skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

مراسم بزرگداشت روز فناوری هوش مصنوعی:

زمانی از سرمایه‌گذاری خطرپذیر استفاده کنید که راه دیگری نمانده باشد

۲۱ مهر ۱۴۰۲

زمان مطالعه : ۵ دقیقه

سرمایه‌گذاری خطرپذیر هوش مصنوعی

مدیرعامل تکنوتجارت معتقد است سرمایه‌گذاری خطرپذیر در حوزه هوش مصنوعی مناسب نیست و کسب‌وکارهایی که در ابتدای این مسیر قرار دارند بهتر است از خانواده، دوستان و سرمایه شخصی کمک بگیرند.

به گزارش پیوست، پنل تخصصی مراسم بزرگداشت روز فناوری هوش مصنوعی چهارشنبه ۱۹ مهر در صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری برگزار شد.

علیرضا ماهیار، مدیرعامل گروه ملی انفورماتیک در پاسخ به دبیر این نشست مبنی بر امکان استفاده از منابع بانک مرکزی برای هوش مصنوعی گفت: «بخش خصوصی در نظام صنفی رایانه‌ای نشان داده که منابع و قدرت بیشتری از بانک مرکزی دارد.» او در ادامه با اشاره به جایگاه ایران در حوزه هوش مصنوعی در خاورمیانه و جهان افزود: «سرمایه‌گذاری دیرهنگام بدتر از این است که امروز شروع کنیم.»

تنها کمک دولت مانع‌زدایی است

حسین اسلامی، رییس هیات مدیره نصر تهران وضعیت شرکت‌های فعال در حوزه هوش مصنوعی را با شرکت‌های خودروسازی و لوازم خانگی مقایسه کرد. به عقیده اسلامی، زمانی که موضوعی مانند هوش مصنوعی وارد سطوح مختلف حاکمیت می‌شود و فرد اول کشور می‌گوید ما باید در رده‌بندی هوش مصنوعی نفر اول باشیم، مجموعه‌های بیشتری باید به این حوزه کمک کنند تا چنین خواسته‌ای محقق شود.

رییس هیات مدیره نصر، ورود دولت به بسیاری از حوزه‌ها را نامناسب دانست و افزود: «چیزی که ما از حکومت می‌خواهیم مانع‌زدایی است. بهتر است دولت به جز برداشتن موانع پیش روی فعالان این حوزه، هیچ کمک دیگری نکند.»

او از اهمیت سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در حوزه هوش مصنوعی گفت: «شرکت‌هایی که فعال‌اند و در حوزه‌های مختلف خروجی و محصول دارند، برای گسترش نیازمند سرمایه‌گذاری جدی هستند. جنس سرمایه‌گذاری باید بدون دخالت نهادهای بالادستی یا با دخالت حداقلی باشد. این مسئله نیز نیاز به آینده‌بینی دارد زیرا وقتی مجموعه‌های بانکی و دیگر مجموعه‌ها سرمایه‌گذاری می‌کنند، انتظار دارند سرمایه‌شان بازگشت پیدا کند.»

اسلامی در ادامه به تعدد فعالان این حوزه اشاره کرد و افزود: «افراد زیادی در این حوزه فعالیت می‌کنند که بهتر است در کنار یکدیگر جمع شوند زیرا اگر بخواهند به تنهایی در این مسیر حرکت کنند، نمی‌توانند به اهدافی که در سطوح بالا مطرح شده است دست پیدا کنند.»

سرمایه در کشور «ترسو» شده است

محمدحسین سجادی نیری، مدیرعامل تکنوتجارت در خصوص سرمایه‌گذاری در هوش مصنوعی گفت: «ما با اکوسیستمی در حوزه سرمایه‌گذاری‌های خطرپذیر مواجه هستیم که یک عمر ده ساله دارد و در این ده سال فراز و فرودهای جدی داشته است. امروز در نسل دوم این سرمایه‌گذاری‌ها هستیم و یک نسل شکوفا از نظر میزان منابع نقدی و مالی را پشت سر گذاشته‌ایم. سرمایه در کشور بسیار «ترسو» شده است، در حوزه‌های خطرپذیر ورود نمی‌کند و به نظر می‌رسد حوزه‌های نوآورانه سهم خود را در جذب آن از دست داده‌اند. با توجه به شرایطی که در تصمیم‌گیری ما در سرمایه‌گذاری حاکم است، باید به کسب و کارهای در حال رشد بیشتر توجه کنیم.»

مدیرعامل تکنوتجارت در ادامه تشویق سرمایه‌گذاران برای مشارکت‌های کوچک در قالب استارت‌آپ استدیو و تقسیم ریسک سرمایه‌گذاری بین آن‌ها را از راهکارهای پیش‌رو برای جذب سرمایه به این حوزه معرفی کرد.

مزیت رقابتی ایران در حوزه نرم‌افزار

علیرضا ماهیار، مدیرعامل گروه ملی انفورماتیک در مورد هوش مصنوعی در ایران گفت: «ما در حوزه سخت‌افزار عقب‌ماندگی تاریخی داریم، البته قرار نیست در همه حوزه‌ها مزیت رقابتی داشته باشیم اما اختلاف فاحش و غیرقابل‌انکاری در حوزه تکنولوژی وجود دارد. با این وجود ما در حوزه نرم‌افزار و فکرافزار از بسیاری از کشورهای دنیا جلوتر هستیم و در حالیکه در گذشته بهترین برنامه‌نویسان چینی و هندی بودند، امروزه برنامه‌نویسان ایرانی در بسیاری از اپلیکیشن‌های مطرح دنیا فعالیت دارند. این مسئله نشان می‌دهد ما نیرو و استعداد لازم را داریم اما چنین ظرفیتی را در خدمت نیاز و تقاضای واقعی بانک‌ها قرار نمی‌دهیم.»

ماهیار در خصوص آینده هوش مصنوعی در ایران افزود: «ما در حوزه بانکی نقشه راهی را آغاز کردیم که بتوانیم یک مجموعه تخصصی ذیل گروه ملی انفورماتیک برای هوش مصنوعی داشته باشیم و با دانشگاه‌ها و مجموعه‌های مختلف تعامل کنیم. اگر بتوانیم از فرصت‌ها و ظرفیت‌هایی که داریم استفاده کنیم، می‌توانیم جلوی بسیاری از جریان‌های مانع پیشرفت از جمله مهاجرت را بگیریم زیرا افراد به دنبال استفاده از ظرفیت کار و پتانسیل‌ها هستند که در داخل شبکه بانکی این ظرفیت وجود دارد.» همچنین مدیرعامل گروه ملی انفورماتیک سرمایه‌گذاری در این بخش را نسبت به سرمایه‌گذاری در حوزه‌های دیگر زودبازده‌تر ارزیابی کرد و از آمادگی این نهاد برای همکاری با علاقه‌مندان این حوزه سخن گفت.

برای پیشرفت در حوزه هوش مصنوعی، نگاهمان را متفاوت کنیم

رییس هیات مدیره نصر تهران در ادامه این پنل در خصوص گسترش بازار هوش مصنوعی در ایران گفت: «ما باید هم‌افزایی داشته باشیم. تجربه تشکل‌ها به من نشان داد که تا در کنار هم قرار نگیریم اتفاقی رخ نمی‌دهد و گاهی رقابت‌های بین خودمان به ضرر کل حوزه تمام می‌شود. بهتر است مجموعه‌های بزرگ در کنار هم قرار بگیرند و برای هدف مشترکشان بیش از پیش تلاش کنند. اگر موانع را برداریم و مجموعه‌ها به طور مستقیم با بانک‌ها کار کنند، گاهی حتی نیاز به سرمایه هم نخواهیم داشت. اجازه بدهیم بسیاری از مسائلی که در مجموعه‌های بانکی داریم به صورت نوین حل شود و نوع نگاهمان را متفاوت کنیم.»

به سراغ سرمایه‌گذاران خطرپذیر نروید

مدیرعامل تکنوتجارت در پایان پنل در پاسخ به این پرسش که چه نوع سرمایه‌گذاری در این حوزه مناسب است گفت: «کسب‌ و کارها تا جایی که می‌توانند سراغ سرمایه‌گذار خطرپذیر نروند و از خانواده، دوستان و سرمایه شخصی استفاده کنند. تنها زمانی توصیه می‌کنم از سرمایه‌گذار خطرپذیر استفاده شود که راه دیگری نمانده باشد. در این صورت هم بین ۹ ماه تا یک سال پیش از زمانی که به آن پول احتیاج دارند باید به سراغ سرمایه‌گذار بروند تا فرآیند مذاکره و راضی کردن او طی شده و پولی که می‌خواهند در کسب و کارشان استفاده کنند، به موقع به دستشان برسد.»

همزمان با برگزاری این پنل، مدیرعامل مرکز نوآوری نکسترا به معرفی این مجموعه و خدمات آن از جمله جذب نیروی مستعد به حوزه کار پرداخت. میلاد سجادی همچنین گزارش مختصری از چهار دوره مسابقه فیس‌کاپ ارائه کرد و به برگزیدگان این دوره جوایزی تقدیم شد.

https://pvst.ir/g4q

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو