نشان: بهجای انتساب دستاوردهای بخش خصوصی به فیلترینگ دلایل واقعی محدودیتها را بگویید
نشان در بیانیهای نسبت به صحبتهای رسول جلیلی عضو شورای عالی فضای مجازی که رشد…
۳۰ آبان ۱۴۰۳
۱ آبان ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۶ آبان ۱۴۰۲
سامانه هوشمند داروخانه با نام داروگ امکان جستوجوی دارو برای متقاضیان را فراهم کرد با جستوجو در این سامانه، در صورت موجود بودن دارو در یکی از داروخانههای کشور امکان ارسال آن برای نزدیک ترین داروخانه محل زندگی شما فراهم میشود و کاربران میتوانند از داروخانه محل زندگی خود آن دارو را تامین کنند.
به گزارش پیوست،مدیرعامل سامانه داروگ، سامانه آنلاین تبادل دارویی، سامانه اینترنتی داروگ را اولین سامانه آنلاین تبادل دارویی در ایران معرفی میکند و میگوید: پس از چند سال فعالیت در حوزه دارویی و رصد مشکلات داروخانهها، داروگ (daroog.com) را راهاندازی کردیم و به مرور زمان متوجه کمبودها و خلاهای بیشتر در این بازار شدیم.با تحقیقات گسترده روی نیازها و دغدغههای عموم جامعه، قابلیت جستجو و تهیه داروهای کمیاب و خاص را برای عموم فراهم کردیم و از فاز B2B و بین داروخانهای حالا وارد فاز B2C هم شدهایم.
سجاد پردل برون ادامه میدهد: سالها در شرکتهای دارویی فعالیت میکردم و یکی دیگر از ضعفهایی که شاهد آن بودم کمبود و گاه مازاد یک سری داروها در داروخانههای شهرها و شهرستانهای مختلف کشور بود.
طبق گفته او، وقتی پاییز و زمستان در بیشتر بخشهای کشور هوا رو به سردی میگذارد و افراد دچار سرماخوردگی و آنفولانزا میشوند، در جنوب ایران هوا گرم است و نیاز کمتری به داروهایی از این جنس وجود دارد. از سوی دیگر تهران و سایر شهرها شدیدا به داروهایی برای درمان سرماخوردگی و آنفولانزا نیاز دارند.
اومیگوید: ما در سامانه داروگ، به عنوان سامانه تبادل دارو، بر آن شدیم تا این ضعف را پوشش بدهیم و در سامانهای امکان تبادل دارو و اطلاعرسانی کمبود و مازاد دارو را اعلام کنیم. در نتیجه ابتدا هدف را روی داروخانهها قرار دادیم، در سامانه امکان تبادل دارویی را فراهم کردیم. مثلا داروخانهای در شمال کشور یا نقاط سردسیر که دارویی را کم داشت در سامانه اعلام میکرد و داروخانهای در جنوب کشور که با مازاد دارویی مواجه بود آن را به اطلاع سایر داروخانهها میرساند.
او ادامه میدهد: به این ترتیب بخشی از مشکلات پوشش داده میشدند و فاز B2B ما به این شکل کار میکرد و حالا ۱۱هزار داروخانه در سامانه ما عضو شدهاند. اما کم کم با بیشتر شدن مشکلات دارویی در کشور، نایاب و کمیاب شدن داروها به سمت رفع نیازهای کاربران رفتیم و فاز C را هم از مدتی قبل فعال کردیم. حالا کاربران میتوانند در صورت نیاز به دارویی آن را در سامانه اعلام کنند، پس از جستوجوی هوشمند سیستم به آنها اطلاع میدهد کدام داروخانه در کدام شهر این دارو را دارد.علاوه بر اینکه کاربران میتوانند در سامانه شهرهای نزدیک به خود را انتخاب کنند.
پردل همچنین یکی از دلایل وجود مازاد داروها در داروخانهها را شرکتهای داروسازی و مشروط کردن فروش دارو به خرید سایر اقلام عنوان میکند و میگوید: اصلا این سوال مطرح است که چرا داروخانهها با مازاد دارو مواجه میشوند و چرا اصلا بنا به نیازهای شهر و محله خود دارو نمیخرند. این موضوع چند دلیل عمده دارد. یک سری شرکتهای داروساز، برای داروخانهها شرط میگذارند مثلا میگویند حالا که داروی X را میخواهی و این دارو نایاب و کمیاب است من به شرطی این دارو را به تو میفروشم که مثلا چند کارتن از داروی Y را بخری. یا برای مثال در یک شهر مرزی با تعداد کمی سکنه چطور میتوان تعداد زیادی کارتن داروی ایکس خواست مشخص است پای قاچاق وسط است.
البته اینها فقط بخشی از دلایل است و چنین مسائلی باعث میشود که گاه داروخانهها با مازاد دارو مواجه شوند. خرید نا به جا و بدون حساب و کتاب داروخانهها، زد و بندهای پزشکان و داروخانهها و شرکتهای داروسازی، قاچاق داروها بخشهایی از دلایل بحران کمبود دارو در ایران است.
طبق گفته پردل تیم داروگ در حال حاضر در خراسان رضوی فعالیت میکنند اما برای توسعه بیشتر و آشنایی با سرمایهگذارها و جذب سرمایه تا دو ماه آینده به کارخانه نوآوری کرج میآیند. او در این باره میگوید:داروگ تاکنون یک راند جذب سرمایه از سرمایهگذار خصوصی داشته، اما مطمئنم بنا به شرایط فعلی و در شرایطی که با کمبود داروها مواجهیم توسعه داروگ میتواند بخش عمدهای از مشکلات کشور و هدرفت سرمایه ملی را در حوزه دارو رفع کند. داروهای شیمی درمانی و داروهای بیماریهای خاص که بماند،اما مدتهاست با قیمت کمرشکن داروها و کمبود دارو مواجهیم.
پردل ادامه میدهد: متاسفانه فشار اقتصادی و نبود نظارتهای صحیح سیستم دارویی ما را با مشکلات زیادی مواجه کرده است و ما در داروگ در تلاشیم بتوانیم جلوی مافیا، دلالی و بازار سیاه در دارو را بگیریم.