دسترسی هکرهای وزارت خزانهداری آمریکا به ۳ هزار فایل و ۴۰۰ کامپیوتر
هکرهایی که آمریکا آنها را تحت حمایت دولت چین میداند چندی پیش به وزارت خزانهداری…
۲۷ دی ۱۴۰۳
۷ آبان ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
رئیس سازمان توسعه تجارت اعلام کرد همکاری با پلتفرم چینی برای عرضه کالاهای ایرانی آغاز شده است و دو محصول گلاب و زعفران از طریق یکی از پلتفرمهای چینی با نام «جیندونگ» (JD) ارائه میشود. این اولین باری نیست که یک مقام دولتی خبر از آغاز همکاری با پلتفرمهای چینی یا روسی با فروشگاههای ایرانی میدهد.
به گزارش پیوست، پلتفرم جیندونگ که هماکنون به نظر میرسد مذاکراتش برای همکاری با تجار ایرانی به پایان رسیده، در سال ۲۰۲۳ از میان پلتفرمهای چینی رتبه سوم را در فروش آنلاین کالا به خود اختصاص داده است.
با گذشت یک سال از زمانی که رئیس وقت سازمان توسعه تجارت خبر از همکاری میان پلتفرمهای ایران و روسیه داد، کالاهای ایرانی همچنان در سکوهایی که نام آنها از سوی مسئولان برده شده بود پیدا نمیشوند.
علیرضا پیمانپاک، رئیس سابق سازمان توسعه تجارت سال گذشته اعلام کرد همکاری «ازبر مارکت»، زیرمجموعه بزرگترین بانک روسیه و پلتفرمهای ایرانی آغاز شده است اما هیچ نشانی از حضور محصولات ایرانی روی آن مشاهده نمیشود و خبر رسمی مبنی بر آغاز همکاری نیز منتشر نشده است. هر چند «ازبر مارکت» نیز چندان محبوبیتی میان پلتفرمهای آنلاین عرضه کالای روسی ندارد چرا که سابقه فعالیتش در این کشور بسیار محدود است و بانک «ازبر» بیشتر مورد استقبال شهروندان روسیه قرار گرفته است. دلیل همکاری ایران با ازبر مارکت به همکاری ایران با ازبر بانک روسیه بازمیگردد.
پلتفرمهای «ازون» و «وایدبریز» جزو پلتفرمهای محبوب روسیه به شمار میآیند. هر چند به نظر میرسد قرارداد رسمی برای عرضه محصولات ایرانی روی پلتفرمهای مختلف آن کشور نهایی نشده است اما محصولات ایرانی را میتوان به سادگی روی دو پلتفرم محبوب روسیه، پیدا کرد. پسته، نوشابه و زعفران از جمله محصولات ایرانی هستند که روی پلتفرمهای روسی به چشم میخورند. این محصولات پس از صادر شدن به روسیه، در انبارهای این سکوها ذخیره شده و پس از برچسبگذاری به صورت مستقیم برای خریداران ارسال میشوند.
«جیندونگ» پلتفرمی است که رئیس سازمان توسعه تجارت خبر از همکاری آن با شرکتهای ایرانی داده است. هر چند هماکنون محصولات ایرانی روی جیندونگ قرار گرفته است اما به نظر میرسد پلتفرمهای محبوبتری در چین وجود دارند که محصولات ایرانی با تنوع بیشتری در آنها پیدا میشوند. از جمله این پلتفرمها «تاوباو»، محبوبترین بازار آنلاین چین است.
ویچت، تیکتاک و یوجان دیگر سکوهایی هستند که پیشتر نامشان در کنار جیندونگ برای همکاری با پلتفرمهای ایرانی برده شده بود اما تاکنون فقط همکاری جیندونگ با ایران نهایی شده است.
به گفته مهدی ضیغمی، رئیس سازمان توسعه تجارت، پس از برگزاری نمایشگاه بینالمللی تجارت خدمات چین در شهریور ماه امسال، چهار محصول خوراکی از جمله گلاب، زعفران، انجیر خشک و پسته در پلتفرمهای این کشور ارائه شده است.
بررسیها نشان میدهد علاوه بر این محصولات، کالاهای ایرانی دیگری نیز در این پلتفرم برای شهروندان چینی در دسترس قرار گرفته است. سفیر ایران در این کشور امیدوار است با برگزاری نمایشگاه بینالمللی واردات چین و حضور شرکتهای ایرانی در آن در ماه آینده، تنوع محصولاتی که به چین صادر میشود افزایش یافته، بر روی پلتفرمهای آن قرار بگیرد و از این طریق تجارت الکترونیکی میان ایران و چین گسترش پیدا کند.