معرفی سیزده هوش مصنوعی تولید و پردازش تصویر: خلق از حروف ساده
امروزه و با توسعه هوش مصنوعی ابزار پردازش تصویر بسیاری برای تبدیل متن به تصویر…
۳۰ آبان ۱۴۰۳
۲۷ مهر ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۱۳ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۲۶ مهر ۱۴۰۲
نرم افزار جیرا (Jira) یک نرمافزار مدیریت پروژه و کار گروهی است که توسط شرکت Atlassian توسعه یافته است. جیرا به تیمها کمک میکند تا روی پروژههای خود نظارت و مدیریت کنند. جیرا از طریق یک رابط کاربری وب در دسترس است و میتوان آن را در فضای ابری یا به صورت لوکال نصب کرد.
به گزارش پیوست، از این نرمافزار برای مدیریت پروژههای مختلفی همچون توسعه نرمافزار، مدیریت محصول، مدیریت فرآیندهای کسبوکار، پشتیبانی مشتریان و بسیاری از فعالیتهای مشابه استفاده میشود. با استفاده از نرمافزار جیرا، گروهها میتوانند وظایف، مشکلات و نیازمندیهای پروژه را پیگیری و برنامهریزی کنند. ناگفته نماند که این نرمافزار نوشته شده براساس زبان برنامه نویس جاوا است. برای آشنایی با سایر برنامههای مدیریت پروژه میتوانید مقاله «بهترین نرمافزارهای مدیریت پروژه کداماند؟» را مطالعه کنید.
جیرا دارای طیف گستردهای از ویژگیها است که آن را به یک ابزار قدرتمند برای مدیریت پروژه تبدیل میکند. این ویژگیها عبارتند از:
جیرا با انواع دیتابیسهایی نظیرOracle, MSSQL, PostgreSQL مطابقت دارد. بسیاری از کمپانیها و شرکتهای معتبر دنیا در حال استفاده از جیرا هستند که از مهمترین آنها میتوان به شرکتهای خودروسازی همچون BMW, Audi, Honda ودیگر شرکتهای بزرگ NASA, PayPal, Facebook Cola, Nike, Skype و غیره اشاره کرد.
نرم افزار Jira دارای مجموعهای از قابلیتهای قدرتمند برای مدیریت پروژه است که در ادامه به چند مورد مهم آن اشاره میکنیم.
نرمافزار جیرا این امکان را برای شما فراهم میکند تا وظایف مختلف گروه پروژه را مشخص کرده و به صورت مجزا پیگیری کنید. به این ترتیب میتوانید وظایف هر کدام از اعضای گروه را مورد بررسی قرار بدهید.
با استفاده از جیرا میتوانید یک نمودار زمانبندی ایجاد کنید، وظایف را بر اساس زمانبندی مشخص کرده و وقایع مهم را برنامهریزی کنید.
شما میتوانید وظایف را بر اساس اولویتهای مختلف دستهبندی کنید سپس به اعضای گروه اعلام کنید که کدام وظایف باید در اولویت قرار بگیرند.
جیرا امکان گزارشدهی جامع را فراهم میکند. شما میتوانید گزارشهای پیشرفت پروژه، زمانبندی، عملکرد گروه و سایر موارد را تهیه کنید و آنها را با گروههای دیگر و مدیران به اشتراک بگذارید.
جیرا امکان همکاری گروهی را فراهم میکند. شما میتوانید با گروههای دیگر درباره وظایف، نظرات و پیشرفت پروژه در یک محیط مشترک گفتوگو کرده و ارتباط برقرار کنید.
با استفاده از برگهها یا تیکتها، شما میتوانید درخواستها، مشکلات و نیازمندیها را ثبت کنید و به گروههای مربوطه ارجاع دهید.
همچنین، نرمافزار جیرا از افزونهها و انعطافپذیری بالایی برخوردار است که به شما امکان ارتقاء قابلیتها و سفارشیسازی بر اساس نیازهای شرکت یا پروژه خاص را میدهد. در ادامه این مطلب در مورد این افزونهها و کاربردهای آنها اطلاعات بیشتری در اختیار شما قرار میدهیم.
جیرا دارای سه نسخه اصلی است:
نرم افزار جیرا قابلیت اتصال و ادغام با ابزارهای دیگر را دارد. این قابلیت از طریق استفاده از افزونهها و همچنین از طریق رابط برنامهنویسیAPI امکانپذیر است.
با استفاده از افزونهها، میتوانید این نرمافزار مدیریت پروژه را با ابزارهای محبوب و پرکاربرد دیگری مانند Confluence (مدیریت داکیومنتها )، Bitbucket (مدیریت کد منبع و کنترل نسخه) و Bamboo (توسعه و مدیریت فرآیند CI/CD) ادغام کنید و از این طریق اطلاعات پروژه را بین این برنامهها به اشتراک بگذارید.
علاوه بر این، جیرا از رابط برنامهنویسی (API) پیشرفتهای برای اتصال به سیستمها و ابزارهای دیگر استفاده میکند. این رابط برنامهنویسی به توسعهدهندگان امکان میدهد با استفاده از وب سرویسهای جیرا، اطلاعات را با سایر سیستمها و ابزارها مبادله کنند.
لازم به ذکر است که شرکت سازنده نرمافزار جیرا، افزونهها و ابزارهایی مانند Marketplace و Integration Hub ارائه داده است که به کاربر امکان اتصال بیشتر به ابزارهای خارجی و انواع سرویسها مانند Slack، Salesforce، GitHub و غیره را میدهد.
بهطور کلی، جیرا بهعنوان یک ابزار قدرتمند مدیریت پروژه، امکانات گستردهای برای اتصال و ادغام با ابزارهای دیگر دارد تا همکاری در پروژهها بهتر انجام شود.
اگرچه جیرا یک نرمافزار قدرتمند برای مدیریت پروژهها است، اما ممکن است برخی معایب و محدودیتهایی نیز داشته باشد.
جیرا یک نرمافزار چند وظیفهای است که ممکن است برای کاربران جدید پیچیده به نظر برسد. درک کامل از قابلیتها و تنظیمات پیشرفته آن به زمان و تمرین نیازدارد.
استفاده از جیرا هزینهبر است. بخشی از هزینهها مربوط به مجوزها و صفحات کاربری است. همچنین، سفارشیسازی و افزونههای اضافی ممکن است هزینههای دیگری به دنبال داشته باشد.
برای پیکربندی نرمافزار جیرا، به تنظیمات پیچیده و تنظیمات سفارشی نیاز است و این مساله ممکن است زمانبر و در برخی مواقع نیاز به دانش فنی داشته باشد.
جیرا یکی از محبوبترین نرمافزارهای مدیریت پروژه است و برای مدیریت و پیگیری پروژههای نرمافزاری و غیر نرمافزاری استفاده میشود. این نرمافزار دارای کاربردهای متنوعی در مدیریت پروژه است که شامل موارد زیر میشود:
این نرمافزار برای شما این امکان را فراهم میکند تا وظایف پروژه را برای گروه خود تعریف کرده و به صورت مرتب در سطوح مختلف سازماندهی کنید. همچنین، میتوانید وظایف را به اعضای گروه تخصیص دهید و پیگیری کنید.
با استفاده از این نرمافزار میتوانید مشکلات و خطاهای نرمافزاری را ثبت و پیگیری کنید و بهراحتی با توسعهدهندگان و گروه پشتیبانی همکاری کنید.
جیرا به شما این امکان را میدهد نسخههای مختلف نرمافزار را مدیریت کرده و ویژگیها، تغییرات و مشکلات مربوط به هر نسخه را بررسی کنید.
با استفاده از نرمافزار جیرا میتوانید تسکهای مورد نیاز برای پروژه را تعریف و ردیابی کنید و بر روی تغییرات و مراحل تسکها نظارت داشته باشید.
جیرا شامل این قابلیت است که گزارشها و آمارهای مختلفی از پروژهها و فعالیتها تهییه کنید. با استفاده از این نرمافزار میتوانید گزارشهای پیشرفت پروژه، زمانبندی، کیفیت و عملکرد گروه را بررسی کنید و برای روند پروژه بهتر تصمیم بگیرید.
