مراسم اختتامیه نخستین رویداد هوش مصنوعی اینوتکنیک برگزار شد
مراسم اختتامیه نخستین رویداد هوش مصنوعی اینوتکنیک با معرفی نفرات برتردر دو بخش ایده و…
۱۸ مهر ۱۴۰۳
۹ مهر ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۲ دقیقه
بانکها و موسسات اعتباری، مجاز به فروش، اجاره یا واگذاری «دستگاه خودپرداز اختصاصی» و «خودپرداز غیر نقدی» یا Cashless به سایر اشخاص اعم از حقیقی و حقوقی نیستند، همچنین نباید امکان ثبت کارت مقصد پیشفرض روی کیوسکها وجود داشته باشد.
به گزارش پیوست، بانک مرکزی ضوابط بهرهبرداری از دستگاههای خودپرداز اختصاصی و دستگاههای خودپرداز غیر نقدی را ابلاغ کرد. طبق این ضوابط، موسسه اعتباری موظف است شرایط استفاده از دستگاههای خودپرداز غیر نقدی و دستگاه خودپرداز اختصاصی را به گونهای فراهم کند که امکان ثبت کارت مقصد پیشفرض وجود نداشته باشد و امکان شبیهسازی عملیات خرید غیر ممکن باشد.
طی ماههای گذشته با اتصال دستگاههای خودپرداز به سامانه مودیان مالیاتی بسیاری از فروشگاههای بزرگ با نصب دستگاههای خودپرداز غیر نقدی در فروشگاهها امکان کارت به کارت از طریق این دستگاهها را در اختیار مشتریان خود قرار میدهند و مشتریان را به سمت استفاده از این دستگاهها تشویق میکنند. حال بانک مرکزی سعی کرده با تدوین و ابلاغ این ضوابط سعی کند مدل استفاده از این دستگاهها را شفافتر کند.
از همین رو بانک مرکزی در این ضوابط موسسه اعتباری و بانکها را موظف کرده است ظرف ۲ ماه از ابلاغ این مصوبه تمامی دستگاهها خودپرداز اختصاصی و دستگاههای خودپرداز غیر نقدی متصل به سوئیچ کارت خود را ارزیابی کنند و انطباق وضعیت مالکیت و تراکنشهای انجام شده توسط دستگاه مزبور را با این ضوابط هماهنگ کنند و اگر دستگاهی فاقد ضوابط تعیین شده از سوی بانک مرکزی بود نسبت به قطع آن دستگاه اقدام کنند.
موسسه اعتباری، مجاز است خودپردازهای اختصاصی را به تشخیص بانک یا بنا به درخواست اشخاص حقوقی زیرمجموعه موسسه اعتباری که دارای تایید صلاحیت امنیتی از مراجع ذیربط هستند و صرفا در اماکنی که مورد بهرهبرداری عمومی است نصب کنند.
موسسه اعتباری، مجاز است دستگاههای خودپرداز غیر نقدی را نیز صرفاً در مکان شعب، باجههای خود و شرکتهای فناوری تابعه خود یا در اماکنی که مورد بهرهبرداری عمومی هستند نصب کنند.
متن کامل ضوابط بهرهبرداری از دستگاههای خودپرداز اختصاصی و دستگاههای خودپرداز غیر نقدی