skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

استارت‌آپ استودیو دایان، پذیرش تیم‌های جدید را متوقف می‌کند

علی مومنی علی مومنی نویسنده میهمان

۲۹ مرداد ۱۴۰۲

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۳۰ مرداد ۱۴۰۲

دایان با توقف پذیرش تیم‌های جدید از این پس تنها تیم‌های حاضر در پورتفو خود را شتابدهی می‌کند.

به گزارش پیوست، استارت‌آپ استودیو دایان دیروز در حساب لینکدین خود اعلام کرد به سرمایه‌گذاری در اکوسیستم استارت‌آپی ایران خاتمه می‌دهد. مهدی جعفریان، مدیر برند دایان در این رابطه به پیوست می‌گوید دایان قرار نیست تیم جدیدی را بپذیرد اما شتابدهی تیم‌های حاضر در پورتفو را ادامه می‌دهد.

جعفریان در مورد مسیری که دایان طی کرد توضیح می‌دهد: اواخر سال ۹۷ با یک پروژه‌ استارت‌آپی تفکیک زباله از مبدا شروع کردیم و به واسطه مشکلاتی که بازار سیاه زباله در ایران داشت این پروژه کنسل شد. اینکه پل ارتباطی بین صنعت و اکوسیستم باشیم همیشه برای ما جذاب بوده است. به باور ما صنعت، قدمت بیشتری نسبت به اکوسیستم استارت‌آپی در ایران دارد و این دو به یکدیگر نیاز دارند. ما از ابتدا قصد داشتیم این پل ارتباطی را ایجاد کنیم.

او ادامه می‌دهد: در بیانیه‌ای که منتشر کردیم اسم کارخانه سروش را آوردیم. شریک ما، یعنی کارخانه سنگ سروش که تولیدکننده سنگ‌های  گرانیتی است، مایل بود وارد فضای اکوسیستم نوآوری شود. پس از بررسی‌های متعدد، به مدل استارت‌آپ استودیو رسیدیم؛ چرا که بودجه‌ای که برای سرمایه‌گذاری در اکوسیستم داشتیم محدود بود. ما در این مسیر اشتباهاتی هم داشتیم؛ مانند عدم تعامل درست با تیم‌ها و مسائلی از این دست.

جعفریان در مورد یکی از اتفاقات موثر روی این تصمیم می‌گوید: سال گذشته  فراخوانی بین‌المللی در حوزه تلکام برگزار کردیم که نزدیک ۴۰ ایده دریافت شد و ۱۳ تیم ایده خود را ارائه دادند. مدل درآمدی ما ایجاد استارت‌آپ، سرمایه‌گذاری روی ایده و خروج (Exit) است. یکی از روش‌های ما برای خروج جذب سرمایه خارجی بوده است. با همکاری شرکت سمسون این فراخوان را پیش بردیم و به اتفاقات شهریور ماه پارسال رسیدیم  که سمسون اعلام کرد در ایران سرمایه‌گذاری نمی‌کنیم. این از اتفاقاتی بود که ما را به فکر فرو برد.

مدیر برند دایان، تطبیق پیدا نکردن با شرایط داخل را دلیل این تصمیم می‌داند و در مورد آن توضیح می‌دهد: در ۶ ماهه دوم پارسال علی‌رغم اتفاقات کشور با سرعت پیش رفتیم و پورتفوی خود را غنی‌تر کردیم. ما هم مثل بسیاری از مجموعه‌های دیگر درگیر بحران مهاجرت هستیم و برخی از کارکنان ما در خارج ایران اقامت دارند. همچنین برخی از تیم‌ها در تهران نیستند. برای ارتباط‌گیری با این تیم‌ها باید زیرساخت اینترنت وجود داشته باشد و از سویی در مدل استارت‌آپ استودیو سرعت ارتباط‌گیری بسیار مهم است. زیرساخت در ایران وجود دارد اما ما نتوانستیم خودمان را با سرعت اینترنت ایران تطبیق دهیم و سرعت‌مان گرفته شد.

جعفریان همچنین می‌گوید: از اوایل امسال تمرکزمان روی این بود که خدمات ویژه‌ای از اکوسیستم به صنعت و بالعکس ارائه دهیم، اما محدودیت بودجه باعث شد نتوانیم زیرساخت ارائه خدمات را فراهم کنیم. با وجود همه این شرایط تصمیم‌ گرفتیم مدل توسعه دایان را متوقف کنیم، اما مسیر شتابدهی را برای استارت‌آپ‌های پورتفوی خود ادامه خواهیم داد و این مسیر شتابدهی تا جذب سرمایه در راندهای بعدی ادامه خواهد داشت.

انتقال فرایندهای اجرایی پویش تجربه من

دایان همچنین در مورد سرنوشت کمپین تجربه من اطلاعیه‌ای منتشر کرده است که در آن آمده‌است: مرحله اول پویش تجربه‌ من با همراهی دلگرم کننده کاربران لینکدین برگزار شد. در طی چند ماه پس از اتمام مرحله اول، فعالیت‌هایی برای توانمندسازی دانش‌آموزان ادامه داشت: شناسایی دانش‌آموزان مستعد، طراحی مسیر توانمندسازی و انتخاب همکاری‌های مؤثر که در نهایت و با همکاری استارت‌آپ بتاتیک، مدل استانداردی برای مسیر توانمندسازی دانش‌آموزان طراحی شد.

در این اطلاعیه آمده است: همچنین بعد برگزاری از جلسات متعدد، یک مجموعه خیریه که به صورت تخصصی برای دانش‌آموزان مستعد و توانمند فعالیت می‌کند، انتخاب شد. بعد از جلسات هماهنگی، طرح اجرایی فرآیند تعیین شد. در این طرح، قرار بود دانش‌آموزان بر اساس شاخص‌های استخراج‌شده با همکاری استارت‌آپ بتاتیک انتخاب شوند و با هدف‌گذاری مناسب، مهارت‌ها و گروه‌های شغلی مناسب برای هر فرد تعیین شوند. در نهایت با طراحی یک گارگاه یک روزه با حضور متخصصان و برگزاری کارگاه‌های آموزشی، مهارت‌های اولیه برای ورود به بازار کار ارتقا می‌یافت و در ادامه، منتورها به تعمیق مهارت‌ها می‌پرداختند.

همچنین در این اطلاعیه می‌خوانیم: با توقف فعالیت استارت‌آپ استودیو دایان، مسائل اجرایی و منابع انسانی اجرای این طرح را با مشکل مواجه کرد. به همین دلیل، استارت‌آپ استودیو دایان تصمیم به انتقال فرآیندهای اجرایی به یک مجموعه تخصصی گرفت. در این شرایط تمامی هزینه‌های اجرایی توسط استارت‌آپ استودیو دایان تامین خواهد شد.

https://pvst.ir/fpx
علی مومنی
علی مومنینویسنده میهمان

    در دانشگاه علامه اقتصاد خوانده‌ام با اینکه هیچ گاه عاشق آن نبودم. اولین بار در میانه دوره کارشناسی بود که در یک دوره چند ساعته روزنامه‌نگاری اقتصادی شرکت کردم که البته آورده‌ای نداشت اما سودای روزنامه‌نگار شدن را به سرم انداخت. حالا در پیوست می‌نویسم و حوزه‌‌های مورد علاقه‌ام اینترنت، اقتصاد دیجیتال و عرصه‌هایی است که اینها به عالم سیاست گره می‌خورند.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو