تولید به روش ODM مصداق تولید ملی است
وزارت صمت برون سپاری تولید گوشی تلفن همراه براساس طراحی اصلی یا ODM را به…
۲۹ آبان ۱۴۰۳
۸ مرداد ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
انجمن واردکنندگان موبایل بعد از گذشت حدود ۶ ماه از ممنوعیت واردات آیفون ۱۴ به کشور همچنان در تلاش است که واردات این مدل گوشی را آزاد کند؛ در همین راستا انجمن، طی جلسهای که با کمیسیون اقتصادی دولت پیرو وادرات آیفون۱۴ داشت با ارائه راهکار و پیشنهاداتی درخواست چندباره را برای واردات آیفون ۱۴ عنوان کرد.
به گزارش پیوست؛ هدف انجمن واردکنندگان موبایل از جلسهای که با کمیسیون اقتصادی دولت داشت، بررسی چالشهای اساسی زنجیره تأمین و توزیع موبایل بود. درهمین خصوص مهدی عبقری دبیرانجمن واردکنندگان موبایل گفت که انجمن در تلاش است با جلسات و نامهنگاریهایی که دارد، طی روزهای آینده شاهد تصمیمگیری مثبتی در این باره باشد.
مهدی عبقری، دبیر انجمن واردکنندگان موبایل گفت: این کالا مخاطب دارد به همین دلیل ما راههایی را به کمیسیون اقتصادی دولت پیشنهاد دادیم که در سایر کشوها هم انجام میشود؛ مثل ترکیه که بابت واردات آیفون ۱۴ عوارض گمرکی بیشتری دریافت میکند. ما امیدواریم با طرحها و پیشنهاداتی که ارائه دادیم جواب مثبتی بگیریم ولی تا الان جوابی دریافت نگرفتیم.
به اعتقاد عبقری بعد از ممنوعیت واردات آیفون۱۴، بازار موبایل کشور با حجم زیادی از گوشیهای دستدوم مواجه شده که به گفته فعالان این حوزه، سبب آسیب به اقتصاد کشور، کسبهها و بازرگانان شده است. دبیر انجمن واردکنندگان تلفن همراه اظهار کرد ازآنجایی که مدلهای قبلی آیفون دیگر در جهان تولید نمیشوند، بیشتر آنهایی که در کشور به فروش میرود، ریپک و رفرش است.
به گفته برخی از فعالان این حوزه، نداشتن مجوز رسمی و ممنوعیت واردات آیفون ۱۴ منجر به ورود قاچاق بیش از ۴۰۰ هزار دستگاه آیفون ۱۴ از مبادی غیررسمی و یا از طریق رویه مسافری شده است.
عبقری درباره نبود نماینده رسمی در کشور توضیح داد: ما در شرایطی در کشور هستیم که نماینده رسمی برای هیچ کالایی در کشور نداریم وهمه ما تابع قانونگذار هستیم. ما ماهها است که درحال نامهنگاری هستیم و جلسات متعدد در این خصوص تشکیل دادهایم ولی هنوز به نتیجهای نرسیدیم.
عبقری با تاکید بر خروج ارز از کشور بهصورت غیرمستقیم گفت: ما همیشه مشکلات این موضوع را بیان کردیم. کمبود آیفون اصل در جهان و خارج شدن این گوشی از خط تولید عواملی است که باعث شده مردم به سمت خرید آیفون دست دوم از مجرای غیرمستقیم بروند. آیفون ۱۳هایی که وارد کشور میشود بیشتر دست دوم و ریپک هستند که همین موضوع سبب میشود سرمایه ملی از کشور خارج شود. درست است که ارز بهصورت رسمی از سامانه خارج نمیشود اما درهرصورت برای واردات کالاهای دست دوم و مشکلدار بهصورت غیررسمی خارج میشود.
دبیر انجمن واردکنندگان گوشی همراه ادامه داد: طی نامهای که تا اول اسفند اجازه داد حداقل ثبت موبایل مسافری انجام شود حقوق واردکنندگان ما از دست رفت. چرا باید کالایی بهصورت مسافری هرچند رجیستر نشده وارد کشور شود ولی بازرگان ما که حقوق و عوارض دولتی و مالیات ارزش افزوده پرداخت میکند و از یک مسیر بسیار سلامت کالایش را وارد میکند، جلویش گرفته میشود.