فرسودگی زیرساخت دیجیتال در آینده به بحران تبدیل میشود
رویداد زیرساخت دیجیتال با هدف بیان دغدغههای فعالان اقتصاد دیجیتال کشور برگزار میشود و فرسودگی…
۱۹ آبان ۱۴۰۳
به گزارش روابط عمومی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، پیمان قرهداغی مدیرکل حفاظت از حقوق مصرفکننده رگولاتوری با اشاره به اینکه رگولاتوری از سه مسیر، شمارههای متخلف را شناسایی میکند، گفت: یکی از این روشها، سامانه مدیریت کشف تخلف (FMS) رگولاتوری است که مدام رفتار مشترکان را بررسی میکند.
او ادامه داد: در روش دوم اپراتورها را مکلف کردهایم که سامانه FMS خود را راهاندازی و سیمکارتهای شخصی متخلف را شناسایی و آنها را مسدود کنند. مسیر سوم نیز ثبت سیمکارتهای متخلف در سامانه پیامکی ثبت و پاسخگویی به شکایات (۱۹۵) است. مشترکان در صورت دریافت پیامکی حاوی مطالب نامناسب یا تبلیغات از شمارههای شخصی، میتوانند شماره ارسالکننده پیامک را به سامانه ۱۹۵ پیامک کنند.
او با اشاره به اینکه سیمکارتهای متخلف معمولاً از سوی تعداد محدودی از دفاتر پیشخوان دولت یا عامل فروش اپراتورها صادر میشود، گفت: پس از شناسایی سیمکارتهای متخلف و دفاتر صادرکننده آن، دسترسی ارائه خدمات این دفاتر مسدود شده و رسیدگی به تخلف آنها در مراجع قضایی از سوی اپراتورها در حال پیگیری است.
قرهداغی افزود: برای اطمینان از درستی انجام فرایند احراز هویت، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، تمام اپراتورها را ملزم کرده است تا علاوه بر طی فرایند حضوری احراز هویت مشترکان با استفاده از کارت ملی و شناسنامه عکسدار، برای فروش سیمکارتهای دوم و بیشتر، از رمز یکبارمصرف (OTP) استفاده کنند.
او همچنین ادامه داد: تا اواخر دیماه جاری در مجموع ۳۵۸ هزار و ۶۰۶ خط شخصی به دلیل مزاحمت پیامکی مسدود شده است. البته به دلیل اطلاعرسانیها و برخوردهای پیشگیرانه رگولاتوری و اپراتورها، قطع خطوط به علت شکایات مردمی روند کاهشی داشته و آمار این بخش از ۵۱ هزار سیمکارت مسدودشده در سال ۹۹ به ۱۲ هزار و ۸۰۰ سیمکارت تا اواخر دیماه جاری رسیده است.
قرهداغی با اشاره به اینکه ارسال پیامک از سرشمارهها تخلف نیست و حدود ۷۵ درصد پیامکهای ارسالشده در شبکه از این نوع پیامکهاست توضیح داد: از ۱۵ سال پیش اشخاص حقیقی و حقوقی برای تبلیغات و اطلاعرسانی از خدمت پیامک انبوه استفاده میکنند. از همینرو رگولاتوری در راستای صیانت از حقوق مشترکان و به منظور ایجاد کنترل و مدیریت پیامکهای تبلیغاتی ارسالشده از طریق این شرکتها توسط خود مشترک، اپراتورهای تلفن همراه را ملزم به راهاندازی کد دستوری (USSD)۸۰۰#* کرد.
او اضافه کرد: با استفاده از این کد دستوری تمام مشترکان تلفن همراه میتوانند نسبت به مسدودسازی یا رفع مسدودسازی دریافت پیامک تبلیغاتی ارسالی از سرشمارهها اقدام کنند. با راهاندازی این سامانه تا حدود زیادی مزاحمتهای ناشی از دریافت پیامکهای مزاحم و تبلیغاتی شرکتها و کسبوکارها کاهش پیدا کرده و این موضوع باعث افزایش رضایت مشترکان شده است.
قرهداغی در پایان با اشاره به آمار سامانه ثبت و پاسخگویی به شکایات (۱۹۵) گفت: دریافت پیامک در ساعات نامناسب، دریافت محتواهای نامناسب اخلاقی، خلاف واقع و اغواگرایانه و همچنین دریافت تعداد زیاد پیامکهای تبلیغاتی و اطلاعرسانی در طول روز از جمله عوامل نارضایتی و شکایت مشترکان در این سامانه است.