کمپینهای رفتاری جهت مصرف بهینه انرژی؛ استفاده بهینه با آگاهی
کمپینهای رفتاری با هدف افزایش آگاهی عمومی در مورد صرفهجویی انرژی در سطح جهانی از…
۱ آذر ۱۴۰۳
۱۴ شهریور ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۲ دقیقه
چین یک صندوق سرمایه ۴۰ میلیارد دلاری را برای ساخت و تحقیقات تولید چیپ راهاندازی میکند. شرکتهای چینی به دلیل تحریمهای آمریکا به چیپهای پیشرفته هوش مصنوعی و گوشیهای هوشمند دسترسی ندارند و از این رو پکن توسعه صنعت نیمههادی را در اولویت قرار داده است.
به گزارش پیوست، پس از آنکه هواوی به تازگی با عرضه گوشی جدید و استفاده از چیپست بومی به نمادی از مقاومت چین در برابر تحریمها تبدیل شد، چین برای گردآوری یک صندوق سرمایهگذاری ۴۰ میلیارد دلاری سرمایهگذاری تولید و تحقیق نیمههادی تلاش میکند.
بلومبرگ میگوید صندوق سرمایهگذاری صنعت مدار مجتمع چین، سومین و بزرگترین استخر سرمایهگذاری خود را به مبلغ ۳۰۰ میلیارد یوان (۴۱.۱ میلیارد دلار) راهاندازی میکند. وزارت اقتصاد چین ممکن است ۶۰ میلیارد دلار بودجه، که به تازگی تاییدیه گرفته است را به این صندوق اختصاص دهد. با این حال روند تخصیص سرمایه و راهاندازی این صندوق زمانبر است و سرمایهگذاران نهایی هنوز مشخص نیستند.
این صندوق در داخل چین با نام بیگ فاند (Big Fund) و به عنوان یکی از حامیان اصلی طرح خودکفایی صنعت چیپ و کاهش وابستگی کشور به تکنولوژی آمریکا شناخته میشود. با این حال رگولاتورهای چین در سال ۲۰۲۲، تفحصی پیرامون اختلاس در این صندوق را کلید زدند.
این صندوق سرمایهگذاری حامی برخی از بزرگترین تولیدکنندگان نیمههادی چین از جمله SMIC، تولیدکننده چیپ جدید هواوی، به حساب میآید. رسانه دولتی چین هفته گذشته با تمجید از گوشی جدید هواوی، این محصول را نشانه پیشرفت کشور در جایگزین کردن تکنولوژی آمریکایی دانست.
با این حال سهام شرکتهای صنعت چیپ به دلیل دادههای ضعیف اقتصادی کاهش یافته و با وجود خوشبینی رسانه، برخی گمانهزنی میکنند که هواوی با دور زدن تحریمهای آمریکایی به چیپهای پیشرفته دست یافته است.
ویسرن لینگ، رئیس اداری بانک Union Bancaire Privee، می گوید: «احتمالش بسیار پایین است که چین، صرف نظر از حجم سرمایهگذاری، بتواند به پیشرفتهترین تکنولوژی روزی که فعلا از آن محروم است دست پیدا کند، زیرا زنجیره عرضه طولانی، بسیار یکپارچه، تخصصی و همواره در حال رشد است. حتی حفظ عقب ماندگی پنج ساله هم دشوار است.»