۱۲۰ همت کالاهای اساسی در سامانه رهتاب با امکان نظارت هوشمند توزیع شده است
حدود ۱۲۰ همت کالاهای اساسی در بستر سامانه رهتاب با امکان نظارت هوشمند توزیع شده…
۳۰ آبان ۱۴۰۳
۹ شهریور ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
رئیس کل سازمان توسعه تجارت از همکاری میان ایران و روسیه برای توسعه تجارت الکترونیکی خبر داد و اعلام کرد زیرساختهای همکاری پلتفرمی میان کسبوکارهای این دو کشور فراهم شده است.
به گزارش پیوست، علیرضا پیمانپاک در جلسه هماندیشی که از سوی مرکز توسعه تجارت الکترونیکی برای توسعه تجارت الکترونیکی در بیرون از مرزهای کشور برگزار شده بود گفت: بررسیها نشان داد که احتمال حضور پلتفرمهای داخلی در کشورهای دیگر با مشکلات و مسائل متعددی مواجه است، از سویی هزینه بالایی نیز برای پلتفرم دارد از همین رو اکنون در حال فراهم کردن زمینههایی هستیم تا پلتفرمهای بزرگ تجاری بتوانند با همکاری با پلتفرمهای مقصد برخی از کالاهای خود را در آن کشورها عرضه کنند.
او گفت: برای اینکه اتصال پلتفرمهای ایرانی به پلتفرمهای سایر کشورها سادهتر صورت گیرد سوییچ نرمافزاری نیز تهیه شده است تا از آن طریق، پلتفرمها به یکدیگر متصل شوند.
او اضافه کرد: تاکنون با دو پلتفرم روسی مذاکرات نهایی انجام شده است و قرار است پلتفرمهای داخلی از طریق این پلتفرمها برخی از کالاهای خود را عرضه کنند.
پیمانپاک تاکید کرد که قراردادهای هر دو طرف بر اساس قراردادهای هوشمند مبتنی بر بلاکچین رد و بدل شده است و اظهار امیدواری کرد که بتوان ارز حاصل از صادرات را نیز به صورت رمزارزی به کشور منتقل کرد یا حتی برای واردات کالا نیز از طریق این پلتفرمها از رمزارز استفاده کرد.
او با اشاره به نام یکی از پلتفرمهای روسی که قرار شده با ایران همکاری کند گفت: ازبر مارکت با همکاری ازبر بانک روسیه قرار است در این زمینه با ایران همکاری کند. طبق گفته او، با قرار گرفتن ازبر بانک در کنار این قرارداد همکاری امکان استفاده از تسهیلات ازبر و همچنین امکان برگشت کامل ارز از طریق بانک فراهم خواهد شد.
رئیس کل سازمان توسعه تجارت گفت: در حال گفتوگو برای اتصال پلتفرمهای ایرانی با پلتفرمهای سایر کشورها از جمله چین و عمان نیز هستیم و در تلاشیم تا در زمان کوتاهی توسعه بازار را با کمترین هزینه انجام دهیم.
امین کلاهدوزان رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی نیز در این جلسه گفت: پیگیری تجارت خارجی الکترونیکی یکی از برنامههای مرکز توسعه تجارت الکترونیکی است، در این میان خود خرید و فروش یا صادرات و واردات مطرح نیست بلکه مجموعههایی که بتوانند فعالیتهای تجارت الکترونیکی را پشتیبانی کنند از اهمیت برخوردارند.
او همچنین از برنامه این مرکز برای راهاندازی شهرک تجارت الکترونیکی صحبت کرد. به گفته او، قرار است ۲۰ هزار مترمربع به فضای شرکتهای تجارت الکترونیکی اختصاص داده شود تا از طریق شرکتهای بالغ در کنار مجموعههای نوپا قرار گیرند و روند انتقال تجربه سادهتر شود. با رایزنیهای انجامشده با شهرداری تهران نیز قرار است چهار هزار متر مربع به این شهرک در تهران اختصاص یابد.
کلاهدوزان به برنامه این مرکز برای راهاندازی مرکز پیام تجاری اشاره کرد و گفت: طی سالهای گذشته این مرکز به عنوان یکی از اعضای اصلی کمیته تجارت بدون کاغذ برنامهریزی برای تجارت و گسترش تجارت الکترونیکی از این طریق را پیگیری کرده است، حال در شرایط فعلی نیز در نظر داریم سوییچ پیام تجاری را توسعه دهیم و با این اقدام به نظر میرسد میتوان گام موثری در جهت توسعه تجارت الکترونیکی خارجی برداشت.
در این جلسه نمایندگان کسبوکارهای دیجیکالا، اسنپ و دکتردکتر سعی کردند رویکرد خود را نسبت به تجارت الکترونیکی خارجی نشان دهند. اسنپ اعلام آمادگی کرد میتواند آمادهسازی بخشی از زیرساخت لجستیک را بر عهده گیرد و نماینده دکتردکتر از اقدامات این پلتفرم برای حضور در بازارهای کشورهای منطقه صحبت کرد.
همچنین نماینده دیجیکالا نیز به صورت آنلاین از اقداماتی که توسط این کسبوکار برای همکاری با حضور در بازار چین و همکاری با پلتفرمهای این کشور انجام گرفته صحبت کرد.
فرشاد وکیلزاده، رئیس اتحادیه کسبوکارهای اینترنتی، نیز در این جلسه هرچند رویکرد همکاری میان پلتفرمها برای توسعه تجارت خارجی از طریق تجارت الکترونیکی را درست دانست اما تاکید کرد که ایجاد سوییچ نمیتواند راهکار مناسبی برای اجرایی کردن این هدف باشد چراکه هر پلتفرم بسته به شرایط خاص ایران ایجاد شده است.