skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر
انتخاب سردبیر

رئیس رگولاتوری: مدل اصلاح تعرفه اینترنت را به مرکز ملی فضای مجازی فرستاده‌ایم

علی مومنی علی مومنی نویسنده میهمان

۱۰ آبان ۱۴۰۲

زمان مطالعه : ۳ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۱۱ آبان ۱۴۰۲

رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی گفت برای سوق دادن کاربران به سمت شبکه ثابت باید مدل‌های تعرفه را اصلاح کنیم. به گفته او مدل اقتصادی اصلاح تعرفه‌ها به مرکز ملی فضای مجازی پیشنهاد شده است.

به گزارش پیوست، امیر محمدزاده لاجوردی، در چهارمین رویداد ایران دیجیتال گفت: اصلاح الگوی مصرف در دستور کار است. ۷۰ درصد بار شبکه روی بخش سیار است. در کشورهای دیگر کاربر وقتی به منزل می‌رسد از ارتباطات ثابت استفاده می‌کند. باید مدل تعرفه را تغییر دهیم تا کاربر به شبکه ثابت سوق پیدا کند.

او ادامه داد: در وزارت ارتباطات سال گذشته مدل اقتصادی پیشنهادی‌مان را به مرکز ملی ارسال کردیم و منتظر هستیم نهایی شود. هر چند کلیاتش مصوب شد اما چند ماهی است منتظر جزئیاتش هستیم. پیشنهاد وزارت ارتباطات اختیاری کردن اختلاف تعرفه داخل و خارج است.

شبکه ملی اطلاعات اولویت ماست

رئیس رگولاتوری در ادامه بیان کرد: اولویت اصلی ما در وزارت ارتباطات توسعه شبکه ملی اطلاعات است. تمام امکانات وزارتخانه برای آن بسیج شده است. الحمدلله بهمن سال گذشته مرکز ملی اعلام کرد پیشرفت شبکه به ۵۷ درصد رسیده است.

او افزود: تقسیم کاری در شبکه ملی اطلاعات انجام شده است و ما موظف هستیم آن را انجام دهیم. اینکه آیا محتوا هم باید جزو آن باشد نیاز به بحث و مطالبه‌گری دارد. در تمام لایه‌های شبکه ملی اطلاعات در وزارت ارتباطات مسئولیت‌ها مشخص شده است.

یکی از شاخص‌های سنجش این شبکه میزان پوشش پهن‌باند ثابت و سیار است. در ثابت باید ۸۰ درصد خانوارها را به فیبر متصل کنیم.

لاجوردی در مورد دیگر فعالیت‌های صورت‌گرفته توضیح داد: در لایه هسته شرکت ارتباطات زیرساخت، ظرفیت شبکه انتقال ما تا انتهای سال نسبت به ابتدای دولت ۲ برابر می‌شود و به ۷۲ ترابیت بر ثانیه می‌رسد.

توسعه مراکز ixp هم جزو وظایف‌مان است

او تحریم را به عنوان یکی از عوامل موثر در اینترنت کشور معرفی کرد و گفت: ما از مدل‌های موجود و شرایط جهانی استفاده می‌کنیم اما باید شرایط کشور را در نظر بگیریم. به عنوان مثال با پدیده تحریم IP در ایران مواجهیم. الان بیش از ۳۰۰ هزار سایت و سرویس توسط آمریکا محدود شده است. این تحریم‌ها کاربر را به استفاده از VPN سوق می‌دهد و نارضایتی ایجاد می‌کند. بخشی از برخورد با آن فنی است و بخشی از آن اقدامات بین‌المللی است.

او ادامه داد: در شبکه ملی اطلاعات پیشرفت DNS ما ۱۰۰ درصد شد و mpt ما پیشرفت ۱۰۰ درصدی داشت. یعنی همه سرویس‌های بین‌المللی قطع شود ما سرویس خودمان را داریم.

معاون وزیر ارتباطات در ارتباط با شبکه تجمیع نیز گفت: یک لایه بالاتر شبکه تجمیع است که در اختیار مخابرات است. باید کمک کنیم اشباع‌های بعضی شهرها در این لایه را حل کنیم. هم راهکارهایی در همکاری با مخابرات و هم مستقل از این شرکت داریم.

این مقام وزارت ارتباطات در مورد شبکه سیار نیز گفت: از شبکه سیار غافل نیستیم. به زودی مزایده باند فرکانسی ۳۶۰۰-۳۷۰۰ را انجام خواهیم داد. اپراتور متعهد می‌شود تا ۱۴۰۳ حدود ۱۵ درصد جمعیت شهری تحت پوشش 5G قرار گیرد. همچنین در پروانه UNSP هم امکان ارائه خدمات ثابت از سوی سیارها وجود دارد.

https://pvst.ir/gao
علی مومنی
علی مومنینویسنده میهمان

    در دانشگاه علامه اقتصاد خوانده‌ام با اینکه هیچ گاه عاشق آن نبودم. اولین بار در میانه دوره کارشناسی بود که در یک دوره چند ساعته روزنامه‌نگاری اقتصادی شرکت کردم که البته آورده‌ای نداشت اما سودای روزنامه‌نگار شدن را به سرم انداخت. حالا در پیوست می‌نویسم و حوزه‌‌های مورد علاقه‌ام اینترنت، اقتصاد دیجیتال و عرصه‌هایی است که اینها به عالم سیاست گره می‌خورند.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو