چتبات هوشمند «دانابات» برای پشتیبانی مشتریان معرفی شد
چتبات هوشمند دانابات از فناوری هوش مصنوعی مولد (Generative AI) و مدلهای بزرگ زبانی (LLMs)…
۴ آذر ۱۴۰۳
۱۹ مهر ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۲۳ مهر ۱۴۰۲
ابوالحسن فیروزآبادی رئیس سابق مرکز ملی فضای مجازی در مراسم بزرگداشت هوش مصنوعی گفت: «اگر زمانی حوزه رقابتی ابرقدرتها حوزه تسلیحاتی بود، امروز بحث رقابت در چند فناوری است که در راس آنها هوش مصنوعی قرار دارد.»
به گزارش پیوست، او سرمایهگذاری در هوش مصنوعی را کمهزینهتر از سرمایهگذاری در صنایعی از جمله صنایع نیمههادی دانست و افزود: «بخش ساختگی در حوزه نانوالکترونیک اهمیت زیادی دارد که ما کمتر به آن توجه میکنیم و تصور میکنیم اگر یک صنعت مثلا سهنانومتری ایجاد کنیم، در صنعت نیمههادی توانمند شدهایم در حالی که اینطور نیست. صنعت نیمههادی انتهای زنجیره است و مقدمات زنجیره باید فراهم باشد.»
فیروزآبادی اضافه کرد: «در هوش مصنوعی زیرساختها به خصوص در مواردی که این تکنولوژی مولد قدرت نرم در سطح ملی باشد اهمیت زیادی دارند. هوش مصنوعی امروز به خصوص در حوزههای اجتماعی، آموزشی، مالی و تسلیحاتی به کار گرفته میشود و در همه این حوزهها سبکی از توانایی را خلق میکند که با بشر یا به روشهای دیگر قابل پر شدن نیست. در جهان زیرساختهای هوش مصنوعی به سمتی میروند که شما شهر، بانک و دولت هوشمند داشته باشید نه اینکه بانک الکترونیکی ایجاد کنید و بگویید بانک هوشمند است. در ایران نیز اگر بخواهیم هوشمندی داشته باشیم باید این زیرساختها را فراهم کنیم.»
دبیر سابق شورای عالی فضای مجازی توجه به حوزه نرمافزاری و هوش مصنوعی در جهان امروز را با توجه به توسعه کارخانهها و صنعت در عصر نوسازی مقایسه کرد و گفت: «معمولا در کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه توجه ویژهای به هوش مصنوعی میشود و امیدواریم در کشور ما هم این توجه فارغ از نگرانیهایی که اخیرا در خصوص آن مطرح میشود صورت بگیرد. هوش مصنوعی میتواند مولد نگرانی باشد اما فکر میکنم الان در دورهای هستیم که باید به توسعه آن توجه کنیم.»
او در پایان کمبود متخصص و به کار نگرفتن هوش مصنوعی در رده مدیران میانی و ارشد در حوزههای مختلف سیاسی، اجتماعی و اقتصادی در کشورهای در حال توسعه و توسعه یافته را از مشکلات اصلی توسعه هوش مصنوعی در دنیا دانست و اضافه کرد: «مشکل اول خارج از حیطه اختیار ماست. ما نمیتوانیم در جهت افزایش بلوغ تکنولوژیها کار اساسی بکنیم چون نیاز به سرمایهگذاریهای سنگین دارد ولی در زمینه مشکل دوم و سوم که نیروی انسانی متخصص و بالا بردن سطح آگاهی تخصصی مدیران در حد به کارگیری این تکنولوژیهاست فکر میکنم بتوان کاری کرد.»
در مراسم مراسم بزرگداشت روز فناوری هوش مصنوعی روز ۱۹مهر ۱۴۰۲در محل صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری برگزار شد، متخصصان و فعالان حوزه هوش مصنوعی، دانشجویان کامپیوتر، هوش مصنوعی و رشتههای مرتبط، شرکتهای دانشبنیان حوزه هوش مصنوعی، استارتاپهای فعال در زمینه هوش مصنوعی، اعضای هیات علمی دانشگاهها و کارآفرینان و ایدهپردازان حوزه فناوری حضور داشتند.
آرتین یکی شرکتهای حاضر در این مراسم بود. این شرکت با هدف ارائه محصولات و سرویسهای هوش مصنوعی در این رویداد حاضر شد و در قسمت نمایشگاهی آن، ۳ محصول «چتبات»، «احراز هویت» و «کنترل کیفیت مرکز تماس» را برای حاضران به نمایش گذاشت.