skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر
انتخاب سردبیر

مدیرعامل اسنپ‌دکتر: صدور مجوز برای تسهیل‌گری از طریق فضای مجازی، جزو وظایف وزارت بهداشت نیست

یگانه کربلایی نویسنده میهمان

۴ مرداد ۱۴۰۲

زمان مطالعه : ۵ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۷ مرداد ۱۴۰۲

وزارت بهداشت بعد از تاکید معاونت حقوقی ریاست‌جمهوری بر مجاز بودن فعالیت پلتفرم‌های ارائه‌دهنده خدمات سلامت، باز هم روی متخلف بودن اسنپ‌دکتر تاکید کرد. اما گلرخ داوران، مدیرعامل اسنپ‌دکتر، در گفت‌وگو با پیوست اعلام کرد صدور مجوز و نظارت بر حوزه تسهیل‌گری از طریق فضای مجازی، جزو وظایف و اختیارات وزارت بهداشت نیست.

به گزارش پیوست، گلرخ داوران مدیرعامل و هم‌بنیان‌گذار اسنپ‌دکتر در واکنش به اظهارات معاون درمان وزارت بهداشت، که روز گذشته اسنپ‌دکتر را متخلف خواند و اعلام کرد این شرکت از وزارت بهداشت مجوز ندارد، گفت: ما بارها به این موضوع اشاره کرده‌ایم که بر اساس قانون، وزارتخانه بهداشت، درمان و آموزش پزشکی فقط صلاحیت صدور مجوز و نظارت بر حوزه خدمات پزشکی مانند ایجاد درمانگاه، صدور مجوز مطب برای پزشکان یا تاسیس داروخانه را دارد.

او افزود: بر‌ اساس ماده ۸۷ قانون نظام صنفی، فعالیت در فضای مجازی نیاز به دریافت پروانه کسب از اتحادیه کسب‌وکارهای فضای مجازی دارد و اسنپ‌دکتر هم مجوز فعالیت خود را از این اتحادیه دریافت کرده است که امکان استعلام آن از درگاه ملی مجوزها وجود دارد. بنابراین طبق این قانون، نیازی نیست پلتفرم‌های ارائه‌دهنده خدمات پزشکی که کارشان متصل کردن پزشکان یا واحدهای درمانی‌ دارای مجوز از وزارت بهداشت به کاربران است، از وزارت بهداشت یا سازمان‌های دیگر مجوزی دریافت کنند.

اختلاف پلتفرم‌های سلامت و وزارت بهداشت پیشینه چندساله دارد و برای اولین بار در سال ۱۴۰۰ در آیین‌نامه «شیوه‌نامه تشکیل و نحوه عمل کارگروه کاهش موانع کسب‌وکارهای مجازی از طریق ساماندهی و کاهش شکایت دستگاه‌ها به طرفیت از آنها» قرار شد با استفاده از توانمندی‌های شرکت‌های دانش‌بنیان از پتانسیل آنها، برنامه هوشمندسازی زنجیره تامین خدمات و فراورده‌های سلامت‌محور را به تصویب برساند.

در آیین‌نامه «حمایت از تولید دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرین در حوزه سلامت» که ۲۲ خرداد ماه ۱۴۰۱ مصوب شد، دو ماه به وزارت بهداشت فرصت داده شده بود تا برنامه هوشمندسازی زنجیره تامین خدمات و فراورده‌های سلامت‌محور را با محوریت اجزای نظام رگولاتوری-اپراتوری و با استفاده از توانمندی شرکت‌های دانش‌بنیان تدوین کند. پس از اینکه وزارت بهداشت اقدامی در این راستا انجام نداد، معاونت حقوقی ریاست‌جمهوری در یازدهم تیرماه سال جاری از وزارت بهداشت خواست بدون نیاز به دریافت مجوز جدید هرچه سریع‌تر سازوکار فعالیت‌ بخش‌ خصوصی در حوزه سکوهای سلامت‌محور را مشخص کند. این نهاد مهلت دوهفته‌ای برای وزارت بهداشت تعیین کرد.

هم‌بنیان‌گذار اسنپ‌دکتر در همین رابطه بیان کرد: با این حال طبق آیین‌نامه‌ای که سال گذشته به تصویب معاون اول رئیس‌جمهور رسیده، وزارت بهداشت و چند وزارتخانه دیگر موظف شده‌اند با تنظیم آیین‌نامه‌ای کسب‌وکارهای آنلاین حوزه سلامت را از بلاتکلیفی خارج کنند و مشخص شود پلتفرم‌های ارائه‌دهنده خدمات سلامت باید از چه سازمان، ارگان یا نهادی مجوز کسب کنند. هرچند تا به امروز خبری از این آیین‌نامه نیست و وزارتخانه بهداشت کم‌کاری خود را در انجام وظایفی که به آن محول شده، به گردن پلتفرم‌های آنلاین می‌‌اندازد.

پس از تاکید معاونت حقوقی، در جلسه‌ای که مرکز توسعه تجارت الکترونیکی برگزار کرد، توافق شد بسترهای آگهی آنلاین فقط اجازه ثبت آگهی برای دسته‌های زیبایی و پزشکی به کسانی دهند که صلاحیت و هویت آنان تایید شده است. آنان نیز از طریق امتا و با اتصال به سامانه نظام پزشکی کشور صلاحیت و هویت پزشکان فعال را تایید می‌کنند و پس از آن اجازه درج آگهی در پلتفرم‌های تبلیغات آنلاین می‌دهند.

گلرخ داوران در گفت‌وگو با پیوست در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه فعالیت‌های اسنپ‌دکتر بر اساس چه سازوکار تنظیم‌گرانه دولتی‌ای پیش‌ رفته است گفت: اسنپ‌دکتر با طراحی یک اپلیکیشن، زیرساخت‌های فنی لازم برای تسهیل دسترسی بیمار به پزشک را فراهم کرده و بر مواردی از جمله حفظ اطلاعات کاربران و حریم خصوصی آنها تاکید بسیار زیادی دارد تا بیماران با خیال راحت بتوانند مسائل پزشکی را که شاید نتوانند در مراجعه حضوری مطرح کنند، از راه دور با پزشک در میان بگذارند.

داوران ادامه داد: علاوه بر این، نحوه ثبت‌نام پزشکان و احراز هویت آنها در اسنپ‌دکتر طی یک فرایند دقیق انجام می‌شود. ثبت‌نام پزشکان در اسنپ‌دکتر، شامل دریافت اطلاعات هویتی و کارت نظام پزشکی و پروانه مطب معتبر برای پزشکان عمومی و متخصص است. همچنین مدارک هویتی مانند کارت ملی و کارت نظام پزشکی با اطلاعات موجود در سایت نظام پزشکی تطبیق داده می‌شود. علاوه بر این، اسنپ‌دکتر برای احراز هویت الکترونیکی پزشکان خود از «سامانه امتا» که زیر نظر وزارت صنعت، معدن و تجارت و با هدف تایید صحت اطلاعات کاربران در فضای مجازی ایجاد شده، استفاده می‌کند.

سامانه امتا با اتصال به سامانه نظام پزشکی به صورت برخط و لحظه‌ای با هر بار اتصال پزشکان به این سامانه هویت و صلاحیت پزشکان را با سامانه نظام پزشکی چک می‌کند.

مدیرعامل اسنپ‌دکتر با بیان اینکه این شرکت همواره به دنبال ایجاد سازوکارهایی برای بهبود خدمات‌رسانی و رفع شبهه‌ها و ابهامات از مجاری قانونی برای جلب اعتماد کاربران خود است گفت: برای احراز هویت پزشکان همکار خود از سامانه امتا که زیر نظر وزارت صنعت، معدن و تجارت است، کمک گرفتیم. اما با وجود اینکه بارها این موضوع را از طریق رسانه‌ها و در جوابیه‌های خود به مسئولان اعلام کرده‌ایم، باز هم شاهد هستیم که مسئولان هویت پزشکان همکار اسنپ‌دکتر را زیر سوال می‌برند. علاوه بر این‌، ما بارها با ارسال نامه‌های مختلف به وزارت بهداشت یا از طریق رسانه‌ها تلاش کرده‌ایم حمایت دولت را جلب کنیم، اما متاسفانه نه به نامه‌های ما پاسخی داده شده و نه به درخواست ما در رسانه‌ها واکنشی نشان داده‌اند.

داوران در پایان درباره آیین‌نامه حمایت از تولید دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرین در حوزه سلامت و تبعات بی‌توجهی به آن گفت: سال گذشته معاون اول رئیس‌جمهور بر مبنای قانون حمایت از شرکت‌ها و موسسات دانش‌بنیان و تجاری‌سازی نوآوری‌ها و اختراعات آیین‌نامه‌ «حمایت از تولید دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرین در حوزه سلامت» به تصویب رساند که بر اساس ماده ۲۲ این آیین‌نامه، وزارتخانه‌های بهداشت، وزارت امور اقتصادی و وزارت ارتباطات مکلف شده‌اند ظرف مدت دو ماه، آیین‌نامه‌ای در خصوص ارائه خدمات آنلاین حوزه سلامت تهیه و تنظیم کنند. اما با وجود آنکه از مهلت دوماهه تعیین‌شده برای تهیه و تنظیم این آیین‌نامه گذشته، همچنان خبری از آن نیست. به نتیجه نرسیدن این آیین‌نامه باعث شده اسنپ‌دکتر و سایر کسب‌و‌کارهای مشابه با مشکلات متعدد قضایی روبه‌رو شوند.

https://pvst.ir/fix

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو