رهبر انقلاب: حوزههای علمیه باید در مورد رمزارزها نظر بدهند
رهبر انقلاب در دیدار با جمعی از مدیران، اساتید و طلاب جامعهالزهرا (س)، اعلام کردند:…
۳۰ آبان ۱۴۰۳
۱۰ مهر ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۱۵ مهر ۱۴۰۲
رئیس کمیسیون رمزارز و بلاکچین نصر کشور مدعی شد بسیاری از افرادی که به صورت غیرقانونی استخراج رمزارز میکنند از اینترنت استارلینک استفاده میکنند؛ او برای اثبات این گفته خود به آمار استخراج در مهرماه سال گذشته زمان اختلال در اینترنت اشاره کرد.
به گزارش پیوست، هرچند رئیس کمیسیون ارز دیجیتالی اعلام کرده استخراج غیرقانونی رمزارز از طریق استارلینک انجام میشود اما تاکنون استفاده از استارلینک در کشور تایید نشده است.
افشین آشوری، رئیس کمیسیون رمزارز و بلاکچین نصر کشور، به پیوست گفت میزان مصرف غیرقانونی برق برای استخراج رمزارز به ۲۵۰۰ مگاوات رسیده است. پیش از این مرکز پژوهشهای مجلس اعلام کرده بود مصرف غیرقانونی برق برای ماینینگ حدود هزار مگاوات بر ساعت است.
او در مورد قانونگذاری برای استخراج رمزارز توضیح داد: قانونگذاری و مصوبات هیات وزیران به گونهای انجام شدکه تعرفهگذاری برق و گاز صنعت استخراج رمزارز ایران را به خاک سیاه نشاند. از نظر او قانون بد از بیقانونی بدتر است چراکه این شرایط نتیجه قانونگذاری بد است.
آشوری با اشاره به اینکه بانک مرکزی اعلام کرده خرید و فروش رمزارزها معادل خروج ارز از کشور است گفت: آیا بانک مرکزی راهحلی برای تولید داخل، ذخیره ارز یا خروج ارز ارائه کرد؟ اگر ما هزینه استخراج قانونی در کشور را پایین میآوردیم، بسیاری علاقهمند بودند علاوه بر فعالیت قانونی مالیات را هم پرداخت کنند. متاسفانه شاهد هستیم هزینه ماینینگ غیرقانونی پایین آمده و این در حالی است که هزینه ماینینگ قانونی افزایش پیدا کرده است.
فعالان این صنعت در سالهای گذشته برای تامین انرژی مورد نیاز خود با محدودیتهای متعددی مواجه شدهاند که شامل خاموشیهای دستوری، افزایش نرخ تعرفه و مشکلات انشعاب گاز میشود. این در حالی است که به گفته آشوری امکان تولید یک میلیارد دلار درآمد برای کشور با استفاده از ماینینگ وجود دارد. او در این باره به پیوست گفت: یکی از طرحهای پیشنهادی ما، اختصاص ۱۵۰۰ مگاوات برق در سراسر کشور به این حوزه بوده است. انرژیای که در کنار استفاده از تجهیزات جدید، با وجود اینکه قیمت بیتکوین پایین است، اما حدود یک میلیارد دلار درآمد ارزی ایجاد میکند. فرصتها را از دست دادیم.
افشین آشوری در پایان مقایسهای میان شرایط فعالیت در ایران با کشورهای همسایه انجام داد و گفت: کاری نکنید منابع انسانی و علاقهمندان به فعالیت در کشور بیشتر دلسرد و ناامید نشوند. در پنج سال گذشته فعالیتهای بسیاری انجام دادیم تا استخراج به عنوان یک صنعت در ایران شناخته شد. اما در نهایت به ناامیدی فعالان این حوزه منجر شد که سرمایهگذاران میلیون دلاری داخلی امروزه در کشورهایی مانند روسیه و قزاقستان در حال فعالیت هستند.
او در ادامه گفت: عمان یکی از کشورهایی است که به خوبی سرمایهگذاران این حوزه را پذیرش میکند. چگونه ممکن است بهای برق برای این کشورها بین دو تا سه سنت باشد اما در ایران تعرفه برق ماینینگ ۷.۵ تا ۸ سنت در نظر گرفته شده باشد؟ در حوزه استخراج ناامیدی میان فعالان زیاد است چراکه سرمایه زیادی را از دست دادهاند. اما کاری نکنیم پلتفرمهای تبادل هم فرار کنند و سرمایههای کشور را به خطر بیندازیم. بیاییم با هم فکر کنیم و فقط به فکر حوزه وزارتخانه یا بانک مرکزی و هرکس به فکر خودش نباشیم.