skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

مدیرعامل کیپا: دغدغه ما تنظیم‌گری درست است

۵ آبان ۱۴۰۲

زمان مطالعه : ۵ دقیقه

مدیرعامل کیپا معتقد است اگر محدودیتی در تنظیم‌گری لندتک‌ها توسط بانک مرکزی ایجاد شود بایستی باتوجه به نگاه به بازار باشد. او دغدغه لندتک‌ها را تنظیم‌گری درست می‌داند و امیدوار است در دستورالعمل بانک مرکزی برای لندتک‌ها به فلسفه وجودی لندتک‌ها و ارزش‌هایی چون تسهیل‌گری ارائه تسهیلات خرد توجه شود و شکل تنظیم‌گری مانع رشد و توسعه این حوزه فین‌تک نشود.

به گزارش پیوست، علیرضا شفیعی مدیرعامل کیپا درباره نوع نگاه بانک مرکزی به فعالیت لندتک‌ها گفت: سه سال از فعالیت لندتک‌ها می‌گذرد و لندتک‌ها مورد پذیرش نهاد تنظیم‌گر نبود و آشنایی نیز در این حوزه کمتر بود. ما در آن زمان مانند رمزارزها برای دریافت اینماد و دیگر مجوزها با مشکل روبه‌رو بودیم و دریافت درگاه پرداخت اینترنتی نیز با چالش‌های متعددی همراه بود. به همین خاطر دو کارگروه در نظام صنفی و انجمن فین‌تک شکل گرفت تا ادبیات مشترکی با نهاد رگولاتوری شکل بگیرد و رشد و توسعه این حوزه نیز همگام با دیگر حوزه‌های فین‌تک رقم بخورد.

او ادامه داد: جلسات بسیار خوبی در مرکز توسعه تجارت الکترونیکی برگزار شد و خروجی آن همکاری و همراهی این مرکز با لندتک‌ها برای تعریف اینماد لندتک‌ها و تعریف سرفصل تسهیلات‌یاری بود. همچنین مجموعه‌هایی که بانک‌ها فعالیت می‌کردند توانستند اینماد دریافت کنند.

شفیعی درباره مسیر تعامل لندتک‌ها برای اعتبارسنجی عنوان کرد: ما توانستیم با دیگر نهاد حاکمیتی یعنی شرکت رتبه‌بندی ایرانیان وارد تعامل شویم. در اینجا همکاری خوبی در حوزه اعتبارسنجی با این شرکت صورت گرفت و لندتک‌ها به عنوان شرکت‌هایی که می‌تواند داده‌های اعتبارسنجی را در اختیار این شرکت قرار دهند شناخته شدند. بانک مرکزی نیز تاییدیه‌ای به برخی شرکت‌ها داد تا آنها فقط داده اعتبارسنجی در اختیار شرکت رتبه‌بندی ایرانیان قرار دهند. این مسیر کمک کرد که لندتک‌ها از داده‌های مطلوبی که رفتار مشتری ایجاد کرده‌اند به بزرگ شدن این صنعت کمک کنند.

او درباره شکل تعامل با شرکت رتبه‌بندی ایرانیان گفت: ما در حال حاضر هم داده اعتباری در اختیار این شرکت قرار می‌دهیم و هم داده اعتباری از این شرکت اخذ می‌کنیم.

شفیعی به مکاتبه لندتک‌ها با بانک مرکزی اشاره کرد و گفت: بعد از این ما از طریق کمیسیون لندتک با مجموعه بانک مرکزی مکاتبه کردیم و جلسه برگزار کردیم. همچنین جلسه‌ای در صندوق نوآوری و شکوفایی معاونت علمی ریاست جمهوری داشتیم. مجموعه این تلاش‌ها برای تنظیم‌گری این حوزه است.

مدیرعامل کیپا درباره دغدغه تنظیم‌گری لندتک‌ها عنوان کرد: دغدغه ما رگولیشن و تنظیم‌گری درست این حوزه است. ما امیدواریم اگر محدودیتی در حال ایجاد شدن است باتوجه به نیاز بازار امکان توسعه و رشد این حوزه نگیرد.

او به دلیل نگرانی لندتک‌ها از شکل تنظیم‌گری این حوزه اشاره کرد و گفت: ما هنوز پیش‌نویس دستورالعمل بانک مرکزی برای لندتک‌ها را نخواندیم و گفته‌اند باید بررسی شود. اما آنچه از صحبت‌ها و جلسات برمی‌آید، امروز مجموعه‌های BNPL و فروش اقساطی کالا در اولویت بانک مرکزی برای تنظیم‌گری نیستند. با این حال، شرکت‌هایی که در همکاری با بانک‌ها به ارائه تسهیلات می‌پردازنند، مجموعه‌هایی هستند که بانک مرکزی می‌خواهد سازوکارهایی برای فعالیت آنها تعریف کند.

او درباره نوع نگاه به لندتک‌ها و ارزش‌هایی که آنها خلق کرده‌اند، گفت: با این همه نکته به نوع نگاهی است که به فلسفه وجودی لندتک‌ها می‌‌شود و ارزش‌هایی که آنها ایجاد کرده‌اند برمی‌گردد. اعتبارسنجی و رفتار خرید و سابق شغلی و حقوقی و بحث ضمانت و ریسک نکول است. لندتک‌ها فرایند ارائه تسهیلات خرد را سریع، ساده و آنلاین کرده‌اند و مسیر تسهیلات خرد را به سمت خرید کالا و خدمات هدایت کرده‌اند. این مسیر مشخصا بر قدرت خرید مردم تاثیر گذاشته است.

شفیعی ادامه داد: نگاه ما در مجموعه لندتک ارائه این ارزش‌ها است در حالی که بانک مرکزی معتقد است ما در حال بازاریابی تسهیلات بانکی هستیم. بازاریابی تسهیلات تنها یکی از ارزش‌ها است و به طور مستقیم نمی‌توان آن را بازاریابی تسهیلات تعریف کرد چراکه لندتک‌ها تسهیل‌گر ارائه تسهیلات هستند. اگر لندتک‌ها در حال بازاریابی هستند چرا میزان شمولیت تسهیلات در جامعه ما امروز پایین است و حجم تقاضا برای دریافت تسهیلات خرد از لندتک‌ها به این میزان افزایش یافته است. لندتک‌ها دسترس‌پذیری به تسهیلات خرد را افزایش داده‌اند.

مدیرعامل کیپا درباره نگرانی بانک مرکزی از میزان کارمزدی که لندتک‌ها اخذ می‌کنند، عنوان کرد: امروز باید نگاه کنیم این نگرانی در قیاس با وضع موجود چگونه است. در بازار نرخ فروش اقساطی به شکل سنتی از چهار تا شش درصد ماهانه است و از طرفی هفتاد هشتاد سهم کارمزدی که لندتک‌ها ارائه می‌کنند مستقیما به بانک‌ها پرداخت می‌شود. یکی از دلایل اخذ کارمزد توسط لندتک‌ها تسهیم آن با بانک است. اگر قرار است این فضای کارمزدی اصلاح و مقرون به صرفه شود اول باید رابطه بانک و لندتک اصلاح شود.

شفیعی درباره کیف پول اعتباری کیپا گفت: ما در دسته پلتفرم‌های اعتباری لندتک قرار می‌گیریم. رفتار خرید کاربر خیلی نزدیک به کیف پول است و مبتنی بر کارت بانکی نیست از عنوان کیف پول اعتباری استفاده کردیم.

او درباره شکست کارت‌های اعتباری در ایران و امکان موفقیت کیپا با فراگیری عنوان کرد: به نظرم باید نگاه کنیم معیار موفقیت چیست. اگر معیار فراگیری باشد. من به روند نگاه می‌کنم کیپا فروردین ۹۹ بود که در حوزه فروشگاه‌های زنجیره‌ای امکان خرید اعتباری را به عنوان اولین لندتک پیش بردیم. آن موقع پیش‌بینی از میزان رشد ناممکن بود اما در ادامه با متوسط ۳۰ تا ۳۵ درصد رشد ماهانه استفاده کاربر و برگشت کاربر روبه‌رو بودیم. این نرخ رشد را در کارت‌های اعتباری نمی‌بینیم.

مدیرعامل کیپا درباره میزان خرید اعتباری با کیپا گفت: مجموعه خرید اعتباری با کیپا بیش از ۳ هزار میلیارد تومان بوده است. به همین دلیل تصمیم قطعی برای جذب سرمایه گرفته نشده است.

شفیعی درباره تمرکز کیپا بر روی حوزه کالاهای مصرفی گفت: در حوزه خرید خرد به صورت ناخودآگاه بیشتر روی مصرفی‌ها تمرکز وجود دارد. تقاضا و نیاز مخاطب توسعه در این حوزه را رقم زده است.امروز کیپا با بزرگ‌ترین فروشگاه‌های زنجیره‌ای قرارداد داریم و همچنین در حوزه‌های لوازم خانگی هم مدل‌های جدیدی برای تسهیلات داریم.

او بیشترین تسهیلات کیپا را بین ۹ تا ۵۰ میلیون باتوجه اعتبار کاربر عنوان کرد.

https://pvst.ir/g86

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو