکی از اولویت های مهم این سازمان بوده و از مشترکین درخواست می‌شود در صورت دریافت پیامک‌های تبلیغاتی ضمن تماس با مراکز پشتیبانی اپراتور خود و اعلام تخلف در صورت تکرار نسبت به ثبت شکایت در سامانه ۱۹۵ اقدام کنند. سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی به محض شناسایی تخلف یا دریافت شکایت پس از بررسی‌های لازم در صورت احراز تخلف، اقدام به مسدودسازی امکان ارسال پیامک سیم‌کارت شخص متخلف می‌‌کند.

https://pvst.ir/goh

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو