آیا امواج رادیویی 5G زیانده هستند؟ هرچه آنتن نزدیکتر، بهتر
تشعشع امواج رادیویی و به خصوص آنتنهای تلفن همراه معمولاً نگرانیهایی را در میان مردم…
۲۷ دی ۱۴۰۳
۱۰ آبان ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۱۱ آبان ۱۴۰۲
رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی گفت برای سوق دادن کاربران به سمت شبکه ثابت باید مدلهای تعرفه را اصلاح کنیم. به گفته او مدل اقتصادی اصلاح تعرفهها به مرکز ملی فضای مجازی پیشنهاد شده است.
به گزارش پیوست، امیر محمدزاده لاجوردی، در چهارمین رویداد ایران دیجیتال گفت: اصلاح الگوی مصرف در دستور کار است. ۷۰ درصد بار شبکه روی بخش سیار است. در کشورهای دیگر کاربر وقتی به منزل میرسد از ارتباطات ثابت استفاده میکند. باید مدل تعرفه را تغییر دهیم تا کاربر به شبکه ثابت سوق پیدا کند.
او ادامه داد: در وزارت ارتباطات سال گذشته مدل اقتصادی پیشنهادیمان را به مرکز ملی ارسال کردیم و منتظر هستیم نهایی شود. هر چند کلیاتش مصوب شد اما چند ماهی است منتظر جزئیاتش هستیم. پیشنهاد وزارت ارتباطات اختیاری کردن اختلاف تعرفه داخل و خارج است.
رئیس رگولاتوری در ادامه بیان کرد: اولویت اصلی ما در وزارت ارتباطات توسعه شبکه ملی اطلاعات است. تمام امکانات وزارتخانه برای آن بسیج شده است. الحمدلله بهمن سال گذشته مرکز ملی اعلام کرد پیشرفت شبکه به ۵۷ درصد رسیده است.
او افزود: تقسیم کاری در شبکه ملی اطلاعات انجام شده است و ما موظف هستیم آن را انجام دهیم. اینکه آیا محتوا هم باید جزو آن باشد نیاز به بحث و مطالبهگری دارد. در تمام لایههای شبکه ملی اطلاعات در وزارت ارتباطات مسئولیتها مشخص شده است.
یکی از شاخصهای سنجش این شبکه میزان پوشش پهنباند ثابت و سیار است. در ثابت باید ۸۰ درصد خانوارها را به فیبر متصل کنیم.
لاجوردی در مورد دیگر فعالیتهای صورتگرفته توضیح داد: در لایه هسته شرکت ارتباطات زیرساخت، ظرفیت شبکه انتقال ما تا انتهای سال نسبت به ابتدای دولت ۲ برابر میشود و به ۷۲ ترابیت بر ثانیه میرسد.
او تحریم را به عنوان یکی از عوامل موثر در اینترنت کشور معرفی کرد و گفت: ما از مدلهای موجود و شرایط جهانی استفاده میکنیم اما باید شرایط کشور را در نظر بگیریم. به عنوان مثال با پدیده تحریم IP در ایران مواجهیم. الان بیش از ۳۰۰ هزار سایت و سرویس توسط آمریکا محدود شده است. این تحریمها کاربر را به استفاده از VPN سوق میدهد و نارضایتی ایجاد میکند. بخشی از برخورد با آن فنی است و بخشی از آن اقدامات بینالمللی است.
او ادامه داد: در شبکه ملی اطلاعات پیشرفت DNS ما ۱۰۰ درصد شد و mpt ما پیشرفت ۱۰۰ درصدی داشت. یعنی همه سرویسهای بینالمللی قطع شود ما سرویس خودمان را داریم.
معاون وزیر ارتباطات در ارتباط با شبکه تجمیع نیز گفت: یک لایه بالاتر شبکه تجمیع است که در اختیار مخابرات است. باید کمک کنیم اشباعهای بعضی شهرها در این لایه را حل کنیم. هم راهکارهایی در همکاری با مخابرات و هم مستقل از این شرکت داریم.
این مقام وزارت ارتباطات در مورد شبکه سیار نیز گفت: از شبکه سیار غافل نیستیم. به زودی مزایده باند فرکانسی ۳۶۰۰-۳۷۰۰ را انجام خواهیم داد. اپراتور متعهد میشود تا ۱۴۰۳ حدود ۱۵ درصد جمعیت شهری تحت پوشش 5G قرار گیرد. همچنین در پروانه UNSP هم امکان ارائه خدمات ثابت از سوی سیارها وجود دارد.