مدیرعامل بهپرداخت ملت: تغییر مدل کارمزد فقط شرکتهای PSP را از ورشکستگی نجات داد
مدیرعامل بهپرداخت ملت درباره وضعیت کلی بورس گفت که این حوزه در یک سال اخیر…
۹ آذر ۱۴۰۳
۲۹ آبان ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۱ آذر ۱۴۰۲
معاون وزیر ارتباطات با دیدی انتقادی نسبت به فرآیند تنظم مقررات در ایران، گفت: تنظیمگران در ایران به سرعت مشاهده میکنند و بعد ممنوع میکنند و پس از آن تنظیمگری میکنند و این سختترین لایه تنظیمگری است که امکان توسعه را محدود میکند.
به گزارش پیوست در نشست تخصصی تنظیمگری و نظارت هوشمند به موضوع تنظیمگری فناوریهای نوین مالی در بانکداری هوشمند پرداخته شد. رضا باقری اصل، معاون وزیر ارتباطات فناوری اطلاعات در این رابطه با رویکردی انتقادی از عملکرد رگولاتوری توضیح داد: تنظیمگران وظیفه دارند میان بازیگران صنایع توازن برقرار کنند و زمانی که دولت وارد تنظیمگری میشود یعنی صحبت از نفع عمومی است. اما نکتهای که حالا حائز اهمیت است درک این موضوع است که متوجه باشیم با توسعه فناوریها لایه به لایه بازیگران زیستبوم هم اضافه میشوند و بدیهی است که با متنوع شدن بیزینسمدلها باید به سمت نظام هوشمندانه تنظیمگری برویم.
او ادامه داد: با توجه به تنوع بازیگران زیستبوم و در هم تنیدگی فعالیتهایشان، وظیفه تنظیمگر نیز پیچیدهتر شده و مسئولیتهایشان نیز متنوعتر میشود اما متاسفانه گویا ما در تنظیمگری نمیدانیم چه چیزی را باید تنظیم کنیم.
او توضیح داد: درست است که باید از دادههای مشتریان حفاظت کنیم اما تاکید میکنم نباید مشاهده و تنظیمگری را جایگزین مشاهده و محدودیت کرد.
حسین اسلامی، رئیس سازمان نظام صنفی رایانهای استان تهران هم در این مورد گفت: وقتی از بانکداری الکترونیکی در حال گذار به بانکداری هوشمند هستیم و میخواهیم به سمت بانکداری هوشمند برویم باید تنظیمگری را نیز هوشمندانه کنیم. موضوع فناوری و نظارت دیگر با هم عجین شده است و باید در ساختار بانک مرکزی نیز شاهد آن باشیم. ما باید بازیگران جدید فناورانه را به رسمیت بشناسیم و تنظیمگری را تعاملی کنیم.
طبق گفته اسلامی آخرین رویکرد باید ممنوعیت و محدودیت باشد. او در این باره تشریح کرد: ما تنظیمگر را پلیس فتا نمیدانیم و اگر بر نگاه رگولاتور محدودیت غلبه کند طبیعتا مانع رشد کسبوکارها خواهد شد.
او ادامه داد: خواسته ما از رگولاتوری این است که دغدغههای کسبوکارها را اعلام کنند تا کسبوکارها با راهکارهایشان چالشها را حل کنند. اصلاً سندباکس هم بر همین اساس شکل گرفته که تسهیلگری ایجاد کند نه اینکه مجدد محدودیت ایجاد کند.
مهران محرمیان هم در انتهای نشست در پاسخ به شنیدههای این نشست عنوان کرد: عنوان تنظیمگری مشخص است و نمیشود در تنظیمگری رضایت همه ذینفعان را کسب کرد و ما در این مسیر نگاه توسعهای داشتهایم. اما معتقدم مسیر رو به بهبود است و همه امور با داده محوری حل میشود و هوشمندسازی در همین راستا ممکن میشود. شهود باید مبتنی بر داده باشد تا ما بتوانیم بر اساس آن درست عمل کنیم. اگر در پلتفرمی خلق پول یا حذف ردپای پول وجود داشته باشد مسلماً از آن گذر نمیکنیم چون پای ۸۰ میلیون هموطن ما در میان است و ما باید محافظ منافع عموم مردم جامعه باشیم.