مشکل فنی بانکی موجب تاخیر در تسویه پرداختیارها شد
براساس اطلاعیه پرداختیارهای زرینپال، وندار و جیبیت، تسویه پرداختیاری امروز، یکم آذر ۱۴۰۳، با تاخیر…
۱ آذر ۱۴۰۳
۸ خرداد ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
پیرو ممنوعشدن واردات آیفون۱۴، بازار موبایل کشور با حجم زیادی از گوشیهای دستدوم مواجه شده که به گفته فعالان این حوزه، سبب آسیب به اقتصاد کشور، کسبهها و بازرگانان شده است. دبیر انجمن واردکنندگان تلفن همراه اظهار کرد ازآنجایی که مدلهای قبلی آیفون دیگر در جهان تولید نمیشود، بیشتر آنهایی که در کشور به فروش میرود، ریپک و رفرش است.
به گزارش پیوست، دفتر واردات گمرک ایران بهمن سال گذشته در ابلاغیهای اعلام کرد از تاریخ اول اسفند ۱۴۰۱ واردات گوشی تلفن همراه با نشان تجاری اپل مدل۱۴ به کشور ممنوع است و برای مسافران هم جزء لیست کالاهای غیرمجاز بهحساب میآید.
رضا عالیان، دبیر کنگره موبایل درباره وضعیت فعلی ورود آیفون۱۴ به پیوست گفت: در این چندماه هیچ سیگنال مثبتی در این خصوص دریافت نکردهایم. این موضوع آسیب جدی به اقتصاد، کسبه و بازرگانان کشور زده. ما بارها تبعات این ممنوعیت را به مسئولین تذکر دادیم و بهشدت این حق را مطالبه کردیم اما تصمیماتی که گرفته شد آسیب جدی به اقتصاد کشور زد.
عالیان درباره تبعات این ممنوعیت توضیح داد: درحال حاضر ما با سیل عجیبی از ورود گوشیهای آیفون۱۳ کارکرده در کشور مواجه هستیم. این گوشیها در برخی موارد بستهبندی میشوند و بهجای گوشی نو فروخته میشوند. عدهای از فروشندهها آیتمهایی که برای مصرفکننده مهم است را تغییر نرمافزاری میدهند، مثلا زمان استفاده از گوشی را صفر و باطری را صد میکنند. یکی از نتایج این ممنوعیت، خروج ارز در بازار کذب از کشور است. اگر این تصمیم گرفته نمیشد الان با چنین چالشهای بزرگی مواجه نبودیم.
او اضافه کرد: در گذشته ایران به صادرات گوشیهای دستدوم به کشورهای حاشیه مثل عراق و افغانستان معروف بود اما حالا این موضوع کاملا برعکس شدهاست و خودمان دست به دامن کشورهای همسایه شدهایم و گوشیهای دست دوم آنها را وارد میکنیم. واردات گوشی را میشود ممنوع کرد اما تقاضای آن را نمیشود. امیدواریم سیاستگذارن فکر عاجلی کنند و تصمیم درست را برای آزادسازی آیفون۱۴ بگیرند.
مهدی عبقری، دبیر انجمن واردکنندگان تلفن همراه، تبلت و لوازم جانبی هم درباره این موضوع اظهار کرد که همچنان به آیفون۱۴ مجوزی داده نشده است و آنها هم نسبت به این موضوع بیاطلاع هستند. او ادامه داد: متولیان امر باید پاسخ بدهند که شرایط آیفون۱۴ با چه شرایطی قرار است پیش برود. مدلهای دیگر آیفون در سطح جهانی دیگر تولید نمیشود و آنهایی که در بازار است، بهصورت ریپک به فروش میرود.
یکی از فعالان بازار موبایل ممنوع کردن واردات آیفون۱۴ به کشور را نگاه شخصی متولیان این حوزه دانست و ادامه داد: دستور وزارت صمت و بانک مرکزی این بود که کالاهایی که غیرضروری بود و ارزبری زیادی دارند را از چرخه واردات حذف کنند تا بحران ارزی کشور مدیریت شود اما درمورد موبایل آیفون خیلی سلیقهای نگاه شد. زیرا سوال این است که اگر قرار بر حل مشکلات ارزی کشور باشد، چرا کالای بالای ۶۰۰ دلار سایر برندها همچنان وارد کشور میشود. این نوعی بیدرایتی، نگاه شخصی یا عدم دانش کافی در دولتمردان بود که کالای غیرضروری را فقط آیفون میدانستند.
او دلیل دیگر ممنوع کردن واردات آیفون را نبود متولی این برند در کشور دانست و گفت: این مسئله به شیطنت برندها هم مربوط است؛ یعنی برندهایی که در کشور یک متولی غیررسمی دارند توانستند اعمال نفوذ کنند که این موضوع به شکل دیگری پیش رود.