بانک مرکزی شرایط بازشدن درگاههای پرداخت برای صرافیهای رمزارزی را اعلام کرد
بانک مرکزی شرایط بازشدن درگاههای پرداخت برای کارگزاریهای رمزارزی یا صرافیهای رمزارزرا اعلام کرد. به…
۲۹ دی ۱۴۰۳
۷ آبان ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
لایحه برنامه هفتم توسعه، وزارت ارتباطات را مکلف به ایجاد پلتفرم ملی شبکه توزیع کالا و محصولات کرده است؛ اما مدیرعامل پادرو معتقد است در شرایطی که با فقدان آمارهای شفاف روبرو هستیم، این الزام ممکن است به پنهان شدن بیشتر اطلاعات بیانجامد. اطلاعاتی که برای تصمیمگیریهای کلان و خرد ضروری لازم و حیاتی است.
به گزارش پیوست، اواخر مهر ماه نمایندگان مجلس، در جریان بررسی لایحه برنامه برنامه هفتم توسعه، وزارت ارتباطات را مکلف به ایجاد سکوی توزیع کالا با عاملیت بخش خصوصی کردند و این وزارتخانه مکلف به ایجاد پلتفرم ملی شبکه توزیع کالا و محصولات شد. در جزء ۵ بند «ذ» ماده ۴۸ لایحه برنامه هفتم توسعه آمده است: «وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مجاز است با تامین زیرساختهای لازم برای ارتقای امنیت خدمات پستی و سایر فعالان حوزه حمل و توزیع کالا، نسبت به ایجاد سکوی ملی شبکه توزیع کالا و محصولات اقدام کرده و شرکت پست نیز موظف است درگاه صدور شناسه یکتای پستی مبتنی بر کد پستی فرستنده و گیرنده و مشخصات ارسال را در این پلتفرم ایجاد کند.»
حالا پشوتن پورپزشک مدیرعامل پادرو، پلتفرم هوشمند پرداخت و ارسال سفارشهای اینترنتی در این باره میگوید: اگر به آمار مرسولاتی که به شکل روزانه در کشور جابهجا میشود و سهم شرکت ملی پست از این تعداد، نگاه کنیم متوجه خواهیم شد که بیشتر مرسولههای خارج از شبکه شرکت ملی پست در حال جابهجایی است. مطمئنا مدیریت چند صد هزار مرسوله پستی از سوی شرکت ملی پست که توسط تعداد زیادی فرستنده ارسال میشود به خودی خود کار دشواری است و شرکت ملی پست همچنان نیازمند توسعه زیرساختها و خدمات متنوع برای مشتریان خود است.
او ادامه میدهد: در نظر داشته باشیم که مدیریت عملیات در این اندازه و نظارت بر محتواهای ارسالی در این تعداد با این حجم از مبدا و مقصد به راحتی قابل اجرا نیست. حتی اگر فرض کنیم از نظر عملیاتی چنین ظرفیتی وجود داشته باشد باز هم امکان کاربرد لازم و مورد نظر را نخواهد داشت. علاوه بر اینکه حجم زیادی از کالاها و مرسولهها هم در شبکههای حمل و نقل غیر رسمی مثل اتوبوسهای مسافربری جابهجا میشوند.
پس پرداختن به موضوع کالاهای ممنوعه، در صورتی که به روش درست و مطابق با شرایط بازار بررسی نشود، صرفاً موجب خارج شدن حجم بیشتری از مرسولهها از چرخه رسمی و قابل رصد پستی میشود. بنابراین برای نظارت بر مرسولهها بهتر است شرکتهای پستی خدمات خود را گسترده کنند. گستره کالاهای قابل حمل را بیشتر کنند تا به واسطه سختگیریهای اینچنینی مرسولههایی که تا دیروز در چرخه رصد بوده است، از این چرخه خارج نشوند.
به باور پورپزشک همین حالا هم در ایران آمارها شفاف نیست. او در این باره توضیح میدهد ما در شرایط فعلی هم با فقدان آمارهای شفاف روبرو هستیم و این مساله رصد کردن ممکن است به پنهان شدن بیشتر اطلاعات که برای تصمیمگیریهای کلان و خرد ضروری است منجر شود.
طبق گفته مدیرعامل پادرو موضوع مهم دیگری که باید به آن توجه کرد مساله تناسب راهکار با هزینههاست. او در این باره توضیح میدهد: باید برآورد کرد که این هزینه برای ساخت چنین رصدخانهای چه مزایایی برای سیستم لجستیک ایران دارد و ارزش افزوده آن دقیقا چیست؟ و اگر همین هزینه برای بهبود زیرساختها صرف شود چه دستاوردهایی را ایجاد خواهد کرد؟ باید این موضوع به شدت دقیقتر بررسی شود.