skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

لازمه تحول دیجیتال؛ ثبات مدیریت و گریز از سامانه محوری

سمانه سمیع تحریریه

۲۶ تیر ۱۴۰۲

زمان مطالعه : ۶ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۲۴ مرداد ۱۴۰۲

فصل مشترک فعالان حوزه بانکی، صنایع و اپراتورها برای ایجاد تحول دیجیتال در کشور توجه به منابع انسانی، تدوین برنامه‌هایی ویژه حوزه فناوری و اطلاعات در تمام صنایع و گریز از سامانه محوری و ثبات در مدیریت است.

به گزارش پیوست علی عبدالهی مدیرعامل شرکت ملی انفورماتیک در دومین روز همایش فرصت‌های ایران در عصر دیجیتال در پنلی با عنوان «قایقی باید ساخت» در رابطه با تحول دیجیتال گفت: فرصت‌ها در اقتصاد دیجیتال بسیار زیاد است چون ما در تحول دیجیتال با تغییر پارادایم مواجهیم. آمارها نشان می‌دهد جمعیت برخط از جمعیت واقعی فزونی خواهد گرفت و همین موضوع به خودی خود نشان از رشد فناوری و تاثیر آن در زندگی روزمره همگی ما دارد.

عبدالهی در ادامه افزود: همین حالا هم در کشور خودمان می‌بینیم هر شخص چندین سیم‌کارت و اکانت در شبکه‌های اجتماعی دارد و طبیعتا تاریخ هم به دو بخش فیزیکال و تاریخ مجازی تقسیم خواهد شد. همین پارادایم فرصت‌های زیادی را پیش‌روی سازمان‌ها و شرکت‌ها می‌گذارد، البته تاکید می‌کنم به همان میزان تهدیدها نیز زیاد شده است.

هوش مصنوعی تمدن بشری را هک کرده است

مدیرعامل شرکت ملی انفورماتیک در ادامه افزود: تهدیدهای اقتصاد دیجیتال هم زیاد است و طبق گفته دانشمندی هوش مصنوعی تمدن بشری را هک کرده است و انسان‌ها برده هوش مصنوعی خواهند شد. اما مهم رقابت و استفاده از ابزار دیجیتال است. در حقیقت فقط ایجاد یک شرکت مهم نیست، این مهم است که یک سازمان به چه میزان می‌تواند از هوش مصنوعی و CRM و سایر تکنولوژی‌های این حوزه استفاده کند. دیگر بانک شدن مهم نیست مهم این است که آیا می‌توانید نئوبانک شوید. برای بقا باید تحول دیجیتال را دنبال کنیم. در حال حاضر معاملات الگوریتمی ایران زیر ۲ درصد است و اگر راهبرد نداشته باشیم تحول دیجیتال راه به جایی نمی‌برد.

در حال حاضر کشورهای جهان صدها برنامه ملی فناوری اطلاعات و ارتباطات و برنامه راهبردی اقتصاد دارند اما در ایران ما برنامه‌ مشخصی در این حوزه نداریم.

متاسفانه در یکی دو دهه اخیر برنامه‌ مشخصی در حوزه فناوری نداشته‌ایم. اگر راه‌ باز شود و اگر بخواهیم اقتصاد دیجیتال در کشورمان اجرایی شود باید جهانی بیندیشیم و جهانی عمل کنیم. نمی‌شود جهانی اندیشید و محلی برخورد کرد چون همه چیز در مقیاس جهانی معنا پیدا می‌کند. توسعه اقتصاد دیجیتال در شرایطی پیش می‌رود که که همگام با جهت دریا حرکت کنیم با حرکت در جهت خلاف دریا هرگز به دریا نمی‌رسیم.

عبدالهی در ادامه توضیح داد: ما به اقتصاد داده محور احتیاج داریم. لازمه تحول دیجیتال داده و اطلاعات است، اقتصاد هوشمند داده هوشمند می‌خواهد. ما چالش عمده در زمینه دیتا داریم. دیتای هویتی که دیتا نیست. ما به دیتاهای آماری و هوشمند نیاز داریم. مثلاً در حوزه بانکی، ایران تراکنش‌محور است در صورتی که باید بر اساس دیتا پول درآورد. برای اینکه این قایق به گل ننشیند باید سطح آب را بالا برد. نوآوری با تغییر مدل کسب‌وکار امکان‌پذیر است اما رگولاتور نمی‌تواند نوآوری را در قالب چارچوب‌های خود جای دهد. برای این کار رگ‌تک و حسابرسان آی‌تی نیاز داریم. باید تلاش کنیم در پیچ تاریخی از تکنولوژی بهره‌مند شویم.

بهره‌وری پیشران اقتصاد است

فرشاد فاطمی، عضو هیات علمی دانشگاه شریف هم در رابطه با اقتصاد دیجیتال و بهره‌وری گفت: مدتی سازمان‌ها و صنایع منابع ارزان در اختیار داشتند و شرکت‌ها به سادگی می‌توانستند از منابع ارزان و حمایت‌های دولتی در مصرف انرژی بهره‌مند شوند. اما دیگر خبری از این منابع نیست و دیگر روش‌های قدیم جواب نمی‌دهد و باید روش‌های بهره‌وری بهتر را شناخت و از آنها استفاده کرد. در واقع رشد بهره‌وری می‌تواند پیشران اصلی اقتصاد در سطح خرد و کلان باشد. بخش عمده‌ای از بهره‌وری توسط تکنولوژی دیجیتال اتفاق می‌افتد و عنصر اصلی انقلاب صنعتی همین تکنولوژی دیجیتال است.

علی زواشکیانی، مدیرعامل شرکت پمکو و معاون مدیرعامل فناپ در بخش فناوری هم در رابطه با مدیریت صحیح دارایی‌ها در جهت افزایش بهره‌وری عنوان کرد: در انقلاب صنعتی چهارم مدیریت صحیح دارایی‌ها موضوع مهمی است و ما باید به این سوال پاسخ بدهیم که چطور می‌شود بهره‌وری دارایی فیزیکی را بالا برد.

انقلاب صنعتی چهارم و تحول دیجیتال

زواشکیانی در ادامه گفت: آمارها نشان می‌دهد رشد دارایی فیزیکی ۴ درصد و رشد جمعیت یک درصد است و این موضوع نشان از وابستگی افراد به دارایی فیزیکی دارد. انقلاب صنعتی چهارم بحث هزینه نگه‌داشت را بین ۱۰ تا ۴۰ درصد کم می‌کند و در طول عمر و ماندگاری تجهیزات موثر است. انقلاب صنعتی تحول دیجیتال را ممکن می‌کند.

حمیدرضا عظیمیان، مدیرعامل سابق فولاد مبارکه هم در بخش دیگری از پنل به استفاده از تکنولوژی در صنایع سنگین و فولاد مبارکه پرداخت و گفت: حرف آخر و اول در زنجیره تولید فولاد را چین می‌زند و این کشور توانست در مدت کوتاهی از ۶۰ میلیون تن به یک میلیارد و صد تن برسد. ما هم‌اکنون ۱۰ میلیون تن در فولاد مبارکه تولید می‌کنیم با حدود ۴۰ هزار نیروی انسانی. من با قاطعیت می‌گویم نه تنها افزایش سودآوری بلکه حالا تحول دیجیتال الزام و شرط بقا است و برای ادامه حیات صنایع باید به نسل چهارم تکنولوژی بپیوندیم.هوشمند کردن فولاد مبارکه می‌تواند ۶درصد حاشیه سود را بالا ببرد.

محسن یوسف‌پور، مدیر کل کسب‌وکار سازمانی ایرانسل هم در ادامه به توضیح نقش اپراتورها در انقلاب صنعتی چهارم پرداخت و گفت: موضوع امنیت در تحول دیجیتال امری حیاتی است و ما می‌دانیم که با ترکیب صنایع با یکدیگر است که می‌تواند به کسب درآمدهای بیشتر منجر شود.

مجموع درآمد ما دو اپراتور به نصف درآمد فولاد مبارکه نمی‌رسد و ما با همین همکاری‌های مشترک است که می‌توانیم سبد محصولات خود را برای سازمان‌ها و صنایع بزرگتر کنیم. او در ادامه به نقش انسان‌های تاثیرگذار در تحول دیجیتال اشاره کرد و گفت: اپراتورها به بلوغ رسیده‌اند و سهم بازار و درآمد آنها مشخص و کنترل رگولاتور هم مشخص است اگر بخواهیم سراغ حوزه وسیع برویم همکاری صنایع و اپراتورهاست که هدف را به ثمر می‌رساند اما نقش منابع انسانی در این حوزه انکار ناپذیر است.

باید نقش‌ها بازشناسایی شوند

محمودرضا حقی‌فام، معاون پژوهش و فناوری مپنا هم در ادامه گفت: ما باید در اکوسیستم تحول دیجیتال نقش خود را باز شناسایی کنیم. در مپنا ۶۰ شرکت فناور فعالیت می‌کنند و این موضوع به خودی خود نشان از اهمیت ما به حوزه تحول دیجیتال دارد. اگر بخواهیم بهره‌وری را بالا ببریم باید سرمایه‌گذاری کنیم و فناوری‌های مرتبط را شناسایی کنیم. در بخش بعدی باید بیزینس‌های موجود را شناسایی کنیم. مدیرانی که افکار سخت دارند نمی‌توانند تحول دیجیتال را روی شانه‌های خود حمل کنند.اما نگرش مپنا هم در زمینه نرم‌افزار و هم سخت‌افزار نگاهی فناورانه بر پایه تحول دیجیتال است.

از نصب سنسورها و آموزش پرسنل محلی با استفاده از سیستم AR و VR  و ورود به حوزه خودروهای الکتریکی نشان از توجه به مپنا به فناوری دارد.

در پایان در جمع‌بندی پنل عبدالهی لازمه تحول دیجیتال را ثبات مدیریت و گریز از سامانه‌محوری دانست و گفت: باید با فرهنگ سازمانی کنیم و از تعدد سامانه‌‌ها جلوگیری کنیم. یوسف پور هم تحول دیجیتال را امری انسانی دانست و گفت وظیفه مدنی و ملی ماست که این چراغ را روشن نگه داریم و برای آینده ایران روی تول دیجیتال سرمایه‌گذاری کنیم.

https://pvst.ir/fg1
سمانه سمیعتحریریه

    همه‌چیز از یک مطلب به اسم «اسپایدرزن» که در دوره ارشدم نوشته بودم شروع شد. درحالی که ۱۰ سال کارمند آژانس هواپیمایی بودم در همان روزها احساس کردم چقدر نوشتن را دوست دارم. از دی ۹۸ با کار در آژانس روابط عمومی پرسش و تولید محتوا شروع کردم. بعد از مدتی نوشتن بخش شرکت‌گردی پیوست را به عهده گرفتم و حالا خبرنگار ثابت پیوستم و دقیقا اینجا و در همین نقطه احساس می‌کنم از اینکه به پیوست، پیوستم خوشحالم.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو