نشان: بهجای انتساب دستاوردهای بخش خصوصی به فیلترینگ دلایل واقعی محدودیتها را بگویید
نشان در بیانیهای نسبت به صحبتهای رسول جلیلی عضو شورای عالی فضای مجازی که رشد…
۳۰ آبان ۱۴۰۳
۱۵ مرداد ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
بازیهای رومیزی در شرایطی درحال رشد هستند که بازیهای رایانهای به دلیل مشکلاتی اعم از اینترنت و فیلترینگ با افت شدید مواجه شدند. دبیر کارگروه بازی رومیزی انجمن تولیدکنندگان اسباب بازی ایران، صمد خطیبی، نیز معتقد است زمان رشد بازی رومیزی با کمرنگ شدن دوره طلایی بازیهای کنسولی تلاقی پیدا کرده است.
به گزارش پیوست؛علیرضا لولاگر دبیر انجمن تولیدکنندگان اسباببازی و عضو شورای سیاستگذاری درباره قدمت بازیهای رومیزی و اسباببازی توضیح داد که قدمت آن به چندهزار سال پیش برمیگردد به همین دلیل باید از ظرفیتهای بازیهای رومیزی کمال استفاده را کرد آن هم در شرایطی که بازیهای رایانهای افت چشمگیری داشته و بهدلیل مشکلاتی امکان رشد ندارد. او گفت: در دهه ۸۰ ما ۱۰ بازیساز رومیزی داشتیم اما الان بیش از ۱۲۰ فرد در این حوزه فعالیت میکنند.
صمد خطیبی دبیر کارگروه بازی رومیزی انجمن تولیدکنندگان اسباب بازی ایران و عضو شورای سیاستگذاری درباره اهمیت رشد بازی رومیزی در شرایط حضور گسترده بازیهای رایانهای ادامه داد: زمان رشد بازی رومیزی با کمرنگ شدن دوره طلایی بازیهای کنسولی تلاقی پیدا کرده است، این در شرایطی است که فناوری باعث شده خانوادهها از هم دور شوند اما بازیهای رومیزی به ارتباطات خانوادگی کمک میکند.
او ادامه داد: از اوایل دهه ۹۰ گروه جدید بازیسازان رومیزی شروع به فعالیت کردند و حدود ۵۰ عنوان بازی در ایران طراحی شد و در سال ۱۳۹۸، ۶ تولیدکننده اولین بار در مهمترین نمایشگاه بینالمللی در آلمان حضور پیدا کردند. این جشنواره به توسعه همهجانبه این زیستبوم کمک میکند. ما در بازیهای رومیزی در منطقه پیشتازیم و نسبت به سایر کشورها شرایط بسیار خوبی داریم.
محمد میرزایی دبیر جشنواره و نمایشگاه بازیهای رومیزی و عضو شورای سیاستگذاری درباره این نمایشگاه گفت: اولین جشنواره و نمایشگاه بازیهای رومیزی در ۲ بخش نمایشگاهی و فروشگاهی فعالیت میکند. بخشی از این نمایشگاه به Play Testها اختصاص دارد که گیمرها میتوانند از این فضا برای بازی استقاده کنند.
جشنواره و نمایشگاه بازیهای رومیزی از تاریخ ۲۷ لغایت ۳۱ شهریورماه برگزار میشود. این جشنواره با همکاری انجمن تولیدکنندگان اسباب بازی و مجموعه هفتا برگزار میشود.
این جشنواره در ۲ بخش بازی طراحیشده و بازی اقتباسشده داوری میشود که تمامی داوریها در ۲ مرحله انجام میشود. مهلت ثبتنام برای شرکت در این نمایشگاه از ۲۰ مرداد تا ۵ شهریور است. افرادی که بهدلیل مشکلات مالی نمیتوانند غرفه تکی داشته باشند، میتوانند بهصورت اشتراکی غرفه داشته باشند.
محمدباقر مروی مدیرعامل مجموعه هفتا و رئیس شورای سیاستگذاری هفتا با تاکید بر اهمیت تلفیق سنت و مدرنیته، یکی از اصول هفتا را در این جشنواره حمایت از بازیسازان رومیزی برای حفظ هویت ایرانی، تحکیم خانواده و کمک به رشد جوانان دانست. هدف از همکاری هفتا با بازی رومیزی ارتباط و حضور اعضای خانواده کنار یکدیگر است.
مروی اشاره کرد وظیفه حاکمیت جریانسازی است اما هفتا در تلاش است بدون درنظر گرفتن حکومت، خود به فعالیت بپردازد. به همین دلیل هفتا بعد از داوری بازیها، از بازیهای برگزیده حمایت میکند تا به تولید انبوه برسند.