skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

چرا فناوری کلان‌داده‌ها در ایران بازار چندانی پیدا نکرده است

گذار از مرداب‌های اطلاعاتی

آرش برهمند تحریریه

۲۴ خرداد ۱۳۹۶

زمان مطالعه : ۱۶ دقیقه

شماره ۴۶

تاریخ به‌روزرسانی: ۱۸ دی ۱۳۹۸

«صنعت آی‌تی بیش از دنیای مد زنان مدام با تغییر ذائقه‌ها متحول می‌شود.» شاید همین جمله ریچارد استالمن پدر دنیای متن‌باز کافی باشد تا بفهمیم چرا زنان به مباحث مد و سطوح بالاتر فناوری، بیش از حوزه‌های زیرساختی آن علاقه‌ نشان می‌دهند. مبحث کلان‌داده‌ها هم از این وضعیت مستثنی نیست و به دلیل تحولات سریع آن، زنان تمایل بیشتری برای فعالیت در آن دارند. این موضوع به وضوح در ترکیب میزگرد ما با برخی از صاحب‌نظران و فعالان این حوزه هم نمایان بود، میزگردی که در آن سعی کردیم وضعیت بازار کلان‌دادها را از زبان کسانی بشنویم که در کوره کار و عمل این حوزه پخته‌اند و به خوبی با نقاط ضعف و قوت آن آشنایی دارند.

مقوله کلان‌داده‌ها در بسیاری از سازمان‌های بزرگ کشور بیشتر در حد یک اسم یا یک ژست باقی ‌مانده است. سازمان‌هایی نیز که قدری جدی‌تر در این حوزه فعالیت کرده‌اند به ندرت از فاز تحقیق و توسعه پیش رفته‌اند. به نظر شما چرا چنین جهشی در ایران رخ نداده است؟                                                                                                                                                                                  لیلی میرطاهری: در ایران بسیاری از دانشگاه‌ها و صنایع از کلان‌داده‌ها صحبت می‌کنند، اما نتیجه‌ قابل توجهی که برای افراد کارایی داشته باشد چندان به چشم نمی‌خورد. همان‌گونه که در دوره‌های مختلفی مبحث محاسبات ابری، محاسبات گرید، اَبَر رایانش ملی و سیستم‌عامل ملی را مطرح کردند، حالا از کلان‌داده‌ها سخن می‌گویند. علت این نوع رویکرد به‌ خصوص از سمت دولتی‌ها این است که بتوانند برای یک پروژه جدید بودجه‌ای تامین کنند، اما در نهایت همین بودجه یا صرف پروژه‌های نیمه‌تمام قبلی می‌شود یا در سیستم به هدر می‌رود. یکی از دلایل این وضعیت سوءمدیریت است و دلیل دیگر ناآشنایی و بی‌نیازی. اساساً باید ببینیم آیا در ایران به کلان‌داده‌ها نیاز داریم؟ در ایران هنوز نمی‌دانیم چه خروجی خاصی را در هر پروژه جدید دنبال می‌کنیم و قصد داریم چه مساله‌ای را حل کنیم. اگر اینها را بدانیم می‌توانیم هدف‌گذاری درستی انجام دهیم و در نهایت با یک برنامه‌ریزی مدون و مشخص به آن هدف برسیم. به نظر می‌رسد اهمیتی برای داده و پردازش آن...

شما وارد سایت نشده‌اید. برای خواندن ادامه مطلب و ۵ مطلب دیگر از ماهنامه پیوست به صورت رایگان باید عضو سایت شوید.

وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

این مطلب در شماره ۴۶ پیوست منتشر شده است.

ماهنامه ۴۶ پیوست
دانلود نسخه PDF
http://pvst.ir/2u6
آرش برهمندتحریریه

    روزنامه‌نگاری را از ابراراقتصادی شروع کردم و مدت کوتاهی در شرق، همشهری نوشتم و در برنامه‌های تلویزیونی فناوری اطلاعات کار کردم. در مورد فناوری و تاثیرش بر زندگی و کسب و کار می‌نویسم و تاریخ شفاهی و استارت‌آپ‌ها از حوزه‌های مورد علاقه من هستند. معتقدم رسانه پل مهمی است میان انسان‌ها، تصمیم‌سازها و کسب و کارهای جهان امروز.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو