skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

حجم معاملات ارز دیجیتال ایران به ۲۰ درصد معاملات بورس رسید

۸ آبان ۱۴۰۲

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۲۰ آبان ۱۴۰۲

گزارش ارزدیجیتال افزایش معاملات

مجموعه «ارز دیجیتال» با انتشار گزارشی از بازار رمز ارز در ایران اعلام کرد مخاطبان داخلی ارزهای دیجیتال به بیش از ۱۷ میلیون نفر رسیده‌اند و همچنین حجم معاملات ارزهای دیجیتال در ایران، توانسته است به ۲۰ درصد حجم معاملات بورس برسد.

به گزارش پیوست، مجموعه «ارز دیجیتال» در گزارشی با عنوان «گزارش جامع ارزهای دیجیتال در ایران» در چهار فصل به بررسی فضای داخلی ارزهای دیجیتال در ایران پرداخته است. این گزارش با بررسی حوزه ارزهای دیجیتال ایران، این حوزه را در ۴ بخش جامعه کاربران، کسب‌وکارها، حاکمیت و قانون‌گذاری و فرامزری دسته‌بندی کرده و با ارائه آمارهای مختلف در هر بخش سعی در پاسخ به پرسش‌های این حوزه دارد.

در بخش اول این گزارش که به جامعه کاربران اختصاص دارد، اعلام شده ۲۲ درصد از مردم ایران ارزدیجیتال دارند. هرچند که فعالان این حوزه پیش‌تر خبر از تعداد کاربران ۱۵ میلیونی در ایران می‌دادند اما به نظر می‌رسد گسترش استفاده از رمزارزها در ایران روند پرشتابی دارد. چراکه در ادامه گزارش «ارز دیجیتال» اعلام شده تنها حدود ۱۵ درصد از مردم ایران تابه‌حال اسمی از بیت‌کوین و ارز دیجیتال نشنیده‌اند.

آشنایی کاربران ایرانی با ارزهای دیجیتال

موضوعی که دلیل آن در ادامه فصل اول گزارش بررسی شده و بزرگ‌ترین دلیل استفاده نکردن از ارزهای دیجیتال برای مردم، نبود اطلاعات کافی و مشکلات قانون‌گذاری این حوزه بیان شده است.

دلایل استفاده نکردن ایرانی‌ها از ارزهای دیجیتال

فصل دوم این گزارش به کسب‌وکارها اختصاص داده شده است. در ابتدای این فصل تعداد کسب‌وکارهای این حوزه به حدود ۲۰۰ عدد رسیده است که در این بین حدود ۱۰۰ کسب‌وکار در حوزه تبادل فعالیت می‌کنند. البیته براساس داده‌های موجود در «گزارش جامع ارزهای دیجیتال در ایران»، حدود ۲ هزار نفر در این حوزه مشغول به کار هستند که ۷۵ درصد از آنها در کسب‌وکارهای تبادل فعالیت می‌کنند.

کسب‌وکارهای حوزه ارزهای دیجیتال

یکی دیگر از مقایسه‌های این گزارش به حجم معاملات ارزهای دیجیتال در مقابل بورس بوده و نشان می‌دهد در شش ماهه ابتدایی سال جاری، ارزش معاملات ارزهای دیجیتال در ایران به حدود ۲۰ درصد ارزش معاملات بورس رسیده است. موضوعی که گسترش پرشتاب ارزهای دیجیتال در میان کاربران را نشان می‌دهد. چراکه حوزه ارزهای دیجیتال عمر کوتاهی در ایران دارد و علارقم مشکلات قانون‌گذاری، توانسته به حجم قابل توجهی در مقایسه با معاملات بورس برسد.

نسبت معاملات ارزهای دیجیتال به معاملات بورس

همچنین در بخش دلایل کاربران برای انتخاب صرافی‌های داخلی، همانطور که انتظار می‌رود امکان خرید ریالی و پرداخت بانکی بزرگ‌ترین مزیت این پلتفرم‌ها شناخته شده و در مقابل کاربران از کارمزدهای بالا، تنوع پایین و محدودیت‌های واریز و برداشت گلایه دارند.

دلایل انتخاب پلتفرم داخلی از دید کاربران

یکی دیگر از بخش‌های این فصل به بررسی کلاهبرداری‌های حوزه ارز دیجیتال می‌پردازد. این گزارش نشان می‌دهد پرونده‌های کلاهبرداری ارز دیجیتال ثبت شده در پلیس فتا در شش ماهه ابتدایی سال به نسبت سال گذشته ۱۱۴ درصد رشد داشته است. در این بین بیشترین تعداد شکایت مربوط به صرافی کریپتولند با حدود ۳۰ هزار نفر شاکی و ۲۱۰۰ میلیارد تومان مبلغ ادعایی است. البته در پرونده کینگ‌مانی با حدود ۵ هزار شاکی شاهد ۵۳۵۰ میلیارد تومان مبلغ ادعایی هستیم.

پرونده‌های کثیرالشاکی ارزهای دیجیتال

«گزارش جامع ارزهای دیجیتال در ایران» در بخش پایانی به موضوعات مرتبط با فضای بین‌المللی می‌پردازد که کاربران ایرانی با آنها مواجه هستند. در این بخش پشتیبانی از تعداد بازارهای معاملاتی بیشتر، نقدینگی بیشتر و پشتیبانی از بازارهای مشتقات و معاملات اهرمی بیشتری دلایل کاربران در استفاده از پلتفرم‌های خارجی عنوان شده است. همچنین صرافی‌های کوینکس و بینگ‌اکس محبوب‌ترین پلتفرم‌های کاربران شناخته شده‌اند.

همچنین این گزارش به نرخ مالکیت ارزهای دیجیتال در کشورهای مختلف اشاره می‌کند که براساس آن ایران در رتبه پنجم و در کنار امارات، ویتنام، عربستان و سنگاپور قرار می‌گیرد. این گزارش با استناد به آمار موسسه Triple-A، اعلام می‌کند ۱۳.۴ درصد از مردم ایران ارزدیجیتال نگهداری می‌کنند.

مقایسه نرخ مالکیت کشورها

نسخه کامل «گزارش جامع ارزهای دیجیتال در ایران» را از اینجا دانلود کنید.

https://pvst.ir/g9y

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو