skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی: حجم تجارت الکترونیکی ایران از متوسط منطقه پایین‌تر است

۷ شهریور ۱۴۰۲

زمان مطالعه : ۵ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۹ شهریور ۱۴۰۲

نسبت تجارت الکترونیکی ایران، از متوسط منطقه پایین تر است. این آماری است که رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی هنگام رونمایی از گزارش سال ۱۴۰۱ تجارت الکترونیکی اعلام کرد.

به گزارش پیوست، علیرضا شاه‌میرزایی، معاون تجارت و خدمات وزارت صمت با اشاره به حجم کم تجارت الکترونیکی در ایران گفت: «علیرغم تمامی سختی‌هایی که در کشور بود و علی‌رغم تلاشی که دشمنان کشور سال گذشته انجام دادند تا القا کنند که شرکت‌های تجارت‌الکترونیکی در حال کم شدن و کاهش سهم اقتصادی هستند، نتیجه مطابق آماری که ارائه شد، رشد را نشان می‌دهد. هر چند این حد از رشد هنوز انتظار وزارت صمت را برآورده نکرده و باید برای تحقق اهدافی که هست کلیه دستگاه ها بیشتر از سال قبل تلاش کنند»

شاه میرزایی  با اشاره به وجود تورم در کشور اضافه کرد: بخشی از افزایش مبلغ معاملات تجارت الکترونیکی مربوط به تورم است اما برای اینکه ببینیم آیا بخش تجارت الکترونیکی رشد داشته است یا خیر باید این عدد را نسبت به کل خریدهای مردم نگاه کرد. او افزود: در سال گذشته ارزش خریدهای خرده فروشی مردم که بر بستر غیر از تجارت الکترونیکی در شبکه شاپرک انجام می شده است، دارای رشد ۲۶ درصد بوده و رشد بخش تجارت الکترونیکی ۴۸ درصد بوده است. این مقایسه نشان می‌دهد که رشد بخش تجارت الکترونیکی کشور از سایر بخش ها بیشتر بوده است.

شاه میرزایی ادامه داد: ما تورم را با بقیه بخش‌های اقتصاد مقایسه می‌کنیم که رشد خرید چه مقدار است. ارزش معاملات الکترونیکی دولتی در سال ۱۴۰۱ نسبت به ۱۴۰۰ تقریبا ۱۱۶ درصد رشد کرده که به ۶۵۳ هزار میلیارد تومان رسیده است.

شاه میرزایی گفت: دولت الکترونیک مقررات خاصی برای توسعه ایجاد می‌کند اما در این شرایط بسیاری از خدمات دولت را بخش خصوصی می‌تواند آنجا دهد. درواقع بخش خصوصی شریک شود و سرمایه گذاری کند که از بودجه‌ دولت استفاده نشود.

تاثیر فیلترینگ بر تجارت الکترونیکی

امین کلاهدوزان، رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی با مقایسه حجم معاملات کشور گفت: سال گذشته حجم معاملات کشور هزار و ٢٣٠ همت بود، امسال به همت بخش خصوصی و دولتی این عدد با ۴٨ درصد رشد به بیش از هزار و ٨٠٠ همت رسید.

او در پاسخ به سوال پیوست در مورد فیلترینگ و تاثیر آن روی تجارت الکترونیکی از طریق شبکه‌های اجتماعی گفت: من طبق اعداد رقم صحبت می‌کنم و اعتقاد دارم راجع‌به به این موضوع باید تخصصی صحبت شود نه هیجانی. ما در ابتدای سال گذشته گفتیم مجموع برآورد ما از تجارت الکترونیکی حدود ٣٣ همت است که بعد اصلاح به ۵٠ همت رسید. این عدد در مقایسه با هزار و ٨٠٠ همت عدد قابل توجهی نیست.

او در پاسخ به جایگاه شبکه‌های مجازی در این خصوص ادامه داد: شبکه‌های اجتماعی خارجی به عنوان ابزار مکمل (علاوه بر وب سایت و یا اپلیکیشن تخصصی) کسب و کار که برای فرایندهای کسب و کار و به ویژه تبلیغات استفاده می شود، در سال ۱۴۰۱ از این ابزار کمتر استفاده شده‌ست.

او با اشاره به‌این که اینستاگرام بیشترین آمار را در استفاده پیام‌رسان‌ها دارد گفت: این آمار به این معنی نیست که کسب‌وکارشان بر مبنای اینستاگرام است زیرا این فضا می‌تواند به‌عنوان تبلیغات باشد.

در نهایت معاون تجارت و خدمات وزارت صمت، شاه‌میرزایی، تاکید کرد موضوع فیلترینگ به وزارت ارتباطات مربوط است و از اختیار و آمارهای وزارت صمت خارج است.

رشد حجم معاملات بازار دولت

کلاهدوزان با اشاره به رشد حجم معاملات بازار دولت ادامه داد: حجم معاملات بازار دولت ۱۱۶ درصد رشد داشت، در سال ١۴٠١ ما به‌ عدد ۶٢۶ هزار میلیارد تومان معامله دولتی رسیدیم که این معاملات در سامانه ستاد انجام شد. عددی که در یک‌سال در این بخش دریافت کردیم، معادل عدد ١٠ سال گذشته سامانه ستاد است؛ در ١٠ سال اخیر ۶٢٣ همت معامله داشتیم اما در این یک‌سال ۶٢۵ هزار میلیارد بود.

رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی با اشاره به تحقق شعار دولت سیزدهم در این حوزه گفت: در سال گذشته حجم مشارکت کسب‌وکارها در معاملات دولتی ۶۶ درصد رشد داشت. این یعنی تحقق شعار شفاف‌سازی و همکاری بخش دولتی و خصوصی؛ همچنین تجارت بخش خصوصی با خصوصی که ما با شاخص اینمادهای فعال می‌شناسیم ١٧ درصد نسبت به سال گذشته رشد داشته است.

کلاهدوزان درباره یکپارچگی و اتصال سامانه‌های الکترونیکی توضیح داد: ما برای ایجاد زیرساخت الکترونیکی در کشور جلسات‌ی با بانک مرکزی داشتیم و عملا سعی کردیم به یکپارچگی و اتصال سامانه‌های الکترونیکی در کشور برسیم. حوزه امضای الکترونیکی برای ما بسیار مهم است و برای آن برنامه‌ریزی کردیم.

سند باکس تجارت الکترونیکی

او درباره سندباکس تجارت الکترونیکی اضافه کرد: مجوز سندباکس تجارت الکترونیکی که از سال گذشته شروع به فعالیت کردیم و به‌عنوان زیرساخت تسهیل‌کننده مقررات سبب می‌شود بسیاری از کسب‌وکارها فعالیت‌هایشان را شروع کنند و توسعه دهند. این اتفاق در ماه گذشته در وزارت صمت مصوب شد و تا آخر شهریور فراخوان پذیرش سرمایه در حوزه سندباکس را خواهیم داشت.

او با تاکید بر اهمیت بحث لجستیک در کشور گفت: لجستیک یکی از اصلی‌ترین بخش‌های توسعه کشور است که ما از وزرات ارتباطات و شرکت ملی پست، مذاکراتی داشتیم که بتوانیم وضع لجستیک را از تنگا خارج کنیم و شبه‌انحصاری که در شرکت ملی پست ایجاد شده را برطرف کنیم و به وضعیت متعادلی برسیم.

https://pvst.ir/ftj

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو