skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

رئیس مرکز بهبود محیط کسب‌وکار: دستگاه‌ها پاسخ ندهند درگاه ملی خود مجوز صادر می‌کند

۲۶ شهریور ۱۴۰۲

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

رئیس مرکز بهبود محیط کسب‌وکار از رسوب و بلاتکلیفی ۱۲۴ هزار درخواست در درگاه ملی مجوزها خبر داده و عنوان کرده اگر دستگاه‌ها نسبت به درخواست‌ها پاسخ ندهند درگاه ملی مجوزها به این درخواست‌ها مجوز می‌دهد. این در حالی است که صدور مجوز  برای ۴۷ درصد از درخواست‌ها اعتراض زیادی از سمت اصناف و اتحادیه به همراه داشته است.

به گزارش پیوست، امیر سیاح رئیس مرکز بهبود محیط کسب‌وکار وزارت اقتصاد در توییتر خود از رسوب ۱۲۴ هزار درخواست بلاتکلیف در درگاه ملی مجوزها خبر داده است. در واقع، ۱۱ درصد از کل درخواست‌ها در درگاه ملی مجوزها از سمت دستگاه‌های اجرایی بلاتکلیف مانده‌اند.

سیاح همچنین با استناد به ماده یک قانون تسهیل صدور مجوزها عنوان کرده است: چنانچه هریک از مراجع صدور مجوز در موعد مقرر پاسخ قبول یا رد درخواست‌کننده را ندهد، درگاه ملی مجوزها باید به طور خودکار مجوز را صادرکند تمامی مسؤولیت‌های این اقدام به عهده مرجع صدور است.

در واقع، هیات مقررات‌زدایی از محیط کسب‌وکار با تصویب الزام‌های جدید سازمان نظام روانشناسی، کانون وکلای دادگستری وغیره را ملزم به ثبت مجوز در درگاه ملی مجوزها کرده است و از طرف دیگر دیوان عدالت اداری رای به ابطال این الزام‌ها داده است. با این حال هیات مقررات‌زدایی بر ثبت تمام مجوزهای دولتی و صنفی وغیره تاکید دارد و همین امر سبب شده است میان دستگاه‌های دولتی نیز اختلاف به وجود آید.

اخیرا رئیس مرکز بهبود محیط کسب‌وکار، صدور مجوزهای ثبت‌محور برای مشاغل خانگی را تنها از درگاه ملی مجوزها معتبر دانسته در حالی که رئیس دبیرخانه حمایت از مشاغل خانگی عنوان کرده است ایجاد نشدن بستر لازم برای انتقال مجوزها از درگاه ملی کسب‌وکار به درگاه ملی مجوزها سبب شده انتقال اطلاعات از درگاه ملی به سامانه مشاغل خانگی و همچنین اخذ تسهیلات مشاغل خانگی دچار اشکال شود.

با این حال، هیات مقررات‌زدایی و بهبود محیط کسب‌‎وکار صدور مجوزهای کسب‌وکار و پلتفرم های عرضه دارو را در طراحی سامانه نظارت پسینی و در عین حال شفاف‌سازی فرآیند صدور مجوز از درگاه‌‎های تخصصی را برای دستگاه‌ها الزامی کرده است.

با این همه، گزارش تاخیر در صدور مجوزها نشان می‌دهد دستگاه‌های حاضر در درگاه ملی مجوزها تا ۱۵ شهریورماه ۱۲۴ هزار درخواست مجوز را بلاتکلیف گذاشته‌اند. این در حالی است که وزارت اقتصاد بارها عنوان کرده بود که در درگاه ملی مجوزها در طول سه روز مجوز صادر خواهد شد اما تاکنون ۴۲ درصد از درخواست رد شده و ۱۱ درصد نیز با بلاتکلیفی مواجه‌اند. بر این اساس، تنها ۴۷ درصد از کل درخواست‌ها به صدور مجوز در درگاه ملی مجوزها ختم شده‌اند. در واقع، ۲۴ دستگاه دولتی در درگاه ملی مجوزها هر کدام بخش قابل توجهی از درخواست‌های مجوزها را بلاتکلیف گذاشته‌اند. با این حال، بسیاری از اصناف و اتحادیه‌ها معتقدند رشد فزاینده صدور مجوز در درگاه ملی مجوزها باعث آشفتگی در نظام مجوزدهی کشور شده است و تلاش متولیان درگاه ملی مجوزها برای پاسخ به تمام درخواست‌ها را نگران‌کننده عنوان می‌کنند.

همچنین این گزارش نشان می‌دهد همچنان وزارت کشور بخش شهرداری‌ها و قوه قضاییه به شکل کامل به درگاه ملی مجوزها متصل نشده‌اند و وزارت کشور و سازمان نظام پزشکی هر کدام به ترتیب ۵۳ و ۳۰ درصد در صدور مجوزها تاخیر داشته‌اند.

گزارش تاخیر در صدور مجوزها به تفکیک دستگاه‌های اجرایی

گزارش تاخیر نشان می‌دهد وزارت صمت و اتاق اصناف در بحث پروانه کسب در پاسخ به درخواست‌ها ۱۱ درصد تاخیر داشته و از بیش از ۲۸۳ هزار درخواست به ۱۴۰ هزار درخواست مجوز داده و ۳۱ هزار درخواست را بلاتکلیف گذاشته است.

طبق این گزارش از ۱ میلیون و ۱۳۱ هزار درخواست به درگاه ملی مجوزها تا نیمه شهریور نیمی از درخواست یعنی بیش از ۵۳۸ هزار درخواست به صدور مجوز رسیده است و از این تعداد ۱۲۴ هزار درخواست با عدم پاسخگویی دستگاه متولی در درگاه ملی مجوزها نه رد شده و نه به مرحله صدور رسیده است. در واقع، بلاتکلیفی ۱۱ درصد از درخواست‌های مجوز در کنار صدور مجوز برای ۴۷ درصد از کل درخواست‌ها عملکرد این درگاه با مشکل مواجه کرده است.

https://pvst.ir/fxf

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو