skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

قطعی برق، پلتفرم‌های سلامت را دچار مشکل کرد

۱۰ شهریور ۱۴۰۲

زمان مطالعه : ۶ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۱۱ شهریور ۱۴۰۲

پلتفرم‌های سلامت دیجیتال با وجود مشکلاتی مثل رگولاتوری، با اصلی‌ترین چالش یعنی قطعی برق و دیتاسنترها مواجه هستند. به گفته مدیرعامل پلتفرم بقراط، قطعی برق و دیتاسنترها به کارشان ضربه زده و از اعتماد پزشک و بیمار کاسته است.

به گزارش پیوست، بقراط یکی از پلتفرم‌های سلامت دیجیتالی است که طی یک‌ سال اخیر برای تبدیل شدن به بیمارستان کاملاً دیجیتالی برنامه داشته است. بنا بر گفته مدیرعامل بقراط، قرار است طی چند سال آینده این هدف محقق شود.

مهرشاد تیموری، مدیرعامل بقراط، درباره ایده تاسیس بیمارستان مجازی گفت: این ایده از پنج سال گذشته در ذهن ما بوده است. از همان ابتدا که ایده بقراط به ذهن ما رسید، ایجاد بیمارستان مجازی هم در ذهن‌مان بود. در سال‌های اول فکر می‌کردم بازار پتانسیل شنیدن این اتفاق را نداشته باشد اما اخیراً بیشتر این موضوع را مطرح می‌کنیم که مردم با آن آشنا شوند.

هدف اصلی بقراط، ایجاد بیمارستان مجازی

تیموری درباره مفهوم دقیق بیمارستان مجازی و بخش‌های مختلف گفت: ما سعی می‌کنیم خدماتی از یک بیمارستان که امکان دیجیتالی شدن دارد را وارد یک پلتفرم جامع کنیم. در حال حاضر بقراط نوبت‌دهی اینترنتی، مشاوره آنلاین، نسخه‌نویسی الکترونیکی و تکمیل پرونده به‌ صورت الکترونیکی دارد؛ ما بیمارستان مجازی را به شکل درمانگاه و بخش اورژانس را به‌ صورت الکترونیکی در نظر می‌گیریم و آن را به سامانه‌های تصویربرداری، آزمایشگاه و داروخانه‌ متصل می‌کنیم. ما سه تا پنج سال آینده به این هدف می‌رسیم.

حوزه سلامت، حوزه بکر برای دیجیتالی شدن است

مدیرعامل بقراط با اشاره به ایجاد زیرساخت برای بیمارستان مجازی گفت: ما از الان این برنامه را شروع کرده‌ایم و زیرسیستم‌ها، آزمایشگاه، داروخانه و تصویربرداری را آماده می‌کنیم و به‌زودی وارد بازار می‌شویم. دلیل حدود پنج سالی که گفتم این است که کاملاً جاافتاده باشد و بتوانیم کاملاً بیمارستان مجازی را لمس کنیم. قطعاً چالش‌های زیادی مثل رگولاتوری در این مسیر خواهیم داشت اما سعی می‌کنیم با اعلام زودتر و بیشتر، جامعه پزشکی را سمت خودمان بیاوردیم تا آنها هم کمک کنند به هدف‌مان برسیم. این موضوع در کشورهای دیگر نیز، به این شکل وجود ندارد زیرا حوزه سلامت، حوزه بکر است و IT پیشرفت چندانی نکرده است. ما دو سال است که در نمایشگاه جیتکس شرکت‌ می‌کنیم، می‌بینیم که سایر کشورها چه‌ کاری انجام می‌دهند و ما هم سعی می‌کنیم در ارائه چنین خدمتی سردمدار باشیم.

مدیرعامل بقراط درباره سرمایه لازم برای بیمارستان مجازی ادامه داد: بقراط از سال ۱۳۹۶ شروع به فعالیت کرده است. ما هیچ وقت دنبال ارائه خدمات رایگان نبودیم به همین دلیل از ابتدا به‌ صورت اشتراک سالانه به پزشکان نرم‌افزار را می‌فروختیم و سعی کردیم با همین درآمدی که وجود داشت بقراط را پیش ببریم. ما سال ۱۳۹۷ که حقوق کارمندان را دادیم، پنج هزار تومان برایمان باقی ماند، اما توانستیم همه هزینه‌ها را تسویه کنیم. در نتیجه طبق فعالیت‌هایی که داشتیم توانستیم موارد مالی را حل کنیم؛ اما برای رسیدن به هدف بیمارستان مجازی باید جذب سرمایه کنیم.

تیموی در پاسخ به این سوال که سرمایه‌گذار می‌تواند مانع بلندپروازی شود توضیح داد: در چند سال اخیر ما با سرمایه‌گذاران متعددی صحبت کردیم، یک مشکل اساسی که تقریباً بین همه مشترک است، این است که سرمایه‌گذارانی که خودشان در حوزه سلامت هستند، می‌خواهند ما را وارد چارچوبی کنند که فعالیت‌هایمان محدود شود اما بلندپروازی‌ای که ما داریم، خط قرمز کار ماست. ما دوست نداریم فقط در حوزه خاصی کار کنیم و ترجیح می‌دهیم خدمات دیگری هم در بقراط داشته باشیم.

سرمایه‌گذاران مانع بلندپروازی می‌شوند

او ادامه داد: اما سرمایه‌گذاران دیگر این‌چنین اهداف و پیشرفت را عجیب و دست‌نیافتنی می‌بینند. ما در بقراط از ابتدا بزرگ فکر کردیم و تمام انرژی‌مان را در این راه گذاشته‌ایم. ما در بقراط توان‌ این کارها را داریم اما نیاز به یک سرمایه‌گذار است که این جسارت را برای سرمایه‌گذاری داشته باشد.

به گفته تیموری، برای جذب سرمایه خارجی صحبت‌های زیادی شده است اما وقتی خیلی از سرمایه‌گذاران متوجه می‌شدند ما ایرانی هستیم به دلیل تحریم‌ها، همکاری ادامه‌دار نمی‌شد.

کرونا در روزهای اول تاثیر منفی در رشد بقراط داشت

تیموری درباره تاثیر کرونا بر بقراط گفت: به‌ دلیل همه‌گیری کرونا، سرویس اصلی ما که مدیریت مطب بود کاهش عجیبی پیدا کرد زیرا آن زمان همه پزشکان مطب‌ها را تعطیل کردند و ما در این شرایط رو به شکست بودیم. کسی حاضر نبود اشتراکش را تمدید کند یا اشتراک جدید بخرد. در این شرایط ما موازی با مدیریت مطب به ارائه سرویس و مشاوره‌‌های آنلاین پرداختیم و توانستیم دوباره روی پای خودمان بایستم. به‌مرور که ترس از کرونا کم شد و مطب‌ها شروع به فعالیت کردند، مدیریت مطب، پرونده الکترونیکی و مشاوره آنلاین در همه حوزه‌های سلامت انجام دادیم.

تیموری درباره چالش‌هایشان با دولت گفت: متاسفانه مشکلات دولت با پلتفرم‌های حوزه سلامت همیشه وجود داشت اما بدترین فشار در زمانی بود که نسخه‌نویسی الکترونیکی در کشور راه‌اندازی شد که آن هم دو متولی اصلی، یعنی تامین اجتماعی و بیمه سلامت، بود.

او با اشاره به اینکه فقر رگولاتوری و مدیریت در نسخه‌نویسی الکترونیکی دیده می‌شود گفت: دو نقطه عطفی که در دوره کاری‌مان داشتیم کرونا و نسخه‌نویسی الکترونیکی بوده است. نسخه‌نویسی از این بابت که حتی پزشکان عمومی که شاید به صورت پیش‌فرض مشتریان ما نبودند، باعث شد بتوانیم این جامعه پزشکی را در سیستم خود داشته باشیم.

تیموری تاکید کرد: با وجود نقطه عطف بودن این اتفاق اما مشکل یکسان نبودن کدینگ دارو و خدمات یکسان داخل ایران کارمان را سخت کرد. یعنی بیمه سلامت و تامین اجتماعی هر کدام برای داروها و خدمات مختلف، کدهای متفاوت و نام‌گذاری‌های متفاوتی دارند. این باعث می‌شود واژه‌ای که پزشک برای بیمار می‌نویسد، همان کلمه‌ای نباشد که در بیمه سلامت و تامین اجتماعی ثبت شده است. این لیست‌ها آپدیت می‌شوند اما کدها تغییر نمی‌کنند.

تیموری درباره شفاف‌سازی فعالیت پزشکان در پلتفرم‌ گفت: این دغدغه سختی است و راه‌حل پیچیده‌ای هم دارد به همین دلیل ما نمی‌توانیم فعالیت خاصی در این حوزه انجام دهیم. ما تمام تلاش‌مان این است که پزشکان را به سمت سلامت الکترونیکی بیاوریم و اگر بخواهیم در چنین مواردی پزشکان را تحت فشار بگذاریم نمی‌توانیم به هدف اصلی برسیم. به همین دلیل ما هم مدارا می‌کنیم و به موضوعی مثل موارد مالی پزشکان کاری نداریم.

مدیرعامل بقراط درباره آینده پلتفرم‌های حوزه سلامت دیجیتالی توضیح داد: من آینده بسیار خوب و رو به توسعه‌ای را متصورم و با وجود رقیب‌ها همه ما می‌توانیم به یکدیگر کمک کنیم تا سلامت دیجیتالی پیشرفت کند. اما از این بابت که حوزه سلامت تحت نظر حاکمیت است برای من هم خیلی روشن نیست و هر روز باید منتظر تصمیم از سمت هیات دولت باشیم.

قطعی برق به پلتفرم‌های سلامت آسیب زد

او گفت: در کشور سامانه‌ای به اسم سامانه پاس وجود دارد. ما هم این مجوز را گرفته‌ایم اما هیچ‌وقت اجرایی نشده است و به دلیل اجرایی نشدن تامین اجتماعی و بیمه سلامت اقدام به نسخه‌نویسی الکترونیکی کرده‌اند. در این شرایط ما نگران هستیم دولت با نگاه خاص خودش تصمیمی بگیرد که پلتفرم‌های خصوصی متوقف شوند.

به گفته تیموری، چالشی مثل اینترنت و قطعی برق و دیتاسنتر خیلی به کارشان ضربه زده است. او در آخر گفت: ما از چند دیتاسنتر بزرگ کشور استفاده می‌کنیم اما همین قطعی برق باعث شده نتوانیم خدمات درستی ارائه دهیم.

https://pvst.ir/fu7

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو