skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

آماده گذار به بانکداری هوشمند هستیم

سمانه سمیع تحریریه

۲۲ آبان ۱۴۰۲

زمان مطالعه : ۶ دقیقه

امسال دهمین همایش سالانه بانکداری الکترونیک و نظام‌های پرداخت با موضوع «گذار به بانکداری هوشمند» برگزار خواهد شد. فعالان و مسئولان بانک مرکزی معتقدند حالا که تقریبا ۹۸ درصد خدمات بانکی کشور الکترونیکی شده است، مقدمه گذار به بانکداری هوشمند فراهم شده است و شخصی‌سازی و سفارشی شدن خدمات و تسهیلات شاخصه‌های مهم بانکداری هوشمند هستند.

به گزارش پیوست مهران محرمیان معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی در نشست خبری دهمین همایش سالانه بانکداری الکترونیک و نظام‌های پرداخت عنوان کرد: محوریت اصلی همایش امسال گذار به بانکداری هوشمند است و حالا که تقریبا  ۹۸ درصد خدمات بانکداری کشور الکترونیکی شده است در بهترین زمان برای گذار به بانکداری هوشمند هستیم.

پیش مقدمه هوشمندی، الکترونیکی و دیجیتالی شدن است

او در ادامه افزود: بخش زیادی از فعالان حوزه اقتصاد و فناوری درگیر بهبود و ارتقای خدمات بانکداری در ایران هستند و حالا که چند دوره ۱۰ ساله را پشت سر گذاشته‌ایم حالا نوبت هوشمند شدن خدمات است.
طبق گفته محرمیان پیش مقدمه هوشمندی، الکترونیکی و دیجیتالی شدن خدمات است و بانکداری هوشمند چیزی جدا از بانکداری الکترونیکی نیست و تنها آن را کیفیت می‌بخشد. او در این باره توضیح داد: شخصی‌سازی و سفارشی شدن خدمات بانکی  شاخصه‌ای از بانکداری هوشمند است و اگر بنا به وضعیت اقتصادی و شغلی هر فرد به او پیشنهاد خدمات و یا ارائه تسهیلات داده شود یعنی این شاخصه به درستی انجام شده است. علاوه بر اینکه بانکداری هوشمند از کلاهبرداری‌ها و تراکنش‌های نابه‌هنگام نیز جلوگیری می‌کند و یکی المان‌های مهم هوشمندی همین است. در بانک مرکزی هم به قدری روی مبارزه با پولشویی تمرکز کرده‌ایم که با استفاده از تکنولوژی‌ها و هوش مصنوعی در حال رفع چالش‌های این حوزه هستیم.

محرمیان در ادامه یکی دیگر از موضوعاتی که در همایش امسال به شدت روی آن تمرکز خواهد شد را اعتبارسنجی عنوان کرد. محرمیان در ادامه به سایر بخش‌هایی که در این همایش از آنها صحبت خواهد شد نیز پرداخت و افزود:بحث پایداری سرویس‌ها، بحث پدافند غیرعامل،چالش سرمایه‌های انسانی و راهکار برای ماندگاری نیروها و دادن ایده به تصمیم‌گیران هم از موضوع‌های مهمی است که در این همایش از آنها سخن می‌گوییم.

از روزی ۱۰ نفر زندانی چک به یک نفر در سه روز رسیده‌ایم

معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی از بحث چک و هوشمند شدن آن در سال اخیر هم صحبت کرد و توضیح داد: حالا دیگر چک سند محکمی شده است و با فناوری‌های به روز بانکی، چک برگشتی به شدت کاهش یافته است و بحث زندانیان چک از روزی ۱۰ نفر به سه روز  یک نفر رسیده است. ضمن اینکه به دنبال فرمول‌هایی برای چک اعتباری نیز هستیم و اگر بخواهم این بحث را خلاصه کنم به قول ریاست قوه قضاییه فرآیند هوشمندسازی و کنترل و نظارت چک‌ها، انقلابی را در این حوزه فراهم کرده است و یک پیگیری برای چک که گاه ۲۰۰ روز طول می‌کشید حالا در چند ثانیه انجام می‌شود. به این شکل کسی که چک می‌کشد نه می‌تواند خودش و نه دیگران را به راحتی درگیر اشتباه خود کند.

او ادامه داد: بحث دیگری که از آن صحبت خواهیم کرد اصلاح نظام کارمزد است که تا کنون دو مرحله آن انجام شده است و از آن بیشتر در همایش صحبت می‌کنیم. بحث ره‌نگاشت فناوری‌های نوین بانکی یا فین‌تک‌ها و حمایت از آنان را نیز  خواهیم داشت و می‌خواهیم راه روشنی جلوی فین‌تک‌هاست باشد. چون بانک مرکزی خود را متعهد کرده است که فین‌تک‌ها بازارشان رشد کند، چون توسعه فین‌تک‌ها به رشد اقتصاد دیجیتال کمک خواهد کرد.

علیرضا ماهیار مدیر عامل شرکت ملی انفورماتیک

علیرضا ماهیار مدیر عامل شرکت ملی انفورماتیک هم با تایید صحبت‌های معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی افزود: برای شکل‌گیری این همایش تلاش زیادی شده است و تمام بازیگران حوزه بانکی بر آن شده‌ایم که حتی در غرفه‌های خود نیز از حالت سنتی به هوشمندی گرایش داشته باشیم. بحث نئوبنک‌ها و فناوری‌هایی مثل هوش مصنوعی و نگاه کلان به موضوع از اهدافی است که در همایش آن را دنبال می‌کنیم.

۲۹و ۳۰ آبان با ۱۶ نشست علمی و ۲۴ کارگاه

پیمان قربانی رئیس پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی هم به ارائه جزییاتی از دهمین همایش سالانه بانکداری الکترونیک و نظام‌های پرداخت و گفت: این همایش ۲۹ و ۳۰ آبان در مرکز همایش‌های بین‌المللی صداوسیما برگزار خواهد شد و محوریت همایش «گذار به به بانکداری هوشمند» است. خوشبختانه تحول تکنولوژی در حوزه بانکداری زیاد بوده است و از ابتدای دهه ۸۰ توسعه بانکداری الکترونیکی در کشور شدت پیدا کرده است و در همین راستا نظام‌های پرداخت دچار تحولات زیادی شده اند. حالا بانکداری الکترونیکی را پشت سر گذاشته‌ایم و به بانکداری هوشمند رسیده‌ایم و اصلا اگر این زیرساخت‌ها نبود بحث پرداخت یارانه‌ها و سیاست‌های حمایتی دولت امکان‌پذیر نمی‌شد. البته بحث بانکداری هوشمند بحثی فراتر از الکترونیکی شدن است و بحث داده‌های متمرکز و خدمات شخصی‌سازی شده را در پی خواهد داشت.

پیمان قربانی رئیس پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی

قربانی در رابطه با جزئیات این همایش هم توضیح داد: تا کنون ۲۰۲ مقاله به دست ما رسیده است و ما ۱۶ نشست علمی و ۵۰ ارائه را از بین ۲۰۲ مقاله را برای روزهای همایش انتخاب کرده‌ایم. ۲۴ کارگاه نیز در طی این دو روز برگزار خواهد شد و به طور کلی بیش از ۳۰ شرکت و بانک حمایت‌گر رویداد هستند.
رویکرد اصلی ما در همایش، تقویت علمی و کیفی همایش است و مثل همیشه جشنواره دکتر نوربخش را هم خواهیم داشت.
مهم‌ترین اهداف رویداد بررسی ابعاد بانکداری هوشمند است و مخاطبان ما کلیه فعالان شبکه بانکی و مدیران و کارشناسان نظام‌های پرداخت و جامعه دانشگاهی و علوم کامپیوتر هستند.
محرمیان نیز در پایان نشست و در بخش پرسش و پاسخ به رسانه‌‌ها به پیوست در رابطه با اینکه چرا لندتک‌ها وام نقدی ارائه نمی کنند و کاربران در نهایت دوباره به سمت چرخه مصرف می‌روند یا کارت‌های خرید خود را با کارمزد نقد می‌کنند گفت: B2B لندینگ، در مسیر ارائه خدمات به شکل نقدی هم از جنس مقرراتی و هم مسائل شرعی نکاتی دارد که کار آنها را در این فرآیند محدود کرده است. اما در ره‌نگاشت جدید این مسائل هم دیده است و در حال کار کردن روی این مسائل نیز هستیم و از آن آگاهیم. محرمیان همچنین در بخش دیگری از پرسش و پاسخ مشکل در ارائه تسهیلات خرد و حلقه مفقوده آن را  اعتبارسنجی عنوان کرد و گفت: با روش اعتبار سنجی جدید مشکلات زیادی که در مسیر ارائه وام‌های خرد هم وجود دارد کاهش خواهد یافت و شاهد اتفاقات خوبی در این مسیر خواهیم بود.

محرمیان همچنین افزود: موضوع ریال دیجیتال، بحث رمزارزها و بسیاری نکات دیگر در ره‌نگاشت لحاظ شده است و به طور مفصل در همایش نیز به آنها خواهیم پرداخت.

https://pvst.ir/gdj
سمانه سمیعتحریریه

    همه‌چیز از یک مطلب به اسم «اسپایدرزن» که در دوره ارشدم نوشته بودم شروع شد. درحالی که ۱۰ سال کارمند آژانس هواپیمایی بودم در همان روزها احساس کردم چقدر نوشتن را دوست دارم. از دی ۹۸ با کار در آژانس روابط عمومی پرسش و تولید محتوا شروع کردم. بعد از مدتی نوشتن بخش شرکت‌گردی پیوست را به عهده گرفتم و حالا خبرنگار ثابت پیوستم و دقیقا اینجا و در همین نقطه احساس می‌کنم از اینکه به پیوست، پیوستم خوشحالم.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو