سرویس استعلام دارایی افراد در اختیار وزارت رفاه قرار میگیرد
سازمان امور مالیاتی و سازمان اسناد و املاک کشور از طریق مرکز تبادل اطلاعات باید…
۲۲ دی ۱۴۰۳
۲۱ مرداد ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
رئیس مرکز بهبود محیط کسبوکار، صدور مجوزهای ثبتمحور برای مشاغل خانگی را تنها از درگاه ملی مجوزها معتبر دانسته است. در حالی که رئیس دبیرخانه حمایت از مشاغل خانگی عنوان کرده است عدم ایجاد بستر لازم برای انتقال مجوزها از درگاه ملی کسبوکار به درگاه ملی مجوزها سبب شده انتقال اطلاعات از درگاه ملی به سامانه مشاغل خانگی و همچنین اخذ تسهیلات مشاغل خانگی با مشکل روبهرو شود.
به گزارش پیوست، امیر سیاح رئیس مرکز ملی مطالعات پایش و بهبود محیط کسبوکار در ۲۵ تیرماه در نامهای خطاب به معاون وزیر رفاه صدور مجوزهای مشاغل خانگی را تنها از درگاه ملی مجوزها قانونی دانسته و عنوان کرده است: از روز شنبه ۲۴ تیرماه، مجوز مشاغل خانگی مستقیم از درگاه ملی مجوزها صادر میشود و به منظور انجام نظارتهای پسینی و دیگر فرایندهای قانون مشاغل خانگی، سازوکارهای دسترسی به شناسه یکتا و دیگر اطلاعات مجوزهای صادره مشاغل خانگی از طریق فراهم شده است.
این نامه در حالی به معاونت وزارت تعاون ارسال شده است که آزیتا همتیان رئیس دبیرخانه ستاد ساماندهی حمایت از مشاغل خانگی در نامهای به تاریخ ۱۶ مردادماه در پاسخ به نامه سیاح مرجع صدور مجوز مشاغل خانگی را وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی عنوان کرده است. همتیان در این نامه تصریح کرده که وزارت اقتصاد «قبل از آنکه بستر فنی لازم» اقدام به صدور مجوزهای مستقل ثبت مجوز مشاغل خانگی از درگاه ملی کسب و کارهای کشور کرده است. او در این نامه تاکید کرده است: به دلیل عدم هماهنگیهای فنی در سامانههای مرتبط، تغییر در فرایند صدور مجوزها از یکسو موجب عدم انتقال اطلاعات از درگاه ملی به سامانه مشاغل خانگی شده و از سوی دیگر نیز منجر به بروز مشکلات و نارضایتی متقاضیان اخذ تسهیلات مشاغل خانگی شده است.
متن کامل نامه آزیتا همتیان رئیس دبیرخانه ستاد ساماندهی حمایت از مشاغل خانگی
همتیان عنوان کرده است: از این رو هم اکنون واحدهای فنی وزارت تعاون و وزارت اموراقتصادی و دارای در جهت پیاده سازی وب سرویس مورد نظر از درگاه ملی مجوزها به صورت مستمر در حال بررسی و رفع مشکل هستند. همچنین پرداخت تسهیلات به متقاضیان صرفا بایستی از طریق سامانه مشاغل خانگی ( به صورت سیستماتیک) انجام شود.
رئیس مرکز بهبود محیط کسبوکار در نامه خود به معاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی عنوان کرده است: نظر به اینکه در زمان اتصال درگاه ملی مجوزهای کشور به سامانه صدور مجوزهای خانگی هنوز این قانون ابلاغ و اجرا نشده بود در آن زمان فرایند صدور مجوزهای مشاغل خانگی به صورت ثبت اولیه در درگاه ملی مجوزها و انتقال متقاضی به درگاه تخصصی صدور مجوز مشاغل خانگی و صدور مجوز در آن درگاه پیادهسازی شد.
متن کامل نامه امیر سیاح رئیس مرکز بهبود محیط کسبوکار
سیاح در ادامه تاکید کرده است: اکنون که کار اتصال همه دستگاه های مجوزدهنده به درگاه ملی مجوزها به پایان رسیده، وقت آن رسیده است که حکم قانونی صدور همه مجوزها از درگاه ملی مجوزها اجرا شود لذا از روز شنبه ۲۴ تیرماه، مجوز مشاغل خانگی مستقیم از درگاه ملی مجوزها صادر میشود.
وزارت اقتصاد و مرکز بهبود محیط کسبوکار باوجود آماده نبودن بستر فنی به گفته دبیرخانه ستاد ساماندهی حمایت از مشاغل خانگی بر صدور مجوز مشاغل خانگی در درگاه ملی مجوزها تاکید دارد. آخرین گزارش درگاه ملی مجوزها نشان میدهد که در حدود ۲۹۸ هزار درخواست مجوز برای مشاغل خانگی داده شده و ۲۴ هزار مجوز به مرحله صدور رسیده است. به نظر میرسد تغییر در روند صدور مجوز مشاغل خانگی از درگاه ملی کسبوکارها به درگاه ملی مجوزها به دلیل آماده نبودن بستر فنی، صدور مجوز برای مشاغل خانگی را با مشکل روبهرو کند.
همچنین امروز محمدرضا فرجی تهرانی نایب رئیس دوم اتاق اصناف تهران نسبت به عملکرد درگاه ملی مجوزها انتقاد کرده و گفته است: در یک هفته اخیر صدور مجوزها با رشد انفجاری صورت گرفته در حالی که روند صدور مجوز بدون احراز و تطابق با آییننامههای اتحادیهها کاری اشتباه بوده و نباید از اصناف توقع نظارت پسینی در این باره داشت. او عنوان کرده است احراز هویت برخی از مجوزهای صادره از سوی درگاه ملی مجوزها به درستی صورت نگرفته و «درگاه ملی مجوزها با این شیوه دچار اشتباه استراتژیک شده است».
فرجی تاکید کرده است: برای یک مکان و کد پستی بیش از ۳۲ مجوز کسبوکار صادر شده که امیدواریم تمام این کارها اقدامات سهوی باشد.
این در حالی که درگاه ملی مجوزها وارد فاز دوم اجرای خود شده است اما اصناف و کسبوکارها نسبت به کندی صدور مجوز در این درگاه، اعتراض دارند. آخرین گزارش درگاه ملی مجوزها از نسبت ۱۰درصدی درخواست مجوز به صدور مجوز خبر میدهد و تاکنون کمتر مجوزی در فرصت سهروزه که امیر سیاح در نامه خود وعده داده است به مرحله صدور رسیده است.