ترامپ در اولین تماس با شی جینپینگ درمورد تیکتاک صحبت کرد
گزارشی از فایننشال تایمز میگوید دونالد ترامپ، رئيس جمهور منتخب آمریکا، اولین تماس خود را…
۲۹ دی ۱۴۰۳
۹ آذر ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۱۰ آذر ۱۴۰۲
واردات گوشی هوشمند به خاورمیانه (به استثنای ترکیه) طبق بررسیهای شرکت تحقیقاتی کانالیس در سهماهه سوم سال ۲۰۲۳ به ۱۲ میلیون دستگاه رسیده است. در بین کشورهای خاورمیانه عراق با رشد چشمگیر و تمرکز بر بازار گوشیهای ارزان (کمتر از ۱۵۰ دلار) پیشتاز است و عربستان سعودی نیز رشد ۴۶ درصدی را نسبت به سال گذشته از لحاظ تعداد گوشیها تجربه کرده است.
به گزارش پیوست، دادههای کانالیس نشان میدهد با وجود رکود در بازار جهانی، خاورمیانه سهماهه سوم سال ۲۰۲۳ را با رشد ۲۱ درصدی پشت سر گذاشته است. این در حالی است که تعداد مرسولههای گوشی هوشمند در دوره مشابه سال گذشته تنها ۸ درصد رشد داشت.
عراق بیشترین رشد را در بین کشورهای تحت بررسی کانالیس از لحاظ تعداد گوشیها تجربه کرده است. رشد ۵۷ درصدی عراق عمدتاً مربوط به واردات گوشیهای ارزانقیمت کمتر از ۱۵۰ دلار است و در نتیجه استقبال شهروندان عراقی گوشیهای شرکت چینی ترنسیون توانسته در این سهماهه ۴۰ درصد از بازار این کشور را به خود اختصاص دهد و رشدی ۲۳۰ درصدی را تجربه کند. همین مساله باعث شده سامسونگ، بزرگترین فروشنده گوشی هوشمند در جهان، بیش از ۱۸ درصد از سهم بازار خود را به رقبا واگذار کند.
با این حال در دیگر کشورهای تحت بررسی (عربستان، امارات، عراق و کویت)، همچنان سامسونگ پیشتاز بازار است و در عربستان و امارات ۳۱ درصد و قطر و کویت نیز به ترتیب ۴۶ و ۶۲ درصد از بازار مرسولههای سهماهه سوم را به خود اختصاص داده است.
اپل در امارات و عربستان جایگاه دوم را به ترتیب با ۱۶ و ۲۵ درصد در اختیار داشته و در قطر و کویت نیز شیائومی در جایگاه دوم قرار دارد.
گفتنی است امارات و بهویژه دوبی یکی از مراجع اصلی تامین گوشیهای اپل در خاورمیانه به حساب میآید و از آنجا که نمود فروش آیفون ۱۵ را در سهماهه چهارم مشاهده میکنیم، انتظار میرود سهم اپل از بازار کشورهای ثروتمند خلیج در سهماهه بعدی بیشتر شود.
منیش پراوینکومار، مشاور ارشد کانالیس در دوبی، میگوید: «در سهماهه سوم، ارسال مدلهای مقرونبهصرفه (کمتر از ۲۰۰ دلار) افزایش چشمگیری داشت که ترنسیون، شیائومی و آنر پیشتاز آن بودند.» به گفته این تحلیلگر، جای پای شرکت ترنسیون در بازار این منطقه سفتتر شده و مدلهای خاص این شرکت که تحت برند اینفینیکس (Infinix) و تکنو (Techno) ارائه میشوند سهمی از بازار را به خود اختصاص دادهاند.
اینفینیکس مدلهای اختصاصی نون (Noon) را برای بازار عربستان سعودی ارائه کرده و تکنو نیز Camon 20 را با طرحهای حمایتی خاص در عراق عرضه میکند.
علاوه بر برندهای هیچی که شیائومی و آنر نیز به عنوان یکی از فعلان مهم آن به بازیگر مهمی در بازار منطقه تبدیل شدهاند، شرکت موتورولا نیز در حال توسعه ردپای مصرفی و تجاری خود بهویژه در کشورهای خلیجی است. این شرکت طی همکاری استراتژیک با شرکت ارتباطات Logicom قرار است راهحلهای تجاری بهروزی با ThinkPhone در این منطقه ایجاد کند.
به گفته کانالیس، بازار خردهفروشی کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس با توجه به تحول دیجیتالی در بخشهای مختلف از جمله خردهفروشی، تولید، درمان و سرگرمی رشد چشمگیری را در پنج سال آینده تجربه میکند. با این حال فروشندگان باید برای حضور پررنگ در این منطقه هزینه هنگفتی متحمل شوند.
از جمله پیشنیازهای اصلی از نگاه کانالیس، همکاری با نهادهای بومی در اولین مراحل تحول دیجیتالی است. به جای استفاده از کارکنان خارجی، شرکتها باید روی تقویت و آموزش کارکنان بومی تمرکز کنند و با اینکه فروشگاههای فیزیکی همچنان در اولویت هستند، فروش آنلاین و بازارهای B2B نیز سهم مهمی از آینده را به خود اختصاص میدهند.