مدیرعامل شرکت مخابرات ایران: تا پایان سال آینده ۱.۵ میلیون اتصال به فیبر نوری برقرار میکنیم
مدیرعامل شرکت مخابرات ایران وعده داد این شرکت تا پایان سال آینده یک و نیم…
۱۱ آذر ۱۴۰۳
۲۴ مهر ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
حدود ۴.۳ میلیارد نفر در جهان طبق گزارش اتحادیه GSM در سال ۲۰۲۳ تلفن هوشمند دارند اما با وجود افزایش تعداد دارندگان گوشی هوشمند هنوز ۳.۴ میلیارد نفر به اینترنت دسترسی ندارند.
به گزارش پیوست، در پایان سال ۲۰۲۲ حدود ۴.۳ میلیارد نفر در جهان تلفن هوشمند داشتند. این نیمی از جمعیت جهان است. اما تعداد افراد یا کاربرانی که از طریق موبایل به اینترنت دسترسی داشتند حتی بیش از ۴.۳ میلیارد نفر بود. ۴.۶ میلیارد نفر به اینترنت موبایل دسترسی داشتند و ۴ میلیارد نفر از آنها از تلفن هوشمند برای انجام این کار استفاده کردند. این بدان معناست که ۶۰۰ میلیون نفر باقی مانده از یک گوشی دکمهای (که به نام فیچر فون شناخته میشوند) برای دسترسی به اینترنت موبایل استفاده میکنند. این همچنین به این معنی است که از ۴.۳ میلیارد کاربر تلفن هوشمند، ۳۰۰ میلیون نفر اصلاً از اینترنت تلفن همراه استفاده نکردهاند.
مالکیت گوشی هوشمند در حال افزایش است. براساس این گزارش، ۵۵ درصد از جمعیت جهان در حال حاضر مالک گوشی هوشمند هستند که نسبت به سال ۲۰۲۲ معادل 3 درصد افزایش داشته است. این رشد ناشی از کاهش قیمت گوشی و افزایش خدمات اینترنت موبایلی است.
همچنین استفاده از اینترنت همراه نیز در حال افزایش است. در حال حاضر ۴.۶ میلیارد کاربر در جهان از اینترنت همراه استفاده میکنند که نسبت به ۴.۳ میلیارد نفر سال ۲۰۲۲ رشد داشته است. درنتیجه ۵۷ درصد از جمعیت جهان به اینترنت همراه دسرتسی دارند اما هنوز هم شکاف دیجیتالی چشمگیری در بین مناطق مختلف به چشم میخورد.
بر اساس ششمین گزارش سالانه GSMAمعادل ۶۹ درصد یا کمی بیش از دو سوم از دارندگان گوشیهای هوشمند جهانی از طریق یک دستگاه مجهز به 4G به اینترنت دسترسی داشتند، ضمن این که ۱۷ درصد از کاربران نیز از دستگاه های مجهز به 5G استفاده می کنند.
این رقم نشان دهنده تلفن های همراهی است که عمدتاً در بازارهای بالغ مانند شرق آسیا و اقیانوس آرام و آمریکای شمالی هستند. اما در برخی دیگر از نقاط جهان تلفنهای هوشمند با قابلیت 4G هنوز یک کالای لوکس هستند. بهعنوان مثال در کشورهای پایین صحرای آفریقا یا بخشی از خاورمیانه و شمال آفریقا نزدیک به ۷۰ درصد مردم هنوز از تلفن های همراه 3G و 2G استفاده میکنند.
بنابراین، اکثر کشورهای با درآمد پایین و متوسط، کاربرانی ندارند که توانایی پرداخت هزینه ارتقاء تلفن 4G/5G را داشته باشند یا به دلیل کاربرد کم برای آنها یا عدم دسترسی به شبکه های پرسرعت تهیه این گوشیها برای کاربران در اولویت نیست.
در این گزارش همچنین به موانع افزایش کاربران اینترنت موبایل اشاره شده است. از جمله این موانع میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
قیمت: هزینه دستگاههای موبایل و اینترنت همراه، هنوز مانعی برای افراد به ویژه در کشورهای در حال توسعه است.
دسترسی به زیرساخت: زیرساخت اینترنت موبایلی هنوز در تمامی نواحی، به ویژه در نواحی روستایی و کشورهای در حال توسعه، هنوز در دسترس نیست.
مهارتهای دیجیتالی: بسیاری از افراد مهارت دیجیتالی لازم برای استفاده بهینه از دستگاههای اینترنت همراه و خدمات آن را ندارند.
نگرانیهای امنیتی: برخی افراد به دلیل نگرانیهای حریم خصوصی، امنیتی و سو استفاده آنلاین، میلی به استفاده از خدمات اینترنت موبایل ندارند.
دسترسی به محتوای مرتبط: هنوز در بسیاری از بخشهای جهان، محتوای مرتبط کافی به زبان و فرهنگ بومی وجود ندارد.
این موانع به ویژه قشر فقیر، کم سواد و زنان را تحت تاثیر قرار میدهد. در این گزارش به لزوم رفع این موانع برای اتصال تمامی مردم به اینترنت اشاره شده است.
با وجود افزایش استفاده از اینترنت موبایلی، حدود ۳. ۴ میلیارد نفر هنوز به اینترنت دسترسی ندارند. این مسأله به دلایلی مانند هزینه، عدم دسترسی به زیرساخت و نبود مهارتهای دیجیتالی مرتبط است.
دادهها نشان میدهد که از هر ۴ دارنده گوشی هوشمند ۳ نفر در رده بزرگسالان (بالای ۱۸ سال) از اینترنت تلفن همراه در سطح جهانی استفاده میکنند. همانطور که در مورد اعداد بالا صحبت کردیم، بیش از ۳۰۰ میلیون کاربر تلفن هوشمند هستند که از اینترنت تلفن همراه استفاده نمیکنند. دلایل زیادی برای این میتواند وجود داشته باشد. به عنوان مثال عدم نیاز به اینترنت همراه، رده سنی، عدم پشتیبانی محلی از خدمات اینترنت همراه و مهارتهای دیجیتال میتوانند از دلایل این موضوع باشند.