skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

آیا ChatGPT از آب ساخته شده است؟ گزارش جدیدی از جزئیات روند ساخت این چت‌بات

۲۰ شهریور ۱۴۰۲

زمان مطالعه : ۲ دقیقه

روند پیشرفت و تکامل تکنولوژی دو سویه متفاوت دارد. در یک سو شاهد تحول بخش‌های مختلف و تسریع روند رشد و نوآوری هستیم. اما روی دیگر این سکه، مصرف منابع طبیعی است. ماجرای اوپن‌ای‌آی، سازنده چت‌بات محبوب ChatGPT، نیز اینگونه است. این شرکت برای پردازش اطلاعات مورد نیاز این تکنولوژی، حجم زیادی آب را در ایالت آیووا مصرف کرده است. قدرتChatGPT را یک مدل زبانی بزرگ با قابلیت تولید متون انسان‌مانند تامین می‌کند و این مدل با مصرف حجم زیادی آب در ایالت آیووا آموزش دیده است.

به گزارش پیوست به نقل از فایننشال‌اکسپرس، شرکت ‌مایکروسافت، یکی از سهام‌داران بزرگ اوپن‌ای‌آی، در تازه‌ترین گزارش محیط‌زیستی خود می‌گوید مصرف آب جهان از سال ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۲ سی و چهار درصد بیشتر شده  که افزایشی چشمگیر در مقایسه با سال‌های قبل است. به گفته اوپن‌ای‌آی (به نقل از خبرگزاری AP)، این شرکت برای آموزش مدل زبانی خود چندین دیتاسنتر در شهر وست دس موینز ایالت آیووا را به کار گرفته است.

این دیتاسنترها مصرف آب زیادی دارند و تنها در ماه جولای ۲۰۲۲، یعنی یک ماه پس از اتمام آموزش GPT-4، حدود ۴۳.۵ میلیون لیتر آب مصرف کرده‌اند.

این مقدار آب معادل ۶ درصد آب مصرفی شهر وست دس موینز است که آب شرب شهروندان خود را تامین می‌کند.

از این آب برای کاهش دمای ابرکامپیوتر‌هایی استفاده شده که وظیفه آموزش ChatGPT را برعهده دارند. این ابرکامپیوتر‌ها هنگام پردازش اطلاعات زیادی که برای آموزش مدل‌های زبانی نیاز است، حرارت زیادی تولید می‌کنند.

سازمان آب این شهر طی بیانیه‌ای در سال ۲۰۲۲ اعلام کرد، دولت تنها در صورتی پروژه‌های دیتاسنتری مایکروسافت را در آینده بررسی می‌کند که مصرف آب آنها با استفاده از تکنولوژی کاهش یافته و از اوج مصرف فعلی فاصله بگیرد. گفته می‌شود که شرکت مایکروسافت در حال بررسی راه‌حل‌ها است.

نگرانی درمورد مصرف آب پروژه‌های هوش مصنوعی رو به افزایش است. با پیشرفت روزافزون این تکنولوژی، مصرف آب هم بیشتر می‌شود. از این رو به گام‌های بیشتری در راستای کاهش مصرف آب، استفاده از منابع انرژی تجدید‌پذیر و برررسی تاثیرات محیط‌زیستی هوش مصنوعی نیاز است.

https://pvst.ir/fwi

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو