استفاده از کارتخوان برای مودیان معاف از صدور صورتحساب الکترونیکی الزامی شد
مودیانی که از معافیت مالیاتی صدور صورتحساب الکترونیکی استفاده میکنند باید نسبت به نصب و…
۲۹ دی ۱۴۰۳
۲۷ تیر ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
تورم خرداد به نسبت اردیبهشت، نزدیک یک درصد از مبلغ تراکنشهای شبکه پرداخت را کاهش داده است. گزارش شاپرک از سیر نزولی ارزش حقیقی تراکنشها حکایت دارد و آثار تورمی، مبلغ در گردش شبکه پرداخت را تحت تاثیر قرار داده است. همچنین این گزارش خبر از تاثیر ۵ درصدی تورم در بازه زمانی خردادماه ۱۴۰۱ تا خردادماه ۱۴۰۲ بر مبلغ تراکنشها دارد.
به گزارش پیوست، گزارش خردادماه شاپرک از انجام ۴ میلیون و ۲۶۹ هزار تراکنش به ارزش ۹ هزار و ۷۸۸ میلیارد ریال در شبکه پرداخت خبر میدهد. این آمار از رشد ۲.۵ درصدی در تعداد و رشد ۱.۱۹ درصدی در ارزش ریالی تراکنشها به نسبت اردیبهشت امسال حکایت دارد. همچنین تراکنشهای خردادماه به نسبت دوره مشابه سال گذشته، از نظر تعداد ۱۵.۳۱ و از نظر ارزش ریالی ۳۴.۹۸ درصد رشد داشته است.
گزارش شاپرک از شکاف میان ارزش اسمی و ارزش حقیقی تراکنشهای خردادماه به نسبت اردیبهشتماه خبر میدهد. در واقع، اگرچه ارزش اسمی تراکنشها در خردادماه رشد ۱.۱۹ درصدی را تجربه کرده است، اما ارزش حقیقی تراکنشها که بیانگر ارزش تراکنشها بدون در نظر گرفتن اثرات تورم است با کاهش نزدیک به یک درصد در مقایسه با ماه قبل، مواجه بوده است. این کاهش نسبت به دوره مشابه سال گذشته به ۵ درصد رسیده است.
در مقایسه تعداد ابزارهای پذیرش فعال سیستمی شبکه پرداخت در خردادماه به نسبت اردیبهشتماه، کارتخوانهای فروشگاهی از نظر تعداد ۱.۷۹ رشد کردهاند و ابزار پذیرش اینترنتی و موبایلی با کاهش در رشد روبهرو بودهاند. با این حال، مجموع ابزارهای پذیرش ۱.۶۳ درصد رشد داشتهاند.
در شاخص عملکرد هر ابزار پذیرش کارتخوان فروشگاهی با سهم ۹۲.۲۶ درصدی بیشترین تعدا تراکنش را در میان ابزارهای پذیرش به خود اختصاص داده است. در این شاخص نیز سهم ابزار پذیرش اینترنتی ۵.۲۸ و سهم ابزار پذیرش موبایلی ۲.۴۶ از کل تراکنشهای شبکه پرداخت بوده است. در این گزارش در مجموع بیش از ۱۱ میلیون ابزار پذیرش شناسایی شده است که از میان کارتخوان فروشگاهی با بیش از ۱۰ میلیون در صدر ابزارهای پذیرش قرار گرفته است. تعداد ابزار اینترنتی ۸۳۶ هزار و ابزار پذیرش موبایلی ۱۲۲ هزار ارزیابی شده است.
همچنین مقایسه سهم تعدادی و مبلغی تراکنشهای هر یک از ابزار پذیرش در اردیبهشتماه و خردادماه ۱۴۰۲، سهم تعدادی و مبلغی تراکنشهای ابزار کارتخوان فروشگاهی به ترتیب با کاهش ۰.۰۹ و افزایش ۰.۹۱ درصدی روبهرو بوده است. تعداد و مبلغ تراکنشهای ابزار پذیرش اینترنتی در خردادماه نسبت به ماه گذشته به ترتیب با افزایش ۰.۰۱ درصدی و کاهش ۰.۹۲ درصدی مواجه بوده است.
سهم تعدادی انواع خدمات در شاپرک از سهم بیش از ۹۰ درصدی خرید کالا و خدمات، سهم بیش از ۵ درصدی پرداخت قبض و خردی شارژ تلفن همراه و سهم ۴ درصدی ماندهگیری حکایت دارد.
در گزارش شاپرک، سهم بازار شرکتهای psp از نظر مبلغ تراکنش، به پرداخت ملت ۲۰.۴۵ درصد بازار پرداخت الکترونیکی را به خود اختصاص داده و در جایگاه نخست در میان ۱۲ psp شبکه پرداخت ایستاده است. در این ماه پرداخت الکترونیک سامان با یک درصد اختلاف در جایگاه دوم قرار گرفته است. این گزارش بیانگر جابجایی بین دو شرکت تجارت الکترونیک پارسیان و پرداخت الکترونیک سداد و همچنین جابجایی دو شرکت پرداخت نوین آرین و پرداخت الکترونیک سپهر دارد. به این ترتیب پرداخت الکترونیک سداد با سهم بازار ۱۱.۸۴ در جایگاه سوم قرار گرفته است.
به پرداخت ملت همچنین سهم ۱۸/۵۴ درصدی از مبالغ بازار کارتخوان فروشگاهی بیشترین سهم را به خود اختصاص داده است. این شرکت در خردادماه ۳۰ درصد از تراکنشهای ابزار پذیرش اینترنتی و پوشش ۴۶ درصد از ابزار پذیرش موبایلی در جایگاه نخست در این شاخص قرار گرفته است. در این گزارش تاکید شده که عملکرد شرکتهای الکترونیک کارت دماوند و فراپردازان آروند امید بهگونهای بوده که کمترین مبلغ و تعداد تراکنشهای ابزار پذیرش مختلف را به خود اختصاص دادهاند.
متن کامل گزارش خرداد ۱۴۰۲ شاپرک