از طریق نرمافزار جیرا میتوانید با اعضای گروه و سایر ذینفعان به صورت همزمان همکاری کنید و اطلاعات را به اشتراک بگذارید. میتوانید نظرات، توضیحات و فایلهای مربوط به پروژه را در این برنامه را ذخیره کرده و به اشتراک بگذارید.
جیرا توسط صنایع مختلف مورد استفاده قرار میگیرد. گروهها و سازمانهای مختلف میتوانند از این برنامه برای مدیریت پروژههای خود استفاده کنند.
گروههای توسعه نرم افزار، از جمله توسعهدهندگان و مهندسان نرمافزار، از جیرا برای مدیریت پروژههای برنامهنویسی، پیگیری باگهای برنامه، مشکلات و توسعه نسخههای نرمافزاری استفاده میکنند.
از جمله گروههای تولیدکننده محصولات، تحلیلگران، طراحان و مدیران، از جیرا برای مدیریت وظایف طراحان، نظارت بر مراحل توسعه محصول و بررسی بازخوردهای کاربران استفاده میکنند.
گروههای پشتیبانی و نگهداری برای پیگیری و مدیریت درخواستها، مشکلات مشتریان، پیگیری تیکتها و برنامهریزی برای خدمات و بهروزرسانیها استفاده میکنند.
گروههای بازاریابی از نرمافزار جیرا برای مدیریت و بررسی کمپینها، ایدههای بازاریابی، تکنیکهای تبلیغاتی پیشرفته استفاده میکنند.
گروههای مهندسی سخت افزار از جیرا برای مدیریت فرآیندهای تولید و پیگیری مشکلات استفاده میکنند.
جیرا دارای پلاگینها و افزونههای بسیاری است که قابلیتهای آن را گسترش میدهد. این پلاگینها میتوانند در زمینههای مختلفی از جمله ارائه گزارش، اتصال به ابزارهای دیگر، مدیریت وظایف و بهبود تجربه کاربری مفید باشد. در ادامه چند نمونه از پلاگینهای محبوب برای جیرا ذکر شده است:
این پلاگین به شما امکان میدهد زمانبندی درستی داشته باشید و گزارشهای دقیقتری از روند پروژه بهدست بیاورید.
این پلاگین جهت ارائه خدمات مدیریتی و پشتیبانی به مشتریان استفاده میشود و امکاناتی مانند مدیریت درخواستها وگزارش ویژه را فراهم میکند.
این پلاگین امکان سفارشیسازی قدرتمندتر برای جیرا را فراهم میکند و با استفاده از اسکریپتها، قابلیتهای جدیدی را به جیرا اضافه میکند.
این پلاگین؛ باعث میشود تا سلسله مراتبی برای وظایف خود ایجاد کنید و وظایف را در توسعه و گسترش پروژه به راحتی مدیریت کنید.
این پلاگین نمودارهای گانت، نمودارهای منابع و برنامهریزی پروژههای بزرگ را در جیرا ایجاد میکند تا کنترل بیشتری بر روند پروژههای خود داشته باشید.
پلاگین Zephyr for Jira برای مدیریت و اجرای آزمونها در Jira استفاده میشود و امکاناتی مانند برنامهریزی آزمون، ثبت نتایج و گزارشدهی را فراهم میکند.
با این پلاگین برنامهریزی منابع، زمانبندی پروژهها و بازدهی تیم بهبود پیدا میکند. این تنها چند نمونه از پلاگینهای موجود برای نرمافزار جیرا است و همچنین بسیاری از پلاگینهای دیگر در دسترس است که به شما امکانات و قابلیتهای بیشتری میدهد و شما میتوانید از بازار Jira Marketplace برای جستوجوی پلاگینهای موردنیازتان استفاده کنید. با استفاده از این پلتفرم، میتوانید پلاگینها را بر اساس دستهبندی، امتیازات کاربران و بازخورد مشتریان بررسی کنید سپس پلاگین مناسبی را برای نیازهای خاص خود انتخاب کنید.
برای نصب جیرا، شما نیاز دارید یک سرور مناسب داشته باشید. در ادامه، به توضیح مراحل نصب نرمافزار پرداختهایم:
۱- قبل از نصب، اطمینان حاصل کنید که سیستم شما ویژگیها و امکانات حداقلی برای اجرای نرمافزار را دارد. این امکانات شامل نسخه مناسب سیستم عامل، نرمافزارهای پیشنیاز و منابع سختافزاری موردنیاز میشود.
۲- از سایت رسمی Atlassian (توسعهدهنده Jira)، نسخه جیرا را دریافت کنید. میتوانید از نسخه رایگان و ۳۰ روزه نسخه آزمایشی جهت استفاده تجاری هم بهره ببرید.
۳- فایل نصب را در سیستم خود دانلود کنید و مراحل نصب را دنبال کنید. این مراحل ممکن است بسته به سیستم عامل شما متفاوت باشد. در طول فرآیند نصب، شما باید تنظیمات مربوط به پایگاه داده، پورتهای شبکه و سایر تنظیمات مربوطه را تعیین کنید. (در ادامه نصب این نرمافزار را روی لینوکس نیز توضیح خواهیم داد.)
۴- بعد از نصب، باید نرم افزار را فعال کنید و یک حساب کاربری جدید بسازید.
۵- پس از ثبت نام، شما به صفحهای هدایت میشوید که باید تنظیمات اولیه را پیکربندی کنید. این شامل تنظیمات پایگاه داده، نام سایت و تنظیمات اولیه دیگر است.
۶- پس از اتمام مراحل بالا، شما میتوانید به جیرا دسترسی پیدا کنید و با استفاده از آن پروژهها و وظایف خود را مدیریت کنید.
آخرین نسخه موجود از نرم افزار جیرا برای لینوکس7.1.4 است. ابتدا مطمئن شوید که سیستم شما از نرمافزار جیرا پشتیبانی میکند و Java Development Kit (JDK) و یک پایگاه داده مانند MySQL یا PostgreSQL را نیز نصب کنید.
به وبسایت رسمی Atlassian بروید و بسته نصب جیرا را برای لینوکس دانلود کنید. فایل ممکن است به صورت فشرده و با پسوند .tar.gz باشد. با استفاده از دستورات فشردهسازی، فایل را از حالت فشرده خارج کنید.
یک پایگاه داده برای جیرا در MySQL یا PostgreSQL و کاربر مربوطه ایجاد کنید. این فایل معمولاً با نام `dbconfig.xml` در پوشه `conf` قرار دارد و با استفاده از ترمینال، وارد پوشه `bin` شوید و دستور زیر را برای راهاندازی Jira اجرا کنید:
./start-jira.sh
بعد از اجرای مرحله قبل، مرورگر خود را باز کرده و به آدرس `http://localhost:8080` بروید. راهاندازی جیرا را انجام دهید و تنظیمات مورد نیاز را به همراه مسیر پایگاه داده و اطلاعات دیگر وارد کنید.
پس از تنظیمات اولیه، معمولاً نیاز به فعالسازی جیرا با استفاده از کد لایسنس (License Key) دارید. این کد را از Atlassian دریافت کنید . این روند نصب مربوط به نسخه Standalone Jira است. در صورت استفاده از نسخه دیگری مانند Jira Software Data Center یا Jira Software Server، ممکن است مراحل نصب تغییر کند.
برای فعالسازی جیرا و ایجاد یک حساب کاربری جدید، مراحل زیر را انجام دهید:
با انجام این مراحل، شما جیرا را فعال کرده و یک حساب کاربری جدید ایجاد کردهاید. حالا میتوانید با استفاده از حساب کاربری خود وارد این برنامه شوید و از قابلیتها و امکانات آن استفاده کنید.
استفاده از نرمافزار جیرا تاثیر مهمی روی روند پروژه دارد. در واقع باعث بهبود هماهنگی و سازماندهی وظایف و فعالیتهای گروه میشود و در زمان و هزینه صرفه جویی میکند. از این برنامه برای پروژههای مهم و بزرگ استفاده میشود تا نظارت و مدیریت اعضای تیم و پروسه تولید و فعالیت دقیقتر مورد بررسی قرار بگیرد